Opiskelu LUTissa

Opiskelunsa meillä aloittaneita ja ajan myötä LUTista valmistuneita yhdistää lähes poikkeuksetta yksi asia: opiskeluaika on ollut heille siihenastisen elämän parasta aikaa.

Yliopistomme kaksi kampusta sijaitsevat Lappeenrannassa ja Lahdessa. Lappeenrannan kampuksella järjestetään valtaosa kandidaattiohjelmista sekä iso osa maisteriohjelmista, Lahden kampuksella on tarjolla maisteriohjelmia ja syksystä 2022 alkaen kolme kansainvälistä kandidaattiohjelmaa.

Tiiviiden ja palveluiltaan erinomaisten kampusalueiden, laadukkaan koulutuksen sekä ainutlaatuisen yhteishengen yhdistelmä on useimmille opiskelijoillemme korvaamaton kokemus, jota muistellaan vuosikymmentenkin jälkeen hymyillen.

LUTissa opiskelijaelämän peruspalikat loksahtavat alusta asti kohdalleen. Meillä tehdään asioita yhdessä ilman turhaa kilpailua - teekkarit (tekniikan opiskelijat) ja kylterit (kauppatieteiden opiskelijat), opiskelijat ja opetushenkilökunta, yliopistoyhteisö ja kaupunki sekä sen elinkeinoelämä. Tule mukaan!

Lisää samasta aiheesta:

1. Tekniikan ja kauppatieteiden yhdistelmä tutkinnossa on kovaa valuuttaa työuralla

Emme ole ainoita, jotka tarjoavat mahdollisuuden yhdistää tekniikan alan tutkintoon kauppatieteen opintoja, mutta meillä se on opiskelijan arjessa aidosti tehtävissä.

Koulutusohjelmien välisellä yhteistyöllä on vuosikymmenten perinteet ja poikkitieteellistä lopputulosta arvostavat myös työnantajat.

2. Suomen paras opiskelijoiden kokonaistyytyväisyys

Meillä opiskelee tyytyväisiä opiskelijoita. Kansainvälisessä International Student Barometer 2017 -tutkimuksessa LUTin kansainvälisistä opiskelijoista 92,2 prosenttia oli tyytyväisiä opiskelukokemuksiinsa. Kyselyyn vastasi lähes 110 000 opiskelijaa yhteensä 120 korkeakoulusta ympäri maailmaa.

Erittäin tyytyväisiä LUTin opiskelijat olivat yliopistomme kampusalueeseen ja ympäristöystävällisyyteen – näissä LUT sijoittui maailman, Euroopan ja Suomen ykköseksi. Myös yliopistomme tarjoamat opiskelutilat, laboratoriot ja erityisesti sähköinen kirjasto (online library) sekä saapumispalvelut ovat asioita, joita opiskelijamme listasivat maailman ykköseksi.

3. Tutkinto, jolla paitsi työllistyy, myös tienaa

Diplomi-insinöörit (DI) ja kauppatieteiden maisterit (KTM) työllistyvät tutkitusti hyvin – nopeasti ja koulutustaan vastaaviin tehtäviin. Valtaosalla LUTista valmistuvista osaajista on työpaikka jo valmistumishetkellä. Palkat ovat alan keskiarvoa paremmat niin kauppatieteiden maistereilla kuin diplomi-insinööreilläkin.

4. Kansainvälistyminen kaikkien ulottuvilla

Myös arki kampuksilla ja LUTin opintojaksoilla näyttäytyy kansainvälisenä: noin joka neljäs syksyisin aloittava opiskelija tulee Suomen rajojen ulkopuolelta. Käytävillä puhutaan ajoittain yli 40 kieltä, kun noin 80 eri maan kansalaiset opiskelevat ja tekevät töitä yhdessä.

LUTilla on tarjota vaihto-opiskelupaikkoja käytännössä kaikille opiskelijavaihdosta kiinnostuneille. Partneriverkostomme kattaa yli 45 maata ja noin 230 yliopistoa eri puolilla maailmaa.

Lue lisää kansainvälistymisestä.

5. Asuntotakuu

Yliopisto-opintojen aloittaminen tarkoittaa monelle muuttoa omaan kotiin ja usein myös muuttoa uuteen kaupunkiin. Asunnon löytäminen on suhteellisen helppoa, sillä asuntoja on hyvin tarjolla molemmissa kampuskaupungeissamme, Lappeenrannassa ja Lahdessa.

Lappeenrannassa opiskelija-asuntoja välittää Lappeenrannan opiskelija-asuntosäätiö (LOAS). LUT-yliopisto, Lappeenrannan kaupunki ja LOAS takaavat, ettei kenenkään tarvitse jättää opiskelu­paikkaa vastaanottamatta asunnon puuttumisen takia. Jokaiselle löytyy asunto joko LOASin, kaupungin tai yksityisten vuokranantajien kautta.

Lahdessa Lahden Talot tarjoaa laajan valikoiman asuntoja eri puolilla kaupunkia. Asuntokannassa on yli 7000 asuntoa, joista löytyy vaihtoehtoja asumiseen niin opintojen ajaksi kuin niiden jälkeenkin.

Sekä Lappeenrannassa että Lahdessa on tarjolla yksiöitä sekä solu- ja perheasuntoja. Suurin osa asunnoista on yksiöitä. Asuntoja löytyy aivan kampusten tuntumasta sekä molemmissa kaupungeissa myös aivan keskustasta ja sen läheisyydestä – aina hyvien kulkuyhteyksien varrelta. Muistathan hakea asuntoa hyvissä ajoin!

Lue lisää opiskelija-asumisesta

6. All-around viihtyvyys

LUTissa paitsi eletään, myös opiskellaan, harrastetaan, viihdytään ja juhlitaan YHDESSÄ. Teekkarit ja kylterit ovat rakentaneet vuosikymmenten aikana yhteisön, jossa toinen opiskelija on kaveri eikä kilpailija. Kaveria ei jätetä, olipa hän sitten teekkari, kylteri tai ammattikorkeakoulun opiskelija. Ilmapiiri kampuksilla on rento ja hyväksyvä, kaikkia autetaan ja kaikille ollaan ystävällisiä. 

Itse kampuksilla palvelut kattavat opetustilojen lisäksi ravintoloita, kirjaston sekä kuntosalin ja muita harrastetiloja - Lappeenrannassa myös ruokakaupan ja kirjakaupan. Molemmista kaupungeista löytyy myös laaja valikoima kampusmenoa täydentäviä palveluita - useimmat eivät viihtymiseensä muuta tarvitse!