Kokemuksia LUTista

Kokemuksia LUTista

Millaista opiskelu LUTissa on? Mihin valmistuneet työllistyvät? Miten eri alojen opintoja voi yhdistää käytännössä?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin löydät vastauksia opiskelijoidemme kokemuksista ja meiltä valmistuneiden alumnien uratarinoista.

Tutustu tarinoihin koulutusaloittain:

Kauppatieteet

"Liikemaailmassa kaikki riippuu siitä, kenet tunnet"

LUT-kauppakorkeakoulun alumni, hálo-kasvuyrityksen ja vaatebrändin toimitusjohtaja Marta Valtovirta muistaa Skinnarilan loistavan hengen ja kehuu LUTin vaihtomahdollisuuksia.

Tutustu Martan tarinaan

"Minulla kävi erittäin hyvä tuuri, kun pääsin heti työhön, josta olin haaveillut. Koulutustausta varmasti auttoi paljon työpaikan saamisessa."

Porin Ässien myyntipäällikkönä työskentelevä Tero Rantalainen piti LUTissa rennosta opiskeluympäristöstä sekä opintojen joustavuudesta.

Tutustu Teron tarinaan

"Tykästyin yliopistoalueeseen välittömästi. Pidin yhteisöllisyyden tunteesta ja Skinnarilassa vallitsevasta tunnelmasta."

Hankintojen johtamisen maisteriohjelmasta valmistunut Emmi Kivistö etsi vielä lukiossa omaa suuntaansa, ja päätyi monipuolisten mahdollisuuksien perässä opiskelemaan kauppatieteitä.

Tutustu Emmin tarinaan
Miska Valkonen

"Lappeenrantaan lähteminen oli yksi elämäni parhaita päätöksiä"

Miska Valkonen (Analytics and Application Developer, Valmet) on ensimmäinen liiketoiminta-analytiikan koulutusohjelmasta valmistunut, ja hän työllistyi suoraan koulusta.

Tutustu Miskan tarinaan
Miska Valkonen

"Erinomainen paikka tutustua eri alojen ihmisiin ja luoda tärkeitä verkostoja"

Patrik Pyöriä on paitsi opiskelija ja yrittäjyysyhteisön aktiivi, myös yrittäjä, joka valloittaa pian Kiinaa mustikkalimonadipullo kerrallaan.

Tutustu Patrikin tarinaan

"Halusin parantaa mahdollisuuksia työelämässä ja menestyä uralla"

Tomi Sirén (Head of Digital, Arla Foods) opiskeli LUTissa taloushallinnon tradenomista kauppatieteiden maisteriksi.

Tutustu Tomin tarinaan

"Haluaisin edetä urallani ja jatkaa sellaisten tehtävien parissa, missä koen olevani motivoitunut"

Maria Salmela (Business Developer, Nordea) piti LUTin yhteisöllisyydestä, kurssitarjonnasta ja opintojen joustavuudesta työn suhteen opintojen loppuvaiheessa.

Tutustu Marian tarinaan

"Tarkkaile ympäristöäsi, verkostoidu ja tartu näkemiisi mahdollisuuksiin aktiivisesti"

Lappeenranta oli luonnollinen valinta, koska Tuukka Kulha (Team Leader, Neste) halusi yhdistää koripallouransa kauppatieteiden opiskeluun.

Tutustu Tuukan tarinaan

"Opintojen aikana hankitut verkostot voivat muodostua myöhemmin työelämässä tärkeiksi"

Aino Anttolainen (hankinta-analyytikko, KONE) valitsi LUTin koska, hän halusi yhdistää tekniikan ja kauppatieteet.

Tutustu Ainon tarinaan

"Yritystä perustaessa piti tietää vähän kaikesta kauppatieteisiin liittyvästä"

LUTissa tavanneet Kati Partanen, Veera Brückler ja Susanna Laine yhdistivät osaamisensa luomukosmetiikkaan keskittyvän yrityksen, TwistBe:n perustamiseen

Tutustu TwistBe:n tarinaan

"Sain opiskeluajoilta paljon kokemuksia ja verkostoja, jotka ovat edelleen korvaamattomia"

Lukiossa hyvin pärjänneelle Johanna Noreilalle (yrityskulttuurimuotoilija, Leidenschaft Oy) hakeminen kauppakorkeakouluun oli lähes itsestäänselvyys.

