Mechanical Engineering

Nykyaikainen konetekniikka on yhdistelmä luovaa tuotekehitystä, suunnittelua ja mallintamista, tehokasta tuotantoa, automaatiota, robotiikkaa sekä ihmisten ja asioiden tehokasta johtamista.

Konetekniikan diplomi-insinöörinä voit suunnitella ja valmistaa erilaisia ​​kulutustavaroita sekä teollisuudessa tarvittavia koneita ja laitteita. Ala sopii sinulle, jos olet kekseliäs, luova ja intohimoinen kehittämään ratkaisuja, jotka edistävät kestävää kehitystä ja luonnonvarojen kunnioittamista.

Englanninkielinen Mechanical Engineering -ohjelma on yleisopinnoiltaan sama, kuin suomenkielinen konetekniikan kandidaattiohjelma. Mechanical Engineering -kandidaattiohjelma on laajuudeltaan 180 op, ja se johtaa tekniikan kandidaatin tutkintoa vastaavaan Bachelor of Science in Technology -tutkintoon. Ohjelmaan voivat hakea sekä suomalaiset että kansainväliset opiskelijat. Opiskelemalla englanninkielisessä kandidaattiohjelmassa vahvistat kielitaitoasi ja saat valmiudet työskennellä kansainvälisessä ympäristössä Suomessa tai ulkomailla.

Ohjelmassa perehdyt erilaisten kulutushyödykkeiden nykyaikaisiin suunnittelu- ja valmistusprosesseihin ja opit hyödyntämään sekä digitaalisia että virtuaalisia suunnitteluympäristöjä. Pääset tutustumaan myös metallirakenteiden suunnittelun, robottihitsauksen ja mekatroniikan tutkimuksen terävimpään kärkeen.

Näin haet ohjelmaan

Hae ohjelmaan 5.–19.1.2022 klo 15.00 osoitteessa opintopolku.fi. Opinnot alkavat syksyllä 2022.

Ohjelmaan voit hakea joko ylioppilastutkinnon tai vastaavan perusteella (ylioppilastutkinto, International Baccalaureate -tutkinto, European Baccalaureate -tutkinto tai Reifeprüfung-tutkinto hyväksytään) tai SAT-testillä (hakuprosessissa voidaan hyväksyä muu toisen asteen koulutus, joka antaa hakukelpoisuuden yliopistotason kandidaattiopintoihin kyseisessä maassa. Kielitestiä ei vaadita.).

▶️ VIDEO: Ohjelman johtaja kertoo konetekniikan opiskelusta sekä miksi valita juuri LUT (teksti jatkuu videon jälkeen).

Kaksoistutkinto-ohjelma

Ohjelma on yksi neljästä LUTin ainutlaatuisesta kansainvälisestä kaksoistutkinto-ohjelmasta, jotka toteutetaan yhteistyössä kiinalaisen Hebein teknillisen yliopiston (HEBUT) kanssa. Opintoihin sisältyy valinnaisia sivuaineopintoja muun muassa kiinalaiseen liiketoimintaan, kulttuuriin ja tekniikkaan liittyen. Lisäksi ohjelmaan sisältyy kiinan kielen opiskelua. LUT-yliopiston Mechanical Engineering -kandidaattiohjelmaan hyväksytyt opiskelijat saavat valmistuessaan tutkintotodistuksen molemmista yliopistosta. Koko tutkinto suoritetaan Suomessa LUTin Lappeenrannan kampuksella.

Kandidaattiohjelman jälkeen voit jatkaa opintojasi suoraan jossain seuraavista suomen- tai englanninkielisistä LUTin konetekniikan diplomi-insinööriohjelmista:

Suomenkieliset ohjelmat

Englanninkieliset ohjelmat

Mechanical Engineering

Tutkinnot
Tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Laajuus
180 (tekniikan kandidaatti) + 120 (DI) opintopistettä (ECTS)

Kesto
3 + 2 vuotta, kokopäiväistä opiskelua (3 vuotta kandidaattiopintoja + 2 vuotta DI-opintoja)

Opetuskieli
Englanti

Kampus
Lappeenranta

Akateeminen yksikkö
LUT School of Energy Systems

Hakuaika
5.–19.1.2022 klo 15.00

Opinnot alkavat
Syksyllä 2022

Lisätietoja
Jokainen opiskelija suorittaa ensin tekniikan kandidaatin tutkinnon (TkK) ja saa automaattisesti suoritusoikeuden myös diplomi-insinöörin tutkintoon (DI). 

FacebookTwitterTilaa uutiskirjeLinkedInInstagramFlickrYouTube