Mechanical Engineering

Nykyaikainen konetekniikka on yhdistelmä luovaa tuotekehitystä, suunnittelua ja mallintamista, tehokasta tuotantoa, automaatiota, robotiikkaa sekä ihmisten ja asioiden tehokasta johtamista.

Konetekniikan diplomi-insinöörinä voit suunnitella ja valmistaa erilaisia ​​kulutustavaroita sekä teollisuudessa tarvittavia koneita ja laitteita. Ala sopii sinulle, jos olet kekseliäs, luova ja intohimoinen kehittämään ratkaisuja, jotka edistävät kestävää kehitystä ja luonnonvarojen kunnioittamista.

Mechanical Engineering -ohjelma on yleisopinnoiltaan sama, kuin suomenkielinen konetekniikan kandidaattiohjelma. Ohjelmassa perehdyt erilaisten kulutushyödykkeiden nykyaikaisiin suunnittelu- ja valmistusprosesseihin ja opit hyödyntämään sekä digitaalisia että virtuaalisia suunnitteluympäristöjä. Pääset tutustumaan myös metallirakenteiden suunnittelun, robottihitsauksen ja mekatroniikan tutkimuksen terävimpään kärkeen.

Ohjelma on yksi neljästä LUTin ainutlaatuisesta, kansainvälisestä kaksoistutkinto-ohjelmasta, jotka toteutetaan yhteistyössä kiinalaisen Hebein teknillisen yliopiston (HEBUT) kanssa. Opintoihin sisältyy valinnaisia sivuaineopintoja muun muassa kiinalaiseen liiketoimintaan, kulttuuriin ja tekniikkaan liittyen. Lisäksi ohjelmaan sisältyy kiinan kielen opiskelua.

LUT-yliopiston Mechanical Engineering -kandidaattiohjelmaan hyväksytyt opiskelijat saavat valmistuessaan tutkintotodistuksen molemmista yliopistoista. Konetekniikan kandidaatin tutkinnon suoritettuaan opiskelija voit jatkaa opintojaan suoraan LUTin konetekniikan maisteriohjelmissa.

Mechanical Engineering

Tutkinnot
Tekniikan diplomi-insinööri

Laajuus
180 (tekniikan kandidaatti) + 120 (DI) opintopistettä (ECTS)

Kesto
3 + 2 vuotta, kokopäiväistä opiskelua (3 vuotta kandidaattiopintoja + 2 vuotta DI-opintoja)

Opetuskieli
Englanti

Kampus
Lappeenranta

Akateeminen yksikkö
LUT School of Energy Systems

Hakuaika
tammikuu 2022

Opinnot alkavat
Syksyllä 2022

Lisätietoja
Jokainen opiskelija suorittaa ensin tekniikan kandidaatin tutkinnon (TkK) ja saa automaattisesti suoritusoikeuden myös diplomi-insinöörin tutkintoon (DI). 

FacebookTwitterTilaa uutiskirjeLinkedInInstagramFlickrYouTube