Tilat ja laitteet


Lappeenranta

Tiedekirjaston tilat löytyvät Skinnarilan kampukselta LUTin ensimmäisestä rakennuksesta, jossa kirjastolla on käytössään tiloja kolmessa eri kerroksessa. Kulunvalvonta-avaimen lunastaneet voivat käyttää kirjaston tiloja ja laitteita 24/7.

Lappeenrannan 24/7-etiketti

Tilat

Kirjastossa ja sen läheisyydessä on monia erilaisia opiskeluun soveltuvia työpisteitä.

Itsenäiseen työskentelyyn tarkoitetut hiljaiset tilat ovat kirjaston alimmassa ja ylimmässä kerroksessa. Pohjakerroksessa on erilaisia työpisteitä: osassa on kiinteät tietokoneet ja osassa voi työskennellä omalla koneella tai tilaa voi käyttää muuhun hiljaiseen työskentelyyn. Ylimmässä kerroksessa sijaitsee Silencio, hiljainen yksintyöskentelytila, jossa voi työskennellä omalla koneella ja johon pääsee kulunvalvonta-avaimella. Omilla koneilla työskentelyä varten tiloissa on sähköpistorasioita. Koska tilat ovat hiljaisia, laitteiden näppäinäänien tulee olla pois päältä ja kaikenlaista ääntä aiheuttava toimintaa tulee välttää.

Itsenäiseen ja myös ryhmien työskentelyyn soveltuvia, ei-hiljaisia työpisteitä on seitsemännen rakennuksen neljännen kerroksen käytävällä. Pohjakerroksessa sijaitsevat ryhmätyöhuoneet varataan Origo-palvelupisteestä tai Outlookin kalenterin kautta.

Opinnäytteen tekijöille on pohjakerroksessa 8-paikkainen työtila Thesis. Varauksia voi kysyä Origo-palvelupisteestä.

Opinnäytteen tekijä ja tutkija voi myös lainata käyttöönsä mobiilikärryn, jossa voi säilyttää esim. lainaamaansa aineistoa lukitussa kaapissa ja jonka voi kuljettaa kirjaston sisällä mieleiseensä työskentelypisteeseen. Seitsemännen rakennuksen neljännen kerroksen käytävällä on myös lukittavia säilytyslokeroita, joiden avaimet pitää lainata Origo-palvelupisteestä.

Laitteet

Kirjaston keskimmäisessä, ns. palvelukerroksessa on tietokoneita asiakaskäyttöön. Kerroksessa on kaksi Follow-monitoimilaitetta (mustavalko/väri) tulostamiseen, skannaamiseen ja kopiointiin LUTin ja LABin opiskelijoille ja henkilökunnalle.

Palvelutiskin yhteydestä löytyvät asiakkaiden itsenäiseen käyttöön tarkoitetut lainaus- ja palautusautomaatit.

Ylimmässä kerroksessa on asiakastietokoneita sekä LUTin ja LABin Follow-monitoimilaite (mustavalko/väri) tulostamiseen, skannaamiseen ja kopiointiin.

Alimmassa kerroksessa on tietokoneita asiakaskäyttöön sekä lehtiskanneri. Alimmassa kerroksessa on myös Follow-tulostin ryhmätyötilojen ja Thesis-opinnäytetyötilan käyttäjille.