Tutkinto
Tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri
Koulutusala
Tekniikka
Opiskeltava ala
Tietotekniikka
Tiedekunta
LUT School of Engineering Sciences
Laajuus
180 (tekniikan kandidaatti) + 120 (diplomi-insinööri) opintopistettä (ECTS)
Kesto
3 + 2 vuotta, kokopäiväistä opiskelua
Opetuskieli
englanti
Koulutustyyppi
Tutkintokoulutus
Toteutusmuoto
Lähiopetus
Sijainti
Lahti
Hakuaika
8.–22.1.2025 klo 15:00
Lisätiedot
Aiemman tutkintonsa muualla kuin Suomessa suorittaneet voivat hakea syksyllä 2025 alkavaan koulutukseen rolling admission -haussa 1.11.2024–15.4.2025.
left

Digitalisaation avulla yhteiskunnan rakenteita ja toimintatapoja uudistetaan, mikä tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia tietotekniikan diplomi-insinööreille.

Englanninkielinen Software and Systems Engineering -ohjelma on yleisopinnoiltaan sama, kuin suomenkielinen tietotekniikan kandidaattiohjelma. Software and Systems Engineering -kandidaattiohjelma on laajuudeltaan 180 op, ja se johtaa tekniikan kandidaatin tutkintoa vastaavaan Bachelor of Science in Technology -tutkintoon. Ohjelmaan voivat hakea sekä suomalaiset että kansainväliset opiskelijat. Opiskelemalla englanninkielisessä kandidaattiohjelmassa vahvistat kielitaitoasi ja saat valmiudet työskennellä kansainvälisessä ympäristössä Suomessa tai ulkomailla.

Ohjelmassa opit hallitsemaan ohjelmistotuotteiden, järjestelmien ja palveluiden suunnitteluun, kehittämiseen ja testaamiseen tarvittavat teknologiat, työkalut ja menetelmät. Opit kehittämään kannattavia, kestäviä ja käyttäjäystävällisiä ratkaisuja erilaisiin tarpeisiin. Ymmärrät, että ohjelmistot ja IT-laitteet ovat myös olennainen tuki sekä väline ratkaista muiden tieteenalojen haasteita.

Ohjelmistosuunnittelu on tarkoitettu heille, jotka ovat kiinnostuneita ongelmanratkaisusta ja haluavat myötävaikuttaa siihen, että asiat tehdään tulevaisuudessa entistä nopeammin, halvemmin ja tehokkaammin.

Kandidaattiohjelman jälkeen voit jatkaa opintojasi suoraan jossain seuraavista englanninkielisistä LUTin tietotekniikan diplomi-insinööriohjelmista:

Kaksoistutkinto-ohjelma

Ohjelma on yksi neljästä LUTin ainutlaatuisesta kansainvälisestä kaksoistutkinto-ohjelmasta, jotka toteutetaan yhteistyössä kiinalaisen Hebein teknillisen yliopiston (HEBUT) kanssa. Opintoihin sisältyy valinnaisia sivuaineopintoja muun muassa kiinalaiseen liiketoimintaan, kulttuuriin ja tekniikkaan liittyen. Lisäksi ohjelmaan sisältyy kiinan kielen opiskelua. LUT-yliopiston Software and Systems Engineering -kandidaattiohjelmaan hyväksytyt opiskelijat saavat valmistuessaan tutkintotodistuksen molemmista yliopistosta. Koko tutkinto suoritetaan Suomessa LUTin Lahden kampuksella.

Hakukelpoisuus

Ohjelmaan voit hakea joko ylioppilastutkinnon tai vastaavan perusteella (ylioppilastutkinto, International Baccalaureate -tutkinto, European Baccalaureate -tutkinto tai Reifeprüfung-tutkinto hyväksytään) tai SAT-testillä (hakuprosessissa voidaan hyväksyä muu toisen asteen koulutus, joka antaa hakukelpoisuuden yliopistotason kandidaattiopintoihin kyseisessä maassa; kielitestiä ei vaadita).

Katso myös