Ajankohtaista LUMA-keskus Saimaalla

StarT

LUMA-keskus Saimaa toteuttaa valtakunnallista StarT-ohjelmaa Etelä-Karjalan, Kymenlaakson ja Etelä-Savon alueella. Kevään 2019 festareista sen valtakunnallisestikin menestyneistä projekteista voi lukea lisää LUMA-keskus Saimaan blogista tai LUT-viestinnän uutisartikkelistaUusi StarT-kausi 2019-2020 on jo käynnissä!! Katso lisätiedot: start.luma.fi

LUMA2020

Valtakunnallisen LUMA-verkoston uuden LUMA2020-kehittämisohjelman ytimessä on tuttu StarT-toiminta. Sen ympärille kehitetään tiiviimpää yhteistyötä opettajakoulutuksineen ja verkostotapaamisineen. Ohjelmaan haetaan mukaan StarT-ennakkoilmoittautumisen yhteydessä.

LUMA-tiimi

LUMA-toiminnassa tarvitaan jatkuvasti opiskelijatyövoimaa mm. työpajojen sekä tiede- ja teknologiakerhojen ohjaukseen. LUT- tai Saimia-opiskelija, jos kiinnostaa mahdollisuus innostaa lapsia ja nuoria alallesi, samalla ansaiten hieman lisärahaa opintojen ohessa, ota yhteyttä: leena.ikonen@lut.fi (LUT-opiskelijat) tai mauri.huttunen@saimia.fi (Saimia-opiskelijat)

"Peliohjelmoinnin alkeet Unitylla" -verkkokurssi käynnissä

Lukiolaisille ja 9-luokkalaisille suunnattu verkkokurssi tarjoaa lähtökohdat peliohjelmoinnin ja yleensä ohjelmoinnin harrastukseen ja opiskeluun. Kurssi soveltuu parhaiten oman opettajan johdolla ja ryhmän tuella suoritettavaksi, mutta kiinnostunut oppilas voi suorittaa sen myös itsenäisesti. Kurssi on avautunut elokuun lopussa, sen laajuus on arviolta 26 tuntia (LUT-yliopisto myöntää suorittamisesta yhden opintopisteen). Tukea kurssilla on tarjolla 20.12.2019 asti (omatoimisesti sen suoritusta voi jatkaa myöhemminkin). Katso lisätiedot kurssista ja ilmoittaudu.

Leena Ikonen / LUT
LUMA-koordinaattori