Harrastukset 

Opiskeluaika on paitsi tavoitteellista työntekoa, myös rajattomalta tuntuvaa vapautta elää, verkostoitua ja harrastaa.

Lappeenranta ja Lahti tarjoavat useimmille riittävän kattauksen vaikkapa kilpaurheilun, kuntoilun ja kulttuurin saralla, mutta LUTin opiskelijana ulottuvillasi on vielä paljon enemmän.

Lappeenrannan kampus

Lappeenranta tarjoaa valtavasti nimenomaan opiskelijoille suunnattuja mahdollisuuksia. Jatka siitä mihin aiemmalla kotipaikkakunnallasi jäit, tai löydä kokonaan uusi harrastus. LUTin opiskelijoiden joukossa on todennäköisesti muitakin, jotka on kiinnostunut samoista harrastuksista kuin sinä ja aiheen ympärille on perustettu kerho. Jos näin ei ole, voit pistää homman itse käyntiin vaikka ensimmäisellä LUT-viikollasi, ennen kuin olet ainuttakaan kurssia suorittanut.

Ylioppilaskunnan (LTKYharrasteyhdistysten lista pitää sisällään yli kolmekymmentä lajia konemusiikista kiipeilyyn, sukelluksesta ratsastuksen - ja kaikkea siltä väliltä.

Muutaman kilometrin säteellä kampuksesta löytyvät myös mahtavat Saimaan rantoja pitkin kulkevat lenkkipolut, kuplahalli, futiskenttä, padel-kenttä sekä talvella tietysti ulkojäät. Mahdollisuuksia harrastaa löytyy lähes rajattomasti, boulderoinnista crossfittiin ja yleisurheilusta lasketteluun niin kilpa- kuin harrastetasolla. Penkkiurheilijoille löytyy myös paljon vaihtoehtoja, muun muassa jääkiekkoa, jääpalloa, salibandya ja koripalloa.

 

"Tarkkaile ympäristöäsi, verkostoidu ja tartu näkemiisi mahdollisuuksiin aktiivisesti"

Lappeenranta oli luonnollinen valinta, koska Tuukka Kulha (Team Leader, Neste) halusi yhdistää koripallouransa kauppatieteiden opiskeluun.

Tutustu Tuukan tarinaan

Lahden kampus

Lahdesta löytyy myös liikuntamahdollisuuksia moneen makuun. Jos perinteiset kuntosalit, yleisurheilu-, palloilu- tai talviliikuntalajit eivät ole sinun juttusi, Lahdessa pääset kokeilemaan esimerkiksi jenkkifutista, mäkihyppyä, roller derbyä, lacrossea, lumilautailua, ringetteä, crossfittiä, parkouria, boulderointia, rugbya, cheerleadingia tai vaikkapa enduroa.

Ainutlaatuinen lahtelainen ilmiö on myös Kortteliliiga, joka tarjoaa vapaamuotoista harrastesarjatoimintaa sekä omaehtoisia liikuntamahdollisuuksia ympärivuotisesti kaupunkilaisille.

Lahdesta löytyy myös laaja valikoima erilaisia ravintoloita, kahviloita, keikkapaikkoja, museoita ja baareja. Korkeakulttuuria kaipaavalle tarjolla on lisäksi laadukas Kaupunginteatteri sekä Sibeliustalo, jossa esiintyy säännöllisesti eri genrejä edustavia kotimaisia ja kansainvälisiä huippuartisteja ja -bändejä.

Tietysti urheilukaupungista löytyy mieluisaa ajanvietettä myös penkkiurheilijoille. Lahdessa pelataan eri palloilulajeja kansallisissa pääsarjoissa, ja Lahden urheilukeskuksessa järjestetään isoja kansainvälisiä urheilutapahtumia, kuten maailmanmestaruuskilpailuja ja vuosittaiset Salpausselän Kisat.  

Liikunta- ja hyvinvointipalveluja yhden luukun periaattella

Opiskelijoiden liikunta- ja hyvinvointipalvelut on koottu yhteisen MOVEO-korkeakoululiikuntakonseptin alle. MOVEO palvelee yliopiston sekä LAB-ammattikorkeakoulun opiskelijoita. LAB toimii kanssamme samoilla kampuksilla sekä Lahdessa että Lappeenrannassa.

Kampusten liikuntatilat ja palvelut ovat käytössäsi 25 euron maksulla koko lukuvuoden. Ulottuvillasi on tällöin kampusten kuntosalit sekä palloiluvuorot. 50 euron lukuvuosimaksulla pääset kuntosalin ja palloiluvuorojen lisäksi ohjatuille ryhmäliikuntatunneille, joita on esimerkiksi Lappeenrannan kampuksella viikoittain yli 20.

Lue lisää MOVEOn liikuntapalveluista

LUT First Year Experience
Lisää videoita LUT YouTubessa »