Vastuullisuus ulottuu sidosryhmäyhteistyöhömme

Vaikutamme ympäröivään yhteiskuntaan auttamalla yrityksiä ja muita yhteiskunnan toimijoita hyödyntämään päästöttömän energian, puhtaan veden ja ilman, kiertotalouden sekä kestävän liiketoiminnan tutkimusten tarjoamia ratkaisuja.  

Vuonna 2019 LUTin tutkimuksesta syntyi 29 keksintöä. LUT hakee patentteja aktiivisesti, ja sen patenttien määrä on toiseksi suurin suomalaisissa yliopistoissa. Vuosittain perustetaan noin 3–5 tutkimukseen perustuvaa spin-off-yritystä. Vuonna 2019 aktiivisia spin-off-yrityksiä oli 52, jotka oli perustettu vähintään kolme vuotta sitten.

Työstämme kestävän tulevaisuuden teknologisia ratkaisuja strategisten teollisten kumppaneidemme kanssa. LUT-lähtöisen tutkimuksen kaupallistamisessa auttaa Green Campus Open. Sijoitusyhtiömme Green Campus Innovations on tutkimuksen siemenvaiheen rahoittaja. Bisnesekosysteemiimme kuuluu myös protopaja Jamie Hyneman Center ja opiskelijavetoinen yrittäjyysyhteisö LUTES.

Myös LUT-korkeakoulut konserniimme kuuluva LAB-ammattikorkeakoulu on asettanut oman tavoitteen hiilinegatiivisuuden saavuttamisesta vuoteen 2030 mennessä.

Yhteistyö kampuskaupungeissamme

Yhteistyömme alueellisten, kansallisten ja maailmanlaajuisten toimijoiden kanssa on monipuolista. Yhdessä Marjatta ja Eino Kollin säätiön kanssa perustimme Metsä360-tunnustuspalkinnon, jonka avulla nostetaan esiin metsiemme jalostusarvon kasvuun tähtääviä tekoja.

Junior Universityssä oppilaat esikoululaisista lukiolaisiin oppivat vähentämään hiili- ja vesijalanjälkeään sekä kasvattamaan hiilikädenjälkeään. Oppilaita myös haastetaan etsimään ratkaisuja siihen, miten hillitä ilmastonmuutosta ja edistää liiketoiminnan kestävyyttä.

Vuosina 2018–2019 Junior Universityn erilaiset aktiviteetit osallistivat 10 810 ihmistä Etelä-Karjalan seudulla. International Sustainable Campus Network (ISCN) palkitsi vuonna 2020 LUT Junior University -toiminnan parhaana kestävää kehitystä edistävänä yhteistyömallina.

Osana korkeakoulutoimijoiden yhteistä, valtakunnallisesti ainutlaatuista JunnuYliopistoa viemme ympäristöasioiden taitoja myös lapsille ja nuorille Lahden seudulla.

Puhtaan ympäristön tavoitteita edistämme yhdessä kampuskaupunkiemme Lappeenrannan (Euroopan vihrein kaupunki 2021) ja Lahden (Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021) kanssa.

Teemme yhteistyötä rakennusten omistajien (Suomen Yliopistokiinteistöt Oy ja Isku Center) kanssa kampustemme kestävyyden edistämiseksi. Toimenpiteitä ovat muun muassa energiatehokkuus ja energiantuotanto kampuksella. SYK:n tavoite on olla Euroopan vastuullisin kampustoteuttaja vuonna 2030.

Yhdessä Lappeenrannan seudun opiskelija-asuntosäätiön kanssa rakennamme Suomen vihreintä opiskelija-asuntoyhteisöä.

Tuotamme osaamista, näkemystä, koulutusta ja ratkaisuja muun muassa seuraavissa yhteistyöverkostoissa: