Julkaistu 29.8.2023
Päivitetty 30.8.2023
Jukka Tuominen nettikuva
Harjoitustöissä oman yrityksen kehittäminen konkretisoituu käytännönläheisellä tavalla
Jukka Tuominen
Pankinjohtaja, OP Lounaismaa, KATI 16

KATI-ohjelma on ainutkertainen kokonaisuus täydennyskoulutuksen saralla. LUTin hyvä ja moderni maine koulutuksen edelläkävijänä sekä ohjelmaan liittyvä mahdollisuus työn ohessa opiskeluun olivat minulle merkittäviä kriteereitä. Tärkeänä osana valintaani vaikutti myös mahdollisuus suorittaa KTM-tutkinto KATI-ohjelman opintojen tukemana.

Ohjelma tarjosi mahdollisuuksia henkilökohtaiseen kasvuun sekä paljon syötteitä oman organisaation kehittämiseen. Erityisen arvokkaana koin teoreettisten viitekehysten ja syvällisten keskusteluiden yhdistelmän lähipäivien aikana. Harjoitustöiden kautta uudet asiat konkretisoituivat oman yrityksen kehittämiseen hyvin käytännönläheisellä tavalla.

Ryhmäytyminen ja tutustuminen opiskelukollegoihin on myös asia, jota ei voi liikaa korostaa. Uuden verkoston kautta saa syvyyttä moneen eri toimialaan, ja toisaalta näkökulmia myös oman työn problematiikkaan liittyen. Opiskeluverkostosta on varmasti jokainen löytänyt itselleen sellaisia kollegoja, joiden kanssa keskinäinen sparraus jatkuu pitkälle tulevaisuuteen ja konkretisoituu myös ystävyytenä.

Suosittelen KATI-ohjelmaa kaikille itsensä ja oman organisaationsa kehittämisestä kiinnostuneille. Opiskelu on hetkistä, aika ajoin kuormittavaakin, ja se edellyttää itsensä johtamisen taitoja sekä sujuvaa ajankäytön hallintaa. Toisaalta opiskelurytmin hektisyys tuo mukanaan myös vahvaa oman oppimisen käyrää ja kehittymistä ammattilaisena. Kun reflektoin kuljettua KATI-matkaa, voin todeta, että aika on mennyt todella nopeasti ja opintoihin liittyvä ajanjakso on ollut positiivisella tavalla ikimuistoinen.

Jukka Tuominen
Pankinjohtaja
OP Lounaismaa

Lue seuraavaksi:

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme pysyt ajan tasalla tutkimuksestamme puhtaaseen energiaan, ilmaan ja veteen sekä kestävään liiketoimintaan liittyen.