Tutustu Johannan tarinaan

"Kaupallinen tutkinto antaa valmiudet toimia hyvin erilaisissa työtehtävissä"

Kansainvälisyyteen panostanut Simo Orpana (SEO Consultant, Tulos Helsinki Oy) halusi muutakin kuin pelkän putkitutkinnon.

Tutustu Simon tarinaan

"Muistisairaita auttavassa pitchausprojektissa oivalsin, miten voin soveltaa rakennusalalla kerryttämääni tietotaitoa"

LUTin tietojohtamisen maisteriohjelmasta valmistunut Riina Kosonen oli mukana Slushin pitchauskilpailun voittajatiimissä.

Tutustu Riinan tarinaan

Laura Kiltilä, kauppatieteet
Kauppatieteiden koulutusohjelmasta vuonna 2018 valmistunut Laura Kiltilä arvostaa LUTissa saamiansa kansainvälisiä kokemuksia. Lauran työllistymistä ovat edistäneet vaihto-opinnot Indonesiassa ja Kaliforniassa, sekä harjoittelujakso Saksassa. Työtehtävässään L'Oréalilla Nordic Product Brand Managerina Laura pääsee yhdistämään kansainvälisen osaamisensa, sekä kiinnostuksensa brändäämiseen.
» Tutustu Lauran tarinaan

Santtu Kottila, kauppatieteet
Kauppatieteitä opiskellut Santtu Kottila vastaa työssään markkinointijohtajana Leadoo Marketing Technologiesin globaalista markkinoinnista. Työtehtävissään Santtu arvostaa monipuolisuutta, ja sitä, että pystyy vaikuttamaan yrityksen tulevaisuuteen. Santtu korostaa, että vaikka koulutus antaa hyvät lähtökohdat työelämään, on oman etenemisen suhteen tehtävä töitä.
» Tutustu Santun tarinaan

Riikka Raukola, kauppatieteet
Kauppatieteitä opiskeleva Riikka haluaa menestyä omalla työllään. Perinteinen kahdeksasta neljään ura ei kiinnosta: haaveissa on työ joka veisi häntä ympäri maailmaa. Riikka viihtyy LUTissa uniikin yhteishengen ja kaveriporukan takia.
» Katso video

Kaisa Qvist, kauppatieteet
Kansainvälistä markkinointia opiskellut Kaisa työskentelee nykysin Australiassa Googlella. 
» Katso video

Taru Hakkarainen, kauppatieteet
"Oli tosi virkistävää tulla uusiin porukoihin, ihan uuteen paikkaan. Lappeenrannassa olin käynyt aiemmin vain yhden kerran."
» Katso video

Niko Ratala, kauppatieteet
Rahoitusta opiskellut Niko työskentelee Rolls Royce Marinesilla talousjohtajana.
» Katso video

Energiatekniikka

"Kaikkia LUTilaisia yhdisti skinnarilan henki, jota muistellaan vieläkin kavereiden kanssa hyvällä."

Projektipäällikkönä VTT:llä työskentelevä Elina Mäki kertoo, kuinka yksi hienoimmista asioista hänen työssään on se, ettei kahta samanlaista päivää ole. Hän arvostaa työssään sitä, että pääsee oppimaan uutta ja kehittämään itseään samalla, kun auttaa omalla työllään suurten kysymysten, kuten ilmastonmuutoksen hillinnän, ratkomisessa.

Tutustu Elinan tarinaan

"Kaikkia LUTilaisia yhdisti skinnarilan henki, jota muistellaan vieläkin kavereiden kanssa hyvällä."

LUTissa opiskellut Jaakko Leino hakeutui energiatekniikan koulutusohjelmaan kiinnostuttuaan ilmastoasioista ja ilmastonmuutoksen hillinnästä. LUT erottui eri yliopistoista enrgiatekniikan laajan opintotarjonnan ansiosta. Nykyään Jaakko työskentelee ANDRITZ OY:lla prosessisuunnittelijana.

Tutustu Jaakon tarinaan

"Tiesin tismalleen, mitä tulin tekemään"

Lasse Rantaniemi (Service Sales Specialist, ABB Power Generation) on LUTista valmistunut energiatekniikan DI, joka suoritti lukion ohella sähköasentajan tutkinnon ammattikoulussa. LUTiin hän haki, koska perusteellisen taustatyön tuloksena LUT nousi koulutuksen sisällöllä ykkösvaihtoehdoksi.

Tutustu Lassen tarinaan

"Työelämässä täytyy osata soveltaa omaa osaamistaan"

Energiatekniikan opiskelija Olli Hämäläinen korostaa laajan perusosaamisen merkitystä, jotta pystyy soveltamaan eri osaamisalueita monipuolisesti työelämässä.

Tutustu Ollin tarinaan

Hilla Kinnunen, energiatekniikka
Hilla vertaili mahdollisuuksia opiskella energia-alaa ja valitsi LUTin järjellä ja tunteella. Nuori kangasniemeläinen haluaa olla mukana muuttamassa maailmaa kestävämpään suuntaan.
» Katso video

Kemiantekniikka

"Uranäkymät ovat tähän mennessä ainakin ylittäneet omat odotukseni."

Stora Ensolla kartonkikonelinjan käyttöpäällikkönä työskentelevä Jenni Latva-Kokko kertoo, kuinka haastavistakin tehtävistä selvisi LUTissa opiskelukavereiden kanssa yhdessä tekemällä.

Tutustu Jennin tarinaan

"Kemiantekniikka on ajankohtainen ala nyt ja tulevaisuudessa"

IIta Hinkkanen haluaa osaltaan olla tekemässä maailmasta puhtaampaa paikkaa, ja kemiantekniikan avulla hän pystyy tekemään konkreettisia asioita sen eteen.

Tutustu Iitan tarinaan

"On hienoa nähdä, miten monella tavalla voin soveltaa yliopistossa opiskelemiani asioita työelämässä"

Henna Niskakoski (prosessikehityspäällikkö, Gold&Green Foods Oy) on mukana viemässä nyhtökauraa maailmalle. Työssään hän soveltaa kemiantekniikkaa ympäristöystävällisen ruuan tuotantoon.

Tutustu Hennan tarinaan

Konetekniikka

"LUTissa opetettiin niitä aiheita, joista minulla oli käytännön kokemusta."

Metallialan kokemusta omanneelle Lauri Mäelle konetekniikka oli luonteva jatkuma opinnoille. Nykyään Lauri työskentelee KONE Hissit Oy:ssa huoltopäällikkönä.

Tutustu Laurin tarinaan

"Luulin ryhtyväni tuotantopäälliköksi johonkin. Kaikki menikin paljon mielikuvituksellisemmin."

Suunnittelualan ja konsultoinnin johtotehtävissä työskentelevän Frans Jokisen työssä mielenkiintoisinta ovat erittäin vaihtelevat työtehtävät sekä haasteellisuus.

Tutustu Fransin tarinaan

"Legoista se ajatus lähti"

Lassi Punkkinen tiesi jo lukiossa, että haluaa lähteä opiskelemaan tekniikkaa. Alaksi valikoitui konetekniikkaa, sillä pienestä pitäen kaikenlainen rakentelu ja käsillä tekeminen ovat olleet hänelle mieluisia harrastuksia.

Tutustu Lassin tarinaan

"Opin hyppäämään rohkeasti uusiin asioihin"

Hanna Kantanen (kehityspäällikkö, Meconet Oy) valitsi konetekniikan, sillä se vaikutti mielenkiintoiselta ja tarjosi monipuoliset mahdollisuudet työelämään. Opintojen parasta antia oli nähdä erilaisia asioita hitsauksesta mäkiauton rakentamiseen.

Tutustu Hannan tarinaan

"Miten koneteekkari päätyi salaatinviljelijäksi?

Samuli Laurikainen on LUTista valmistunut konetekniikan diplomi-insinööri ja uuden sukupolven luomuviljelijä: hän kasvattaa superfoodia teollisuushalliin rakentamassaan kasvihuoneessa.

