Energiatekniikka

Energiatekniikka

Energiaa – sähköä ja lämpöä – tarvitaan aina. Energiatekniikan diplomi-insinöörejä tarvitaan jatkuvasti huolehtimaan turvallisesta, taloudellisesta ja vähäpäästöisestä sähkön ja lämmön tuotannosta sekä niihin liittyvän tekniikan kehittämisestä.

Energiatekniikka sopii tekniikasta kiinnostuneelle, joka haluaa hyödyntää matematiikkaa sekä luonnontieteitä työvälineenä. 

Tulevaisuuden energiaratkaisujen kehittämistä voidaan karkeasti kuvata kolmella vaihtoehdolla: uusiutuvat energialähteet (vesi-, aurinko-, tuuli-, aalto- ja bioenergia), turvallinen ydinvoima ja hiilidioksidin talteenotto ja käyttö. Nämä kaikki ovat energiainsinöörien työnsarkaa. Opiskelemalla energiatekniikkaa rakennat uraa tulevaisuuden kärkipaikalla.

▶️ VIDEO: Opiskelijat ja tutkijaopettaja kertovat energiatekniikan opiskelusta sekä miksi valita juuri LUT (teksti jatkuu videon jälkeen).

Mitä energiatekniikan koulutusohjelmassa oppii?

Opinnoissasi perehdyt energian tuotantoon, siirtoon, jakeluun ja käyttöön. Saat kattavat perustiedot energiantuotannon tavoista, kuten aurinko-, tuuli-, höyry- ja ydinvoimatekniikasta sekä niiden toiminnasta ja turvallisuudesta.

Koulutuksessasi yhdistyvät tekniikka ja luonnontieteet – matematiikka, fysiikka ja kemia. Opit hallitsemaan energiantuotantoon liittyvät tekniikat ja soveltamaan niitä ongelmien ratkaisemiseen. Opit ymmärtämään, miten luonnon energiavaroja, kuten vettä, tuulta tai biomassaa muutetaan ihmiskäyttöön sopivaksi energiaksi mahdollisimman tehokkaasti: lämmöksi, sähköksi tai höyryksi.

Kantavia teemojamme ovat energian tehokas käyttö ja ympäristöystävällisyys. Siirtymävaiheessa kokonaan uusiutuvaan energiantuotantoon ydinvoima ja ennen kaikkea ydinturvallisuus ovat tärkeässä roolissa. Ydinturvallisuutta voit opiskella Suomessa vain LUTissa.

Opintojen aikana opit arvioimaan, kuinka energiantuotanto vaikuttaa ympäristöön, talouteen ja ympäröivään yhteiskuntaan. Valinnaisten opintojen kautta voit syventää osaamistasi myös aurinko- ja tuulienergiasta.

Miksi opiskella energiatekniikkaa?

"Yhteiskuntamme perustuu yritysten toiminnalle kansainvälisessä ympäristössä"

Haastattelimme energiatekniikan professori Esa Vakkilaista ja listasimme sinulle viisi painavaa syytä, miksi energiatekniikka on kannattava alavalinta.

Lue 5 syytä opiskella energiatekniikkaa

Energiatekniikka

Tutkinnot
Tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Laajuus
180 (tekniikan kandidaatti) + 120 (DI) opintopistettä (ECTS)

Kesto
3 + 2 vuotta, kokopäiväistä opiskelua

Opetuskieli
Suomi ja englanti

Kampus
Lappeenranta

Akateeminen yksikkö
LUT School of Energy Systems

Hakuaika
17.3.–31.3.2021 klo 15:00
Lisätietoja

Lisätietoja
Jokainen opiskelija suorittaa ensin tekniikan kandidaatin tutkinnon (TkK) ja saa automaattisesti suoritusoikeuden myös diplomi-insinöörin tutkintoon (DI).

Tutkintojen yhteenlaskettu opintopistemäärä on 300 op ja suoritusaika 5 vuotta kokopäiväistä opiskelua.