Electrical Engineering

Sähkö on avainasemassa ilmastonmuutoksen lieventämisessä. Uusiutuva energia, maailmanlaajuinen energiantuotannon vallankumous ja tarve parantaa energiankäytön tehokkuutta tarjoavat sähkötekniikan ammattilaisille työpaikkoja nyt ja tulevaisuudessa.

Sähkötekniikka on sinulle, jos et pelkää haasteita, olet kiinnostunut sitä, miten asiat toimivat ja haluat olla osa globaalia energiamurrosta. Kiinnostus luonnontieteisiin on myös tärkeä ominaisuus: sähkötekniikassa käytät matematiikkaa ja fysiikkaa työkaluina eri ilmiöiden tutkimiseen. 

Englanninkielinen Electrical Engineering -ohjelma on yleisopinnoiltaan sama kuin suomenkielinen sähkötekniikan kandidaattiohjelma. Ohjelma on laajuudeltaan 180 op, ja se johtaa tekniikan kandidaatin tutkintoa vastaavaan Bachelor of Science in Technology -tutkintoon. Ohjelmaan voivat hakea sekä suomalaiset että kansainväliset opiskelijat. Opiskelemalla englanninkielisessä kandidaattiohjelmassa vahvistat kielitaitoasi ja saat valmiudet työskennellä kansainvälisessä ympäristössä Suomessa tai ulkomailla.

LUT-yliopistossa käytät taitojasi sähköisen yhteiskunnan uudistamiseen. Esimerkiksi aurinkoenergiaa voidaan modernin tekniikan avulla käyttää polttoaineen tai jopa ruuan tuottamiseen, ja ihmisten hyvinvointia edistetään erilaisten sähköisten sovellusten avulla. Lisäksi digitalisaatio ja energian internet tuovat uusia mahdollisuuksia sähköverkon hyödyntämiseen. Sähkötekniikan asiantuntijana olet mukana rakentamassa teknologista vallankumousta ja sähköistä tulevaisuutta.

Näin haet ohjelmaan

Hae ohjelmaan 5.–19.1.2022 klo 15.00 osoitteessa opintopolku.fi. Opinnot alkavat syksyllä 2022.

Ohjelmaan voit hakea joko ylioppilastutkinnon tai vastaavan perusteella (ylioppilastutkinto, International Baccalaureate -tutkinto, European Baccalaureate -tutkinto tai Reifeprüfung-tutkinto hyväksytään) tai SAT-testillä (hakuprosessissa voidaan hyväksyä muu toisen asteen koulutus, joka antaa hakukelpoisuuden yliopistotason kandidaattiopintoihin kyseisessä maassa. Kielitestiä ei vaadita.).

▶️ VIDEO: Ohjelman johtaja kertoo sähkötekniikan opiskelusta sekä miksi valita juuri LUT (teksti jatkuu videon jälkeen).

Kaksoistutkinto-ohjelma

Ohjelma on yksi neljästä LUTin ainutlaatuisesta kansainvälisestä kaksoistutkinto-ohjelmasta, jotka toteutetaan yhteistyössä kiinalaisen Hebein teknillisen yliopiston (HEBUT) kanssa. Opintoihin sisältyy valinnaisia sivuaineopintoja muun muassa kiinalaiseen liiketoimintaan, kulttuuriin ja tekniikkaan liittyen. Lisäksi ohjelmaan sisältyy kiinan kielen opiskelua. LUT-yliopiston Electrical Engineering -kandidaattiohjelmaan hyväksytyt opiskelijat saavat valmistuessaan tutkintotodistuksen molemmista yliopistosta. Koko tutkinto suoritetaan Suomessa LUTin Lappeenrannan kampuksella.

Kandidaattiohjelman jälkeen voit jatkaa opintojasi suoraan jossain seuraavista suomen- tai englanninkielisistä LUTin sähkötekniikan diplomi-insinööriohjelmista:

Suomenkieliset ohjelmat

Englanninkieliset ohjelmat

Electrical Engineering

Tutkinnot
Tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Laajuus
180 (tekniikan kandidaatti) + 120 (DI) opintopistettä (ECTS)

Kesto
3 + 2 vuotta, kokopäiväistä opiskelua (3 vuotta kandidaattiopintoja + 2 vuotta DI-opintoja)

Opetuskieli
Englanti

Kampus
Lappeenranta

Akateeminen yksikkö
LUT School of Energy Systems

Hakuaika
5.–19.1.2022 klo 15.00

Opinnot alkavat
Syksyllä 2022

Lisätietoja
Jokainen opiskelija suorittaa ensin tekniikan kandidaatin tutkinnon (TkK) ja saa automaattisesti suoritusoikeuden myös diplomi-insinöörin tutkintoon (DI). 

FacebookTwitterTilaa uutiskirjeLinkedInInstagramFlickrYouTube