Vaihto-opiskelu ja kansainvälistyminen - maailma kutsuu, miten vastaat?

Nykypäivän työnantajat toimivat lähes poikkeuksetta kansainvälisessä ympäristössä.

Kielitaidon lisäksi kansainvälistä kokemusta edellytetään ja arvostetaan. Mieti siis jo opintojesi aikana kuinka tähän vastaat. LUT tarjoaa opiskelijoilleen erinomaiset mahdollisuudet kansainvälistymiseen - esimerkiksi vaihto-opiskelupaikkoja on tarjolla yli 230 yliopistossa tai korkeakoulussa 45:ssa eri maassa!

Tarttumalla kansainvälistymisen mahdollisuuksiin voit tehdä tutkinnostasi kilpailukykyisemmän.Yliopiston yli 60:stä kansallisuudesta koostuvassa opiskelijayhteisössä kansainväliset taitosi ja kulttuurien tuntemus lisääntyvät vaikket kotimaasta poistuisikaan.

Kursseilla kartutat paitsi kielitaitoasi, myös monikulttuurisissa tiimeissä työskentelyä ja verkostoitumisen mahdollisuudet ovat vapaa-aikaan ulottuvina käytännössä rajattomat. Kampuksen sisälläkin voit avata maailmalle niin monta ovea kuin haluat.

Vaihto-opiskelu

LUTilla on mahdollisuus vaihtaa opiskelijoita kansainväliseen yhteistyöverkostoonsa kuuluvien, eri puolella maailmaa sijaitsevien yliopistojen kanssa. Alankomaat, Argentiina, Australia - siinä vasta aakkosten alkupään listaa niistä maista, joissa LUTilla on kumppaneita. Vaihtoehtoja siis riittää!

LUTin tarjoamat vaihto-opiskelupaikat ovat joko EU:n laajuisen Erasmus-ohjelmaan, pohjoismaisiin Nordtekiin (tekniikka) ja Norekiin (kauppatieteet) tai kahdenvälisiin sopimuksiin perustuvia. Vaihto-opiskelun kesto on 3-12 kk, käytännössä useimmiten yhden lukukauden tai -vuoden. Tekniikan opiskelijat hakevat ulkomaille yleensä 3.- 4. opiskeluvuoden aikana, kauppatieteiden opiskelijat puolestaan kandidaattiopintojen aikana. Tämä ei ole sääntö, vaan vaihtoon voi lähteä paikasta riippuen jo aikaisemminkin.

LUTilta vaihtoon lähtiessään opiskelija ei joudu maksamaan lukukausimaksuja, vaan niistä huolehditaan yliopistojen välisissä sopimuksissa. Ulkomailla LUTin tutkintoon soveltuvia kursseja opiskeleva henkilö on oikeutettu opintorahaan, asumislisään ja korotettuun opintolainaan. Lisäksi vaihto-opintoja tuetaan apurahoilla.

Tutustu tarkemmin LUTin opiskelijoille tarjottaviin mahdollisuuksiin ja tämänhetkisiin vaihtokohteisiin LUT Mobility-Online Portaalista.

Työharjoittelu ulkomailla

Harjoittelujakso tai kesätyöt ulkomailla ovat myös erinomainen tapa kartuttaa kansainvälistä pääomaa. Kenties sinulla on suhteita tai rohkeutta toteuttaa tällaista omin päin, mutta tarvittaessa LUT auttaa tässäkin. LUT on mukana useissa kansainväliseen työharjoitteluun liittyvissä ohjelmissa sekä tarjoaa tietoa ja tukea hakemisessa. LUT myös myöntää matka-apurahoja ulkomaille harjoitteluun lähteville opiskelijoilleen.

Lue lisää LUTin tarjoamista kansainvälisen työharjoittelun palveluista LUT:n opiskelijoille suunnatusta UNI-portaalista.

LUT First Year Experience
Lisää videoita LUT YouTubessa »