Tutustu Samulin tarinaan

"Konetekniikka vei voiton lääkiksestä"

Konetekniikkaa opiskeleva Juuso Raitilalla oli lukioon mennessä selvät suunnitelmat lääkikseen hakemisesta ja hän valitsi kursseja sitä ajatellen. "Huomasin kuitenkin pian, että kova pänttääminen ja asioiden ulkoa opettelu ei ole minulle mieluinen tapa oppia asioita".

Tutustu Juuson tarinaan

Eetu Rantanen, konetekniikka
Porvoosta kotoisin oleva Eetu pelaa harrastuksenaan lätkää ja opiskelee konetekniikkaa Lappeenrannassa. Yliopiston yhteishenki on Eetulle tärkeää - uudet tuttavuudet otetaan avosylin vastaan.
» Katso video

Sähkötekniikka

"Se, miten kaikki sähköistetään, on todella mielenkiintoista."

Oliver Kuustonen haki LUTiin opiskelemaan sähkötekniikkaa, sillä yliopiston näkemys tulevaisuuden energiajärjestelmistä tuki hänen omia näkemyksiään. Määrätietoinen mies haluaa tulevaisuudessa murtaa harhakäsityksiä ja vähentää vastustusta, mitä uudet teknologiat kohtaavat.

Tutustu Oliverin tarinaan

"Sähkötekniikan ala on ehdottomasti tänä päivänä pinnalla oleva ala"

LUTista kaksi kertaa valmistunut Hanna Huppunen(Director, Service, Visedo Oy) on hurahtanut Skinnarilan henkeen, joka Lappeenrannassa ja LUTilla huokuu. Se yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen kantaa opinnoissa mutta myös työelämässä.

Tutustu Hannan tarinaan

"Tärkeintä on, että työ on mielenkiintoista, niin jaksaa painaa"

LUTista valmistunut Tomi Kainusalmi (Senior Design Engineer, ABB) tiesi jo yläasteiässä, mitä hän haluaa isona tehdä. Sähkö ja elektroniikka olivat aina kiehtoneet häntä, joten sähkötekniikka oli ainoa oikea alavalinta.

Tutustu Tomin tarinaan

"Kahden vuoden rutistus vaati suunnitelmallisuutta ja vei vapaa-ajan, mutta kannatti"

Tuomas Talja on ensimmäinen sähkötekniikan DIODI-etäohjelmasta valmistunut. Hän sai diplomi-insinöörin paperit kesäkuun lopussa 2018. Talja työskenteli ja asui koko opintojensa ajan Turussa.

Tutustu Tuomaksen tarinaan

Niko Räsänen, sähkötekniikka
Sopivat etäisyydet kotipaikkakunnalle ja tärkeä metsästysharrastuksen jatkaminen painoivat vaakakupissa kun Niko valitsi opiskelupaikkaa. Nikolla ei ole huolta huomisesta, koska kaikki maailmassa sähköistyy. "Sähköalan ihmisille on varmasti töitä".
» Katso video

Laskennallinen tekniikka

Miska Valkonen

"Lappeenrantaan lähteminen oli yksi elämäni parhaita päätöksiä"

Miska Valkonen (Analytics and Application Developer, Valmet) on ensimmäinen liiketoiminta-analytiikan koulutusohjelmasta valmistunut, ja hän työllistyi suoraan koulusta.

Tutustu Miskan tarinaan

"Se mitä käteen jäi, on oikeastaan kaikki työkalut, mitä olen työelämässä tarvinnut"

Jere Heikkinen (Toimitusjohtaja, Finnos Oy) on mielestään opiskellut oikeita asioita, sillä soveltavalle matemaatikolle on pommin varmasti töitä.

Tutustu Jeren tarinaan

"Matemaattinen ymmärtäminen on tarpeellinen taito millä alalla tahansa"

Laskennallisen tekniikan opiskelija Henna Pekkala nauttii, kun saa iskeä kädet saveen itse laskemalla, ohjelmoimalla tai mallintamalla, teorian tukiessa oppimista.

Tutustu Hennan tarinaan

Tietotekniikka

"LUTissa ei millään tavalla kilpailla koulutusohjelmien sisällä eikä välillä, joten täällä on helppoa opiskella eri asioita."

Roope Luukkainen halusi opiskella aihetta, jota ei vielä osannut ja alaa, josta olisi hyötyä tulevaisuudessa. Opiskelukaupungiksi valikoitui Lappeenranta ja alaksi tietotekniikka.

Tutustu Roopen tarinaan

"Omilla valinnoilla sai vaikutettua paljon siihen, millainen tutkinnosta loppujen lopuksi tuli"

Riku Tarkiainen (IT Manager, Visma Solutions) halusi monipuolisen koulutuksen, ja saavutti sen yhdistelemällä tietotekniikan opintoihin tuotantotaloutta ja kauppatieteitä.

Tutustu Rikun tarinaan

"Yksilöllinen tutkinto luo vahvan pohjan työelämään"

Tietotekniikan opiskelija Julia Tasa pitää siitä, että tutkintoa on helppo täydentää itseään kiinnostavilla sivuopinnoilla, joten tutkinnosta tulee varmasti itselle sopiva ja yksilöllinen.

Lue lisää

"Pelialalla tullaan kymmeneen töihin"

Pauli Jutila (CEO, Co-Founder, Headnought) pyörittää työkseen pelialan firmaa ja pitää tärkeänä, että voi tuoda leivän pöytään tekemällä itselleen mielekkäitä hommia.

Tutustu Paulin tarinaan

"Tietotekniikan kautta pankkialalle"

Mikko Pehkonen (Mobile Bank Business Developer, Nordea) lähti monipuolisen IT- ja kaupallisen osaamisen kanssa kehittämään palveluita pankkialalle

Tutustu Mikon tarinaan

"Tekninen ja kaupallinen osaaminen kannattaa yhdistää"

Tietotekniikan opinnot ovat mahdollistaneet Jesse Keräsen (SCCM & SCO Professional, Sulzer Oy) siirtymisen nopeasti työelämään ja kansainväliselle uralle

Tutustu Jessen tarinaan

Tuotantotalous

"Pystyin valitsemaan kursseja, joista on eniten hyötyä sekä itselleni että työnantajalleni."

Tuotantotalouden koulutusohjelma antoi media-alalla työskentelevälle Johannes Niemeläiselle runsaasti teknistä osaamista, josta on hyötyä sekä journalismiin että liiketoimintaan liittyvissä työtehtävissä. 

Tutustu Johanneksen tarinaan

"Tuntui supermahtavalta pärjätä, pysyä vauhdissa, opiskella ja oppia. Ilmapiiri ruokki omaa oppimishalua ja asioiden oivaltaminen oli parasta antia."

Katja Koposen mukaan hyvä koulutus avaa ovia, herättelee ajatuksia ja tarjoaa mahdollisuuksia uusien näkökulmien löytämiseen.

Tutustu Katjan tarinaan

"Lähdin koulutusohjelmaan täydentämään osaamistani nähtyäni työelämän tarpeet."

Ongelmien ratkomista rakastava Gian Villanueva on päässyt haastamaan itseään sekä kehittämään data-analytiikan osaamistaan tuotantotalouden koulutusohjelmassa.

Tutustu Gianin tarinaan

"Tuotantotalouden maisteriohjelma Lahdessa tarjosi minulle mahdollisuuden kehittää itseäni."

Tuotannon ja teollisuuden parissa viihtyvä Anna-Marja Laakso päätyi opiskelemaan tuotantotaloutta Lahteen kuultuaan, että LUT-yliopiston maisteriohjelmia pystyy suorittamaan joustavasti työn ohessa.

Tutustu Anna-Marjan tarinaan

"Mielestäni LUT on välitön, vilpitön ja hyvällä tavalla kunnianhimoinen yliopisto, jossa ratkaisukeskeisyys ja tekemisen meininki ratkaisevat."

Opiskeluaikana Sanna Tornivaaralla (Teknologialiiketoiminnan kehityspäällikkö, YLE) oli hyvin voimakas tunne, että oman osaamisen kehittämisellä ja tutkinnolla voi muuttaa maailmaa ja saavuttaa halutessaan vaikka kuun.

Tutustu Sannan tarinaan

"Parasta koulutuksessani on sen tarjoamat mahdollisuudet suuntautua lähes mihin vain."

Kaupallisen ja teknisen osaamisen yhdistäminen opinnoissa teki Kalle Reunasen (Senior Manager, Business Analytics, Wärtsilä) opiskelualan valinnasta helpon. LUTin Kalle valitsi hyvän yhteishengen ja korkean opetuksen laadun perusteella.

Tutustu Kallen tarinaan

"LUT on luovan, tuttuja ja turvallisia käytäntöjä kyseenalaistavan opiskelijan yliopisto."

Tuotantotalouden diplomi-insinööriksi vuonna 2018 valmistunut Topias Olkkonen (Process Engineer, Vaisala) hakeutui LUTiin mielenkiintoisen koulutusohjelman ja uuden ympäristön innoittamana. 

Tutustu Topiaksen tarinaan
Jussi Piri

Mitä tuotantotalouden asiantuntija tekee markkinointitoimistossa?

Teknologinen ymmärrys on hyödyksi markkinoinnin digitalisoimisessa. Wörksin toimitusjohtaja Jussi Piri toivottaa tutalaiset tervetulleiksi markkinoinnin alalle.

Tutustu Jussin tarinaan

"Tuotantotalouden opinnot olivat yhdistelmä tekniikkaa ja taloutta – se kuulosti minun jutultani"

Oikeustieteitä ja kauppatieteitä aloikseen pohtinut Maija Eronen (Senior Specialist, Sourcing Development, Fazer) päätyi tuotantotalouden opiskelijaksi sattuman kautta.

Tutustu Maijan tarinaan

"Your comfort zone isn't your success zone. Se pitää täysin paikkansa"

Tuotantotalous tarjosi Aku Lipsaselle (Turvallisuusasiantuntija, First Quantum Minerals) monipuoliset valmiudet vastuullisiin työtehtäviin.

Tutustu Akun tarinaan

"Vapaus, vastuu omasta työstä, uudet ihmiset, ystävät ja ympäristö luovat mahdollisuuksia moneen."

EY-Parthenonilla työskentelevä Sampo Saarenpää kuvailee LUTin opiskeluympäristöä ainutlaatuisena, kotoisana ja aina eloisana. Nykyään Sampo pääsee työtehtävissään tutkimaan ja ratkaisemaan kymmenistä miljoonista aina miljardien arvoisten yritysten liiketoimintaan liittyviä haasteita.

Tutustu Sampon tarinaan

"Halusin nähdä mihin rahkeeni tässä ympäristössä riittävät"

Tuotantotalouden DI-opinnot ovat logistiikkaa AMK:ssa opiskelleelle Antti Avelinille tapa laajentaa osaamista ja parantaa mahdollisuuksia työelämässä.

Tutustu Antin tarinaan

"Tuotantotaloutta ja kansainvälistä liiketoimintaa"

Teollisen markkinoinnin ja kansainvälisen liiketoiminnan diplomi-insinööri Heikki Hämäläinen (Digital Project Manager, Finnair) oppi LUTissa paljon myös luentosalin ulkopuolella

Eero-Kaappo Koivisto, tuotantotalous
Eero pelaa futista ja opiskelee tuotantotaloutta LUTissa. Mies uskoo itseensä, muttei tiedä mikä hänestä tulee isona. Tämä ei Eeroa kuitenkaan huoleta; usko tulevaisuuteen ja vaihtoehtoihin on vahva.
» Katso video

Ympäristötekniikka

"Se, että pääsen työssäni konkreettisesti edistämään ympäristöasioita, on ihan huippua!"

Sonja Ahvenainen (Manager, Quality and Operations, Soilfood) on ollut nuoresta asti kiinnostunut ympäristö- ja ilmastoasioista. Halu vaikuttaa näihin asioihin vei Sonjan opiskelemaan ympäristötekniikkaa LUTiin.

Tutustu Sonjan tarinaan
 

"Saan tehdä arvojeni mukaista ja juuri sitä työtä, johon olen kouluttautunut."

LUTista valmistunut Saara-Kaisa Törmälä (ympäristöjohtamisen päällikkö, Fazer) vastaa ympäristöasioiden hallinnasta Fazerin kaikilla liiketoiminta-alueilla kaikissa kahdeksassa tuotantomaassa.

Tutustu Saara-Kaisan tarinaan
 

"Ympäristötekniikka sopii avarakatseiselle ja uusin asioihin pyrkivälle ihmiselle"

Tytti Bruce-Hyrkäs (Product Manager, Bionova Oy) oppi yliopistossa näkemään uusia mahdollisuuksia ja sai paljon rohkeutta. Hän oppi myös hakemaan tietoa ja uusia näkökulmia.

Tutustu Tytin tarinaan

 

Vesa Liukkonen, ympäristötekniikka
Opiskelija-aktiivi Vesa arvostaa LUTin yhteishenkeä ja asumisen helppoutta. Hän opiskelee rohkeasti laatikkonsa ulkopuolelta kauppatieteiden ja tuotantotalouden kursseja. Työ yritysvastuun asialla puhuttelee ympäristotekniikan opiskelijaa. Työt isossa kansainvälisessä yrityksessä kiinnostavat ja opiskelu yliopistossa tarjoaa tulevaisuudelle monia vaihtoehtoja.
» Katso video

Henna Peltoniemi, ympäristötekniikka
"Yhtäkään hetkeä en jättäisi välistä".
» Lue lisää

Jelena Jaakkola, ympäristötekniikka
"Nykypäivänä tulee yrityksissäkin kaikkien työntekijöiden ymmärtää oman toiminnan ympäristövaikutukset".
» Lue lisää

Lassi Leinonen, ympäristötekniikka
"LUT Energia on Suomen kärkitasoa energiatekniikan ja uusiutuvan energian tutkimuksessa. Myös paikallinen opiskelijatoiminta ja Skinnarilan henki ovat olleet huippua!"
» Lue lisää

Satu Pekkala, Ympäristöpäällikkö, Rovaniemen energia
"LUTista saatua diplomi-insinöörin tutkintoa pidetään hyvänä pohjana".
» Lue lisää

Opiskelu työn ohessa ja etänä

"Kahden vuoden rutistus vaati suunnitelmallisuutta ja vei vapaa-ajan, mutta kannatti"

Tuomas Talja on ensimmäinen sähkötekniikan DIODI-etäohjelmasta valmistunut. Hän sai diplomi-insinöörin paperit kesäkuun lopussa 2018. Talja työskenteli ja asui koko opintojensa ajan Turussa.

Tutustu Tuomaksen tarinaan

"LUTissä tuotantotalouden alla yrittäjyyden opinnot ovat näppärästi toteutettavissa työn ohessa"

Jaakko Sahimaa on erikoistunut työhyvinvointipsykologiaan ja työn merkityksellisyyden kokemuksen ja johtamisen teemaan. Hän pyrkii saamaan opinnoista kasaan parhaat mahdolliset opit työuransa vaikuttavuuden maksimoimiseen.

Tutustu Jaakon tarinaan

"Oli upeaa tiiviin työssä olemisen jälkeen päästä kehittämään itseään ja oppimaan uutta"

Markus Melander (Head of Business Development, Vaisala) opiskeli työn ohessa yrittäjyyden diplomi-insinööriksi, tehtyään ensin 14 vuotta pitkän uran Puolustusvoimissa.

Tutustu Markuksen tarinaan

"Kehitän osaamistani, jotta olen pätevä mihin ikinä ryhdynkin"

Minna Keskinen suorittaa parhaillaan konetekniikan diplomi-insinöörin tutkintoa etäopintoina. Hän haki LUTiin, sillä ajasta ja paikasta riippumaton koulutusohjelma sopi parhaiten hänen elämäntilanteeseensa.

Tutustu Minnan tarinaan

Toni Hämäläinen, konetekniikan JEDI-ohjelma
Toni Hämäläinen halusi päivittää omaa osaamistaan irrottautumatta kokonaan työelämästä. LUTin tarjoama etäopintoina suoritettava konetekniikan JEDI-ohjelma tarjosi siihen parhaat edellytykset.
» Lue lisää

Niina Uronen, tietojohtamisen maisteriohjelma
Niina opiskeli tietojohtamisen maisteriopinnot työn ohessa.
» Katso video

Timo Arola, yrittäjyyden DI-ohjelma (aiemmin teknologiayrittäjyyden koulutusohjelma)
» Katso video