Ympäristötekniikka

Ympäristötekniikka

Ilmastonmuutoksen hillitsemisen kannalta välttämättömiä muutoksia ollaan käynnistämässä eri puolilla maailmaa. Energiantuotannon, teollisuuden, liikenteen, rakentamisen ja ruuantuotannon ratkaisut määrittelevät sen, miten yhteiskunta onnistuu siirtymään kestävän kehityksen aikaan.

Ympäristötekniikka etsii rohkeasti uusia ratkaisuja tulevaisuuden merkittäviin kysymyksiin. Ympäristön tilan ja toiminnan vaikutusten huomioiminen ovat myös yrityksille yhä tärkeämpiä, sillä ympäristölainsäädäntö tiukentuu ja kuluttajien ympäristötietoisuus lisääntyy. Muutoshaasteiden edessä systeemejä ymmärtävälle ympäristötekniikan osaajille on yhä enemmän tarvetta ympäri maailmaa.

LUTissa ympäristötekniikka pohjautuu vahvasti elinkaariajatteluun: koulutuksessa ja tutkimuksessa tarkastellaan kaikkia päästölähteitä eli päästöjä maahan, veteen ja ilmaan alkaen raaka-aineiden hankinnasta tuotantotoimintaan, logistiikkaan ja kulutukseen sekä näitä ohjaaviin yhteiskunnallisiin ja lainsäädännöllisiin tekijöihin.

Ympäristötekniikka on sinun valintasi, jos haluat työskennellä yleisen hyödyn eteen ja uskot tekniikan ja yritystoiminnan mahdollisuuksiin kehityksessä. Lähestyt haasteita ratkaisukeskeisesti ja haluat ymmärtää järjestelmiä ja prosesseja. Myös kiinnostus luonnontieteitä ja kestävyyttä kohtaan ovat tärkeitä ominaisuuksia.

▶️ VIDEO: Opiskelijat ja tutkijatohtori kertovat ympäristötekniikan opiskelusta sekä miksi valita juuri LUT (teksti jatkuu videon jälkeen).

Mitä ympäristötekniikan koulutusohjelmassa oppii?

Ympäristötekniikan ohjelmassa opit arvioimaan ja vaikuttamaan siihen, miten tuotantotavat ja kulutustottumukset vaikuttavat ympäristöömme. Haastavia ongelmia ratkaistaan kehittämällä teknisiä järjestelmiä ja innovatiivisia liiketoimintamalleja.

Saat vastauksia siihen, kuinka tuotteiden valmistuksen ja elinkaaren vaikutuksia veden tai ilman laatuun vähennetään ja tuotteista aiheutuvaa luonnonvarojen kulutusta vähennetään sekä hiilijalanjälkeä pienennetään. Ilmastonmuutos ja kiertotalous ovat keskeisiä koulutusohjelmamme painopisteitä.

Ympäristötekniikassa yhdistyvät tekniikka ja talous. Ohjelma perustuu monitieteelliseen kestävyystutkimukseen, joka yhdistää luonnontieteitä, yhteiskuntatieteitä ja lainsäädäntöä. Opit, miten tekniset järjestelmät voivat palvella kestävyyshaasteiden ratkaisemista ja miten ratkaisuja vertaillaan keskenään.

Ohjelmassamme opit näkemään kestävyyshaasteet mahdollisuuksina ja pääset työskentelemään koko yhteiskunnan kannalta merkityksellisten kysymysten parissa.

Miksi opiskella ympäristötekniikkaa?

"Pian kaiken tekniikan ja talouden on oltava ympäristöystävällistä"

Haastattelimme ympäristötekniikan professori Lassi Linnasta ja listasimme sinulle viisi painavaa syytä, miksi ymparistötekniikka on kannattava alavalinta.

Lue 5 syytä opiskella ympäristötekniikkaa

Ympäristötekniikka

Tutkinnot
Tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Laajuus
180 (tekniikan kandidaatti) + 120 (DI) opintopistettä (ECTS)

Kesto
3 + 2 vuotta, kokopäiväistä opiskelua

Opetuskieli
Suomi ja englanti

Kampus
Lappeenranta

Akateeminen yksikkö
LUT School of Energy Systems

Hakuaika
16.3.–30.3.2022 klo 15:00
Lisätietoja

Lisätietoja
Jokainen opiskelija suorittaa ensin tekniikan kandidaatin tutkinnon (TkK) ja saa automaattisesti suoritusoikeuden myös diplomi-insinöörin tutkintoon (DI).

Tutkintojen yhteenlaskettu opintopistemäärä on 300 op ja suoritusaika 5 vuotta kokopäiväistä opiskelua.

 
Miten ilmastokriisi ratkaistaan?
Lisää videoita LUT YouTubessa »

FacebookTwitterTilaa uutiskirjeLinkedInInstagramFlickrYouTube