Ympäristötekniikka

Ympäristötekniikka

Puhtaamman tulevaisuuden kehittämisessä on valtavia mahdollisuuksia, joiden pohjalle ympäristötekninen koulutus antaa erinomaiset valmiudet. Energiantuotannon, teollisuuden, liikenteen, rakentamisen ja ruuantuotannon ratkaisut määrittelevät sen, miten yhteiskunta onnistuu siirtymään kestävän kehityksen aikaan.

Ympäristötekniikka etsii rohkeasti uusia ratkaisuja tulevaisuuden merkittäviin kysymyksiin.Ympäristön tilan ja toiminnan vaikutusten huomioiminen on myös yrityksille yhä tärkeämpää, sillä ympäristölainsäädäntö tiukentuu ja kuluttajien ympäristötietoisuus lisääntyy. Muutoksien haasteiden edessä systeemejä ymmärtävälle ympäristötekniikan osaajille on yhä enemmän tarvetta ympäri maailmaa.

LUT:ssä ympäristötekniikka pohjautuu vahvasti elinkaariajatteluun: koulutuksessa ja tutkimuksessa tarkastellaan kaikkia päästölähteitä eli päästöjä maahan, veteen ja ilmaan alkaen raaka-aineiden hankinnasta tuotantotoimintaan, logistiikkaan ja kulutukseen sekä näitä ohjaaviin yhteiskunnallisiin ja lainsäädännöllisiin tekijöihin.

Ympäristötekniikka on sinun valintasi, jos haluat työskennellä yleisen hyödyn eteen ja uskot tekniikan ja yritystoiminnan mahdollisuuksiin kehityksessä. Lähestyt haasteita ratkaisukeskeisesti ja haluat ymmärtää järjestelmiä ja prosesseja. Myös kiinnostus luonnontieteitä ja kestävyyttä kohtaan ovat tärkeitä ominaisuuksia.

Katso video: Opiskelijat, alumni ja professori kertovat ympäristötekniikan opiskelusta LUTissa.

Mitä ympäristötekniikan koulutusohjelmassa oppii?

Ympäristötekniikan koulutuksessa opit vaikuttamaan siihen, miten ihmisten toiminta ja kulutustottumukset sekä tuotteiden valmistus vaikuttavat ympäristöömme. Ratkaisuja ongelmiin haetaan luomalla kokonaan uudenlaisia liiketoimintamalleja sekä kestäviä toimintajärjestelmiä.

Ilmastonmuutos- ja kiertotalousasiat ovat koulutusohjelman keskeistä sisältöä. Opit tekemään tuotteista entistä resurssitehokkaampia ja luomaan luontoa vähemmän kuormittavia, tuotteen koko elinkaaren huomioivia kokonaisjärjestelmiä.

Ympäristötekniikka perustuu monitieteelliseen kestävyystutkimukseen, joka yhdistää tekniikkaa, taloutta, luonnontieteitä, yhteiskuntatieteitä sekä lainsäädäntöä. Ympäristötekniikan koulutus antaa valmiudet arvioida erilaisia systeemejä ja näiden vaikutusta toisiinsa. Opit vertailemaan ja arviomaan kestäviin ratkaisuihin johtavia eri reittejä. Perehdyt myös kestävyysmuutokseen liittyviin lakeihin ja liiketoimintaan. Lisäksi opit viestimään ympäristöasioista eri kohderyhmille.

Miksi opiskella ympäristötekniikkaa?

"Pian kaiken tekniikan ja talouden on oltava ympäristöystävällistä"

Haastattelimme ympäristötekniikan professori Lassi Linnasta ja listasimme sinulle viisi painavaa syytä, miksi ymparistotekniikka on kannattava alavalinta.

Lue 5 syytä opiskella ympäristötekniikkaa

Ympäristötekniikka

Tutkinnot
Tekniikan diplomi-insinööri

Laajuus
180 (tekniikan kandidaatti) + 120 (DI) opintopistettä (ECTS)

Kesto
3 + 2 vuotta, kokopäiväistä opiskelua

Opetuskieli
Suomi ja englanti

Kampus
Lappeenranta

Akateeminen yksikkö
LUT School of Energy Systems

Hakuaika
18.3.–1.4.2020
Lisätietoja

Lisätietoja
Jokainen opiskelija suorittaa ensin tekniikan kandidaatin tutkinnon (TkK) ja saa automaattisesti suoritusoikeuden myös diplomi-insinöörin tutkintoon (DI).

Tutkintojen yhteenlaskettu opintopistemäärä on 300 op ja suoritusaika 5 vuotta kokopäiväistä opiskelua.

Miten ilmastokriisi ratkaistaan?
Lisää videoita LUT YouTubessa »