Advisory board

Kansainvälisen käytännön mukaisesti Advisory Board toimii yliopiston neuvonantajana. Jäsenet ovat kokemuksensa ja osaamisensa perusteella valittuja asiantuntijoita, jotka tukevat yliopiston strategista profiilia.

Anssi Vanjoki
LUT Professor of Practice

Anssi Vanjoki on LUTin professori ja kokenut muutosjohtaja. Vanjoki teki pitkän uran Nokia Oyj:ssä, jossa hän toimi myös yhtiön varatoimitusjohtajana ja johtokunnan jäsenenä. Vanjoki on myös tunnettu kasvusijoitusyrittäjä ja toimii useiden yritysten hallituksissa.

Pertