Ajankohtaista LUMA-keskus Saimaalla

Uniori-tiedeleirit

LUMA-keskus Saimaa toteuttaa tiedetyöpajat Lappeenrannan kaupungin järjestämille Uniori-tiedeleireille Sammonlahden ja Kimpisen kouluilla kesäkuussa 2021. Tiedeleireillä keskitytään Uniori-toiminnan teemoihin eli puhtaaseen veteen ja energiaan, muita LUMA-aineita ja teknologiaa unohtamatta. Lue lisää leireistä kaupungin tiedotteesta.

LUT-yliopiston koronalinjauksen mukaan ohjaajamme voivat osallistua leireille paikan päällä, jos Etelä-Karjalan epidemiatilanne palaa leireihin mennessä perustasolle. Tarvittaessa tiedetuokioiden ohjaus toteutetaan etänä kaupungin omien - LUMA-ohjaajiemme ennakkoon perehdyttämien - leiriohjaajien avustuksella.

LUMA-virtuaalikerhot

Kerhotoiminta kampuksella on  ollut tauolla koronatilanteen vuoksi, mutta virtuaalikerhoja on järjestetty pitkin lukuvuotta. Syksyllä 2020 järjestettiin virtuaalinen tiedekerho kahdesti, jälkimmäinen englannin- ja venäjänkielisellä ohjauksella. Maaliskussa 2021 järjestettiin neljän kerran Scratch-ohjelmointikerho.

Huhti-toukokuussa oli vuorossa "Tohtori Ketun virtuaalikerho", joka yhdisti kemiaa, matematiikkaa ja ohjelmointia 8-11-vuotiaille. Kerhosisällöt ja ohjaus toteutettiin yhteistyössä Helsingin Tiedekasvatuksen kanssa Magnus Ehrnroothin säätiön rahoittaman tiedekerhohankkeen puitteissa.

Lukuvuonna 2021-22 tarkoitus on sekä jatkaa virtuaalikerhoja että aktivoida kerhotoiminta kampuksella. Teknologiakerhotoiminnan lisäksi uusi Tiedeluokka Polku tarjoaa mahdollisuuksia tiedekerhoihin. Myös erilaiset yhteistyökerhot esim. lähialueen koulujen iltapäiväkerhotoiminnan puitteissa ovat mahdollisia.

Seuraa LUMA-keskuksen tiedotusta tulevista kerhoista: Facebook / Instagram / Uutiskirje

StarT

LUMA-keskus Saimaa toteuttaa valtakunnallista StarT-ohjelmaa Etelä-Karjalan, Kymenlaakson ja Etelä-Savon alueella. Lukuvuoden 2020-2021 StarT-toiminta huipentuu virtuaalisiin StarT-festareihin 13.4.2021 klo 10-11.30. Festarit ovat osa valtakunnallista StarT-virtuaaliviikkoa 12-16.4.2021, jonka ohjelma toteutetaan LiveTo-alustalla: https://events.liveto.io/events/start-virtuaaliviikko-2021

StarT-virtuaaliviikko ja myös LUMA-keskus Saimaan virtuaalifestarit ovat avoimet kaikille kiinnostuneille. Erityisesti mukaan toivotaan toki oppimisyhteisöjä, kouluja ja päiväkoteja.

LUMA-tiimi

LUMA-toiminnassa tarvitaan jatkuvasti opiskelijatyövoimaa mm. työpajojen sekä tiede- ja teknologiakerhojen ohjaukseen. LUT- tai Saimia-opiskelija, jos kiinnostaa mahdollisuus innostaa lapsia ja nuoria alallesi, samalla ansaiten hieman lisärahaa opintojen ohessa, ota yhteyttä: leena.ikonen@lut.fi (LUT-opiskelijat) tai mauri.huttunen@saimia.fi (LAB-opiskelijat)

Leena Ikonen / LUT
LUMA-koordinaattori