Tutkinto
Tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri
Koulutusala
Tekniikka
Opiskeltava ala
Sähkötekniikka
Tiedekunta
LUT School of Energy Systems
Laajuus
180 (tekniikan kandidaatti) + 120 (diplomi-insinööri) opintopistettä (ECTS)
Kesto
3 + 2 vuotta, kokopäiväistä opiskelua
Opetuskieli
englanti
Koulutustyyppi
Tutkintokoulutus
Toteutusmuoto
Lähiopetus
Sijainti
Lappeenranta
Hakuaika
8.–22.1.2025 klo 15:00
Lisätiedot
Aiemman tutkintonsa muualla kuin Suomessa suorittaneet voivat hakea syksyllä 2025 alkavaan koulutukseen rolling admission -haussa 1.11.2024–15.4.2025.

left

Sähkötekniikka on sinulle, jos et pelkää haasteita, olet kiinnostunut sitä, miten asiat toimivat ja haluat olla osa globaalia energiamurrosta. Kiinnostus luonnontieteisiin on myös tärkeä ominaisuus: sähkötekniikassa käytät matematiikkaa ja fysiikkaa työkaluina eri ilmiöiden tutkimiseen.

Englanninkielinen Electrical Engineering -ohjelma on yleisopinnoiltaan sama kuin suomenkielinen sähkötekniikan kandidaattiohjelma. Ohjelma on laajuudeltaan 180 op, ja se johtaa tekniikan kandidaatin tutkintoa vastaavaan Bachelor of Science in Technology -tutkintoon. Ohjelmaan voivat hakea sekä suomalaiset että kansainväliset opiskelijat. Opiskelemalla englanninkielisessä kandidaattiohjelmassa vahvistat kielitaitoasi ja saat valmiudet työskennellä kansainvälisessä ympäristössä Suomessa tai ulkomailla.

LUT-yliopistossa käytät taitojasi sähköisen yhteiskunnan uudistamiseen. Esimerkiksi aurinkoenergiaa voidaan modernin tekniikan avulla käyttää polttoaineen tai jopa ruuan tuottamiseen, ja ihmisten hyvinvointia edistetään erilaisten sähköisten sovellusten avulla. Lisäksi digitalisaatio ja energian internet tuovat uusia mahdollisuuksia sähköverkon hyödyntämiseen. Sähkötekniikan asiantuntijana olet mukana rakentamassa teknologista vallankumousta ja sähköistä tulevaisuutta.

 

Kaksoistutkinto-ohjelma

Ohjelma on yksi neljästä LUTin ainutlaatuisesta kansainvälisestä kaksoistutkinto-ohjelmasta, jotka toteutetaan yhteistyössä kiinalaisen Hebein teknillisen yliopiston (HEBUT) kanssa. Opintoihin sisältyy valinnaisia sivuaineopintoja muun muassa kiinalaiseen liiketoimintaan, kulttuuriin ja tekniikkaan liittyen. Lisäksi ohjelmaan sisältyy kiinan kielen opiskelua. LUT-yliopiston Electrical Engineering -kandidaattiohjelmaan hyväksytyt opiskelijat saavat valmistuessaan tutkintotodistuksen molemmista yliopistosta. Koko tutkinto suoritetaan Suomessa LUTin Lappeenrannan kampuksella.

Kandidaattiohjelman jälkeen voit jatkaa opintojasi jossain seuraavista suomen- tai englanninkielisistä LUTin sähkötekniikan diplomi-insinööriohjelmista:

Suomenkieliset ohjelmat

Englanninkieliset ohjelmat

left

Hakukelpoisuus

Ohjelmaan voit hakea joko ylioppilastutkinnon tai vastaavan perusteella (ylioppilastutkinto, International Baccalaureate -tutkinto, European Baccalaureate -tutkinto tai Reifeprüfung-tutkinto hyväksytään) tai SAT-testillä (hakuprosessissa voidaan hyväksyä muu toisen asteen koulutus, joka antaa hakukelpoisuuden yliopistotason kandidaattiopintoihin kyseisessä maassa; kielitestiä ei vaadita).

Katso myös

Tilaa hakijan uutiskirje

Saat sähköpostiisi noin 1–2 kertaa kuukaudessa luettavaa yliopistoon hakemisesta ja opiskelusta LUTissa.