Tutkinto
Tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri
Koulutusala
Tekniikka
Laajuus
180 (tekniikan kandidaatti) + 120 (diplomi-insinööri) opintopistettä (ECTS)
Kesto
3 + 2 vuotta, kokopäiväistä opiskelua
Opetuskieli
englanti
Koulutustyyppi
Tutkintokoulutus
Toteutusmuoto
Lähiopetus
Sijainti
Lahti
Hakuaika
3.–17.1.2024 klo 15:00
Lisätiedot
Aiemman tutkintonsa muualla kuin Suomessa suorittaneet voivat hakea syksyllä 2024 alkavaan koulutukseen rolling admission -haussa 1.11.2023–15.5.2024.
left

Energiatekniikka sopii tekniikasta kiinnostuneille, jotka haluavat hyödyntää matematiikkaa ja luonnontieteitä työkaluina. Ohjelmassa opit tutkimaan energian tuotantoa, siirtoa, jakelua ja käyttöä sekä arvioimaan, kuinka energiantuotanto vaikuttaa ympäristöön, talouteen ja yhteiskuntaan. Opiskelemalla energiatekniikkaa rakennat uraa tulevaisuuden eturintamassa.

Englanninkielinen Energy Technology -ohjelma on yleisopinnoiltaan sama, kuin suomenkielinen energiatekniikan kandidaattiohjelma. Ohjelma on laajuudeltaan 180 op, ja se johtaa tekniikan kandidaatin tutkintoa vastaavaan Bachelor of Science in Technology -tutkintoon. Ohjelmaan voivat hakea sekä suomalaiset että kansainväliset opiskelijat. Opiskelemalla englanninkielisessä kaksoistutkinto-kandidaattiohjelmassa vahvistat kielitaitoasi ja saat valmiudet työskennellä kansainvälisessä ympäristössä Suomessa tai ulkomailla.

Kandidaattiohjelman jälkeen voit jatkaa opintojasi jossain seuraavista suomen- tai englanninkielisistä LUTin energiatekniikan diplomi-insinööriohjelmista:

Suomenkielinen ohjelma

Englanninkieliset ohjelmat

Kaksoistutkinto-ohjelma

Ohjelma on yksi neljästä LUTin ainutlaatuisesta kansainvälisestä kaksoistutkinto-ohjelmasta, jotka toteutetaan yhteistyössä kiinalaisen Hebein teknillisen yliopiston (HEBUT) kanssa. Opintoihin sisältyy valinnaisia sivuaineopintoja muun muassa kiinalaiseen liiketoimintaan, kulttuuriin ja tekniikkaan liittyen. Lisäksi ohjelmaan sisältyy kiinan kielen opiskelua. LUT-yliopiston Energy Technology -kandidaattiohjelmaan hyväksytyt opiskelijat saavat valmistuessaan tutkintotodistuksen molemmista yliopistosta. Koko tutkinto suoritetaan Suomessa LUTin Lahden kampuksella.

 

left
ASIIN and Eur-ace logos 2
right

 

Tutkinto-ohjelma on akkreditoitu kansainvälisten, tekniikan alan koulutuksen EUR-ACE®- ja ASIIN-standardien mukaisesti.

left

Hakukelpoisuus

Ohjelmaan voit hakea ylioppilastutkinnon tai vastaavan perusteella (ylioppilastutkinto, International Baccalaureate -tutkinto, European Baccalaureate -tutkinto tai Reifeprüfung-tutkinto hyväksytään).

Katso myös