Electrical Engineering

Sähköllä on avainasemassa ilmastonmuutoksen lieventämisessä. Uusiutuva energia, maailmanlaajuinen energiantuotannon vallankumous ja tarve parantaa energiankäytön tehokkuutta tarjoavat sähkötekniikan ammattilaisille työpaikkoja nyt ja tulevaisuudessa.

Sähkötekniikka on sinulle, jos et pelkää haasteita, olet kiinnostunut sitä, miten asiat toimivat ja haluat olla osa globaalia energiamurrosta. Kiinnostus luonnontieteisiin on myös tärkeä ominaisuus: sähkötekniikassa käytät matematiikkaa ja fysiikkaa työkaluina eri ilmiöiden tutkimiseen. 

Electrical Engineering -ohjelma on yleisopinnoiltaan sama kuin suomenkielinen sähkötekniikan kandidaattiohjelma.

LUT-yliopistossa käytät taitojasi sähköisen yhteiskunnan uudistamiseen. Esimerkiksi aurinkoenergiaa voidaan modernin tekniikan avulla käyttää polttoaineen tai jopa ruuan tuottamiseen, ja ihmisten hyvinvointia edistetään erilaisten sähköisten sovellusten avulla. Lisäksi digitalisaatio ja energian internet tuovat uusia mahdollisuuksia sähköverkon hyödyntämiseen.

Ohjelma on yksi neljästä LUTin ainutlaatuisesta, kansainvälisestä kaksoistutkinto-ohjelmasta, jotka toteutetaan yhteistyössä kiinalaisen Hebein teknillisen yliopiston (HEBUT) kanssa. Opintoihin sisältyy valinnaisia sivuaineopintoja muun muassa kiinalaiseen liiketoimintaan, kulttuuriin ja tekniikkaan liittyen. Lisäksi ohjelmaan sisältyy kiinan kielen opiskelua.

LUT-yliopiston Electrical Engineering -kandidaattiohjelmaan hyväksytyt opiskelijat saavat valmistuessaan tutkintotodistuksen molemmista yliopistosta. Sähkötekniikan kandidaatin tutkinnon suoritettuaan opiskelija voit jatkaa opintojaan suoraan LUTin sähkötekniikan maisteriohjelmassa.

Sähkötekniikan asiantuntijana olet mukana rakentamassa teknologista vallankumousta ja sähköistä tulevaisuutta.

Electrical Engineering

Tutkinnot
Tekniikan diplomi-insinööri

Laajuus
180 (tekniikan kandidaatti) + 120 (DI) opintopistettä (ECTS)

Kesto
3 + 2 vuotta, kokopäiväistä opiskelua (3 vuotta kandidaattiopintoja + 2 vuotta DI-opintoja)

Opetuskieli
Englanti

Kampus
Lappeenranta

Akateeminen yksikkö
LUT School of Energy Systems

Hakuaika
Tammikuu 2022

Opinnot alkavat
Syksyllä 2022

Lisätietoja
Jokainen opiskelija suorittaa ensin tekniikan kandidaatin tutkinnon (TkK) ja saa automaattisesti suoritusoikeuden myös diplomi-insinöörin tutkintoon (DI). 

FacebookTwitterTilaa uutiskirjeLinkedInInstagramFlickrYouTube