Tutkinto
Diplomi-insinööri
Koulutusala
Tekniikka
Tiedekunta
LUT School of Energy Systems
Laajuus
120 opintopistettä (ECTS)
Kesto
2 vuotta
Opetuskieli
suomi englanti
Koulutustyyppi
Tutkintokoulutus
Toteutusmuoto
Monimuoto
Sijainti
Lappeenranta
Hakuaika
1.12.2022–18.1.2023 klo 15
Lisätiedot
Sähkötekniikan DIODI on etäopiskeluohjelma, mutta muutamia laboratorioharjoituksia toteutetaan lukukausittain lähiopetuksena intensiivijaksoilla Lappeenrannassa.
left

Sähkötekniikan DIODI-ohjelma on tarkoitettu sähkötekniikan tai elektroniikan AMK-insinööreille sekä yliopistotasoisen kandidaattitutkinnon suorittaneille, jotka haluavat syventää omaa osaamistaan ja parantaa mahdollisuuksiaan työmarkkinoilla suorittamalla diplomi-insinöörin tutkinnon.

Sähkötekniikan opiskelu tarjoaa sinulle hyvät mahdollisuudet vaikuttaa yhteiskuntamme tulevaan kehitykseen.

Ohjelma on mahdollista suorittaa joustavana etäopiskeluna. Pääosa opinnoista suoritetaan etäopetusmateriaalia ja etäyhteyksiä hyödyntäen verkkoympäristössä. Ohjelma on suomenkielinen, mutta se sisältää englanninkielisiä kursseja ja kurssimateriaalia.

Mitä sähkötekniikan DIODI-maisteriohjelmassa oppii?

left

Video: Tutkijatohtori kertoo opiskelusta DIODI-maisteriohjelmassa sekä miksi valita juuri LUT.

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen täältä.

right

Ohjelmassa saat valintasi mukaan syvälliset tiedot sähköverkkojen ja -markkinoiden, sähkökäyttötekniikan, säätötekniikan ja automaation, sulautettujen järjestelmien tai IoT:n alueelta.

Samalla hankit taidot soveltaa sähkötekniikan keskeisiä teorioita käytännön sähköteknisiin ja elektronisiin laitteisiin, tuotekehitykseen ja tutkimukseen. Ympäristöystävällisten ja energiatehokkaiden ratkaisujen löytäminen on opetuksen avainsana.

Sähkötekniikan DIODI-maisteriohjelman opintojen sisältö ja rakenne

left

Sähkötekniikan DIODI-ohjelman laajuus on 120 op ja se johtaa diplomi-insinöörin tutkintoon.

Ohjelman tutkinto koostuu ydinopinnoista, syventymisopinnoista, sivuopinnoista, vapaasti valittavista opinnoista ja opintojen loppuvaiheessa tehtävästä diplomityöstä.

Opetus ja opiskelu

Sähkötekniikan DIODI on etäopiskeluohjelma, mutta muutamia laboratorioharjoituksia toteutetaan lukukausittain lähiopetuksena intensiivijaksoilla Lappeenrannassa. Lähiopetuspäiviä ovat uusien opiskelijoiden orientaatio ja arviolta 8 päivää (sisältäen kaksi 4 päivän laboratoriojaksoa). Lisäksi suuntatumisvaihtoehdosta riippuen saattaa olla 2 lisäpäivää.

Ohjelman voit halutessasi suorittaa myös kokonaan lähiopiskeluna Lappeenrannassa.

right

Uramahdollisuudet

Sähköinsinöörille maailma on täynnä mahdollisuuksia.

Oletpa pohjimmiltasi yrittäjä, tutkijaluonne, markkinoija tai vahvimmillasi opetus- tai koulutustehtävissä, antoisia ja haasteellisia tehtäviä riittää.

Valmistuttuasi sinulla on kyky soveltaa sähkötekniikan keskeisiä teorioita käytännön sähköteknisiin ja elektronisiin laitteisiin. Osaat myös soveltaa taitojasi ja tietoasi alan tuotekehitykseen, tutkimukseen ja markkinointiin liittyvissä tehtävissä sekä näiden johtamisessa.

Urasi voi aueta esimerkiksi sähköpörssin ja -kaupan asiantuntijana, sähköyhtiön toimitusjohtajana, tuulivoiman kehittäjänä, polttokennoprojektin innovaattorina, sähköauto- tai laivakäyttösovellusten projektipäällikkönä.

Koulutus antaa valmiudet myös tieteellisiin jatko-opintoihin.

Katso myös