Energiatekniikka

Energiatekniikka

Energiaa tarvitaan yhä enemmän. Ilmastonmuutoksen ja ympäristökysymysten huomioon ottaminen sähkön ja lämmön tuotannossa ovat haasteita, joita ratkomaan tarvitaan uusia diplomi-insinöörejä.

Energiatekniikka sopii tekniikasta kiinnostuneelle, joka haluaa hyödyntää matematiikkaa sekä luonnontieteitä työvälineenä. 

Tulevaisuuden energiaratkaisujen tulee olla puhtaita, riittävän edullisia ja toimintavarmoja. Avainteknologioita ovat uusiutuvat energialähteet (vesi-, aurinko-, tuuli-, aalto- ja bioenergia), turvallinen ydinvoima ja hiilidioksidin talteenotto ja käyttö sekä energian käytön tehostaminen. Kaikki nämä ovat energiainsinöörien työnsarkaa. Opiskelemalla energiatekniikkaa rakennat uraa tulevaisuuden kärkipaikalla.

▶️ VIDEO: Opiskelijat ja tutkijaopettaja kertovat energiatekniikan opiskelusta sekä miksi valita juuri LUT (teksti jatkuu videon jälkeen).

Mitä energiatekniikan koulutusohjelmassa oppii?

Opinnoissasi perehdyt energian tuotantoon, siirtoon, jakeluun ja käyttöön. Saat kattavat perustiedot energiantuotannon eri tekniikoista, kuten höyry-, ydin-, aurinko- ja tuulivoimatekniikasta sekä niiden toiminnasta ja turvallisuudesta.

Koulutuksessasi yhdistyvät tekniikka ja luonnontieteet – matematiikka ja fysiikka. Pääset soveltamaan niitä ympäristön ja yhteiskunnan hyväksi.

Opit hallitsemaan energiantuotantoon liittyvät tekniikat ja arvioimaan niiden vaikutukset. Opit ymmärtämään, miten luonnon energiavaroja, kuten vettä, tuulta tai biomassaa, muutetaan yhteiskunnan käyttöön sopivaksi energiaksi: lämmöksi, sähköksi tai höyryksi.

Kantavia teemojamme ovat energian tehokas käyttö ja ympäristöystävällisyys. Ydinvoima ja ennen kaikkea ydinturvallisuus ovat tärkeitä siirryttäessä vähäpäästöiseen energiantuotantoon. Ydinturvallisuutta voit opiskella Suomessa vain LUTissa.

Opintojen aikana opit arvioimaan, kuinka energiantuotanto vaikuttaa ympäristöön, talouteen ja ympäröivään yhteiskuntaan. Valinnaisten opintojen kautta voit syventää myös aurinko- ja tuulienergian osaamistasi.

Energiatekniikan tutkimus ja koulutus perustuvat vahvaan voimalaitostekniikan ja energiatalouden osaamiseen. Kehitämme kestävämpiä ja tehokkaampia energian tuotanto- ja jakelujärjestelmiä. Painotamme opinnot työelämässä tarvittavan osaamisen perusteella.

Miksi opiskella energiatekniikkaa?

"Yhteiskuntamme perustuu yritysten toiminnalle kansainvälisessä ympäristössä"

Haastattelimme energiatekniikan professori Esa Vakkilaista ja listasimme sinulle viisi painavaa syytä, miksi energiatekniikka on kannattava alavalinta.

Lue 5 syytä opiskella energiatekniikkaa

Energiatekniikka

Tutkinnot
Tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Laajuus
180 (tekniikan kandidaatti) + 120 (DI) opintopistettä (ECTS)

Kesto
3 + 2 vuotta, kokopäiväistä opiskelua

Opetuskieli
Suomi ja englanti

Kampus
Lappeenranta

Akateeminen yksikkö
LUT School of Energy Systems

Hakuaika
16.3.–30.3.2022 klo 15:00
Lisätietoja

Lisätietoja
Jokainen opiskelija suorittaa ensin tekniikan kandidaatin tutkinnon (TkK) ja saa automaattisesti suoritusoikeuden myös diplomi-insinöörin tutkintoon (DI).

Tutkintojen yhteenlaskettu opintopistemäärä on 300 op ja suoritusaika 5 vuotta kokopäiväistä opiskelua.

 

FacebookTwitterTilaa uutiskirjeLinkedInInstagramFlickrYouTube