Laskennallinen tekniikka

Laskennallinen tekniikka ja analytiikka

Digitalisoituminen ja sen myötä räjähdysmäisesti kasvavat tietoaineistot muuttavat maailmaa. Kyky tulkita dataa ja tehdä sen pohjalta johtopäätöksiä ovat muutoksen keskeisiä ajureita. Siihen tarvitaan sekä laskennallisten menetelmien että tekoälyn osaamista.

Koemme muutokset arjessamme muun muassa tiedonhaun, tietoliikenteen, robotiikan, talouden ja lääketieteen harppauksina. Tulevaisuuden yhteiskuntamme rakennetaan laskennallisen tekniikan pohjalta. 

Dataa ja tekoälyä käytetään hyväksi ympäristön, teollisuuden ja liiketoiminnan ongelmien ratkaisemisessa, kuten lääketieteellisessä kuvantamisessa, liiketoiminta-analytiikassa, sääilmiöiden ennustamisessa tai satelliittikuvien tulkinnassa. Laskennallisessa tekniikassa käsitellään myös menetelmien käyttöön liittyviä eettisiä kysymyksiä.

Laskennallisen tekniikan koulutusohjelma on oikea paikka sinulle, jos pidät pulmista, ongelmanratkaisusta, matematiikasta ja ohjelmoinnista.

▶️ VIDEO: Opiskelijat ja tutkijatohtori kertovat laskennallisen tekniikan opiskelusta sekä miksi valita juuri LUT (teksti jatkuu videon jälkeen).

Mitä laskennallisen tekniikan koulutusohjelmassa oppii?

Opinnoissa perehdyt tekoälyyn ja koneoppimiseen, suurten tietoaineistojen käsittelyyn sekä monipuolisesti laskennallisiin menetelmiin. Opit mallintamista, mallien epävarmuuden arviointia ja mittausten tilastollista analysointia sekä toteuttamaan laskennan tietokonetta, tarvittaessa supertietokonetta käyttäen.

Opintojesi aikana laajennat matemaattista työkalupakkiasi. Saat valmiudet käsitellä matemaattisia kysymyksiä ja ohjelmoida niiden ratkaisuja algoritmeiksi. Tutustut harjoitustöissä käytännönläheisiin ongelmiin, joiden aiheet tulevat yritysten tarpeista.

Valmistuttuasi pystyt ratkaisemaan ajankohtaisia teknisiä ja taloudellisia ongelmia laskennallisia menetelmiä soveltamalla yritysmaailmassa, tutkimuslaitoksissa tai omassa yrityksessäsi. Tulevaisuuden yhteiskuntaamme rakennetaan laskennallisen tekniikan pohjalta.

Miksi opiskella laskennallista tekniikkaa?

"Ratkomme haasteita, joita ei ole koskaan aiemmin ratkottu"

Haastattelimme matematiikan professori Heikki Haariota ja fysiikan professori Erkki Lähderantaa ja listasimme sinulle viisi painavaa syytä, miksi laskennallinen tekniikka on kannattava alavalinta.

Lue 5 syytä opiskella laskennallista tekniikkaa

Laskennallinen tekniikka

Tutkinnot
Tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Laajuus
180 (tekniikan kandidaatti) + 120 (DI) opintopistettä (ECTS)

Kesto
3 + 2 vuotta, kokopäiväistä opiskelua

Opetuskieli
Suomi ja englanti

Kampus
Lappeenranta

Akateeminen yksikkö
LUT School of Engineering Science

Hakuaika
16.3.–30.3.2022 klo 15:00
Lisätietoja

Lisätietoja
Jokainen opiskelija suorittaa ensin tekniikan kandidaatin tutkinnon (TkK) ja saa automaattisesti suoritusoikeuden myös diplomi-insinöörin tutkintoon (DI).

Tutkintojen yhteenlaskettu opintopistemäärä on 300 op ja suoritusaika 5 vuotta kokopäiväistä opiskelua.

 

FacebookTwitterTilaa uutiskirjeLinkedInInstagramFlickrYouTube