Opiskelija-asuminen kampuskaupungeissa

Yliopisto-opintojen aloittaminen tarkoittaa monelle muuttoa omaan kotiin ja usein myös muuttoa uuteen kaupunkiin. Asunnon löytäminen on suhteellisen helppoa, sillä asuntoja on hyvin tarjolla molemmissa kampuskaupungeissamme, Lappeenrannassa ja Lahdessa.

Asunnot Lappeenrannassa

LUT, Lappeenrannan kaupunki ja Lappeenrannan seudun opiskelija-asuntosäätiö LOAS takaavat, ettei kenenkään tarvitse jättää opiskelupaikkaa vastaanottamatta asunnon puuttumisen takia. Uusille opiskelijoille myönnettävä asuntotakuu tarkoittaa, että jokaiselle uudelle opiskelijalle löytyy asunto joko LOASin, kaupungin tai yksityisten vuokranantajien kautta.

Asuntoja on jokaiseen makuun soluasunnoista yksiköihin ja perheasuntoihin. Asuntoja on tarjolla erityisesti kampusalueen läheisyydessä, Skinnarilan kaupunginosassa. Lähimmät LOASin asunnot sijaitsevat 20 metrin päässä yliopiston luentosaleista. Asuntoja on tarjolla myös useissa kohteissa kaupungin keskustassa.

Asunnoissa on aina vähintään 100 / 100 Mbps Internet-yhteys, ja jokaisessa kohteessa sauna ja pesula, joiden käyttö on asukkaille maksutonta. Vuokra sisältää nettiyhteyden lisäksi aina sähkön ja veden. Keskimääräinen vuokra huoneesta 24 hengen soluasunnossa on 270 euroa kuukaudessa, ja yksiön saa keskimäärin 400 euron kuukausihinnalla.

LUTin opiskelijoiden etujärjestö LTKY (ylioppilaskunta) välittää myös yksityisten vuokranantajien asuntoja opiskelijoille ilman välityspalkkioita.

Lisätietoja opiskelija-asunnoista Lappeenrannassa

Asunnot Lahdessa

Lahden Talot tarjoaa laajan valikoiman asuntoja eri puolilla Lahtea. Asuntokannassa on yli 7000 asuntoa, joista löytyy vaihtoehtoja asumiseen niin opintojen ajaksi kuin myös niiden jälkeen. Opiskelija-asuntoja on yli 600 kappaletta.

Opiskelija-asuntoja sijaitsee muun muassa keskustassa ja sen läheisyydessä, hyvien kulkuyhteyksien varrella. Aivan yliopiston ja ammattikorkeakoulun kampuksen tuntumaan valmistuu loppuvuodesta 2020 kaksi täysin uutta opiskelijataloa.

Asuntoja löytyy kaikkiin tarpeisiin: soluja, yksiöitä, kaksioita sekä isompia asuntoja perheille tai kimppa-asumiseen. Suurin osa opiskelija-asunnoista on yksiöitä.

Yksiöiden vuokra vaihtelee 352–607 euroa kuukaudessa, soluhuoneen vuokrat ovat 237–407 euroa kuukaudessa. Vuokraan sisältyy aina netti, vesi, sähkö sekä asuntokohteen yhteisen pesutuvan ja saunan käyttö. Kaikki asunnot ovat kalustamattomia

Opiskelijatalot ja asunnot ovat hyvässä kunnossa, ja niitä uudistetaan tarpeen mukaan. Kohteita on remontoitu tai perusparannettu huomioiden opiskelijoiden tarpeet.

Lisätietoja opiskelija-asunnoista Lahdessa

LUT First Year Experience
Lisää videoita LUT YouTubessa »