Tutkinto
Tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri
Koulutusala
Tekniikka
Tiedekunta
LUT School of Energy Systems
Laajuus
180 (tekniikan kandidaatti) + 120 (diplomi-insinööri) opintopistettä (ECTS)
Kesto
3 + 2 vuotta, kokopäiväistä opiskelua
Opetuskieli
englanti
Toteutusmuoto
Lähiopetus
Sijainti
Lappeenranta
Hakuaika
3.–17.1.2024 klo 15:00
Lisätiedot
Aiemman tutkintonsa muualla kuin Suomessa suorittaneet voivat hakea syksyllä 2024 alkavaan koulutukseen rolling admission -haussa 1.11.2023–15.5.2024.
left

Konetekniikan diplomi-insinöörinä voit suunnitella ja valmistaa erilaisia ​​kulutustavaroita sekä teollisuudessa tarvittavia koneita ja laitteita. Ala sopii sinulle, jos olet kekseliäs, luova ja intohimoinen kehittämään ratkaisuja, jotka edistävät kestävää kehitystä ja luonnonvarojen kunnioittamista.

Englanninkielinen Mechanical Engineering -ohjelma on yleisopinnoiltaan sama, kuin suomenkielinen konetekniikan kandidaattiohjelma. Mechanical Engineering -kandidaattiohjelma on laajuudeltaan 180 op, ja se johtaa tekniikan kandidaatin tutkintoa vastaavaan Bachelor of Science in Technology -tutkintoon. Ohjelmaan voivat hakea sekä suomalaiset että kansainväliset opiskelijat. Opiskelemalla englanninkielisessä kandidaattiohjelmassa vahvistat kielitaitoasi ja saat valmiudet työskennellä kansainvälisessä ympäristössä Suomessa tai ulkomailla.

Ohjelmassa perehdyt erilaisten kulutushyödykkeiden nykyaikaisiin suunnittelu- ja valmistusprosesseihin ja opit hyödyntämään sekä digitaalisia että virtuaalisia suunnitteluympäristöjä. Pääset tutustumaan myös metallirakenteiden suunnittelun, robottihitsauksen ja mekatroniikan tutkimuksen terävimpään kärkeen.

Kandidaattiohjelman jälkeen voit jatkaa opintojasi jossain seuraavista suomen- tai englanninkielisistä LUTin konetekniikan diplomi-insinööriohjelmista:

Suomenkielinen ohjelma

Englanninkieliset ohjelmat

Kaksoistutkinto-ohjelma

Ohjelma on yksi neljästä LUTin ainutlaatuisesta kansainvälisestä kaksoistutkinto-ohjelmasta, jotka toteutetaan yhteistyössä kiinalaisen Hebein teknillisen yliopiston (HEBUT) kanssa. Opintoihin sisältyy valinnaisia sivuaineopintoja muun muassa kiinalaiseen liiketoimintaan, kulttuuriin ja tekniikkaan liittyen. Lisäksi ohjelmaan sisältyy kiinan kielen opiskelua. LUT-yliopiston Mechanical Engineering -kandidaattiohjelmaan hyväksytyt opiskelijat saavat valmistuessaan tutkintotodistuksen molemmista yliopistosta. Koko tutkinto suoritetaan Suomessa LUTin Lappeenrannan kampuksella.

left
EUR-ACE.and ASIIN accredited programs
right

 

Tutkinto-ohjelma on akkreditoitu kansainvälisten, tekniikan alan koulutuksen EUR-ACE®- ja ASIIN-standardien mukaisesti.

left

Hakukelpoisuus

Ohjelmaan voit hakea joko ylioppilastutkinnon tai vastaavan perusteella (ylioppilastutkinto, International Baccalaureate -tutkinto, European Baccalaureate -tutkinto tai Reifeprüfung-tutkinto hyväksytään) tai SAT-testillä (hakuprosessissa voidaan hyväksyä muu toisen asteen koulutus, joka antaa hakukelpoisuuden yliopistotason kandidaattiopintoihin kyseisessä maassa; kielitestiä ei vaadita).

Katso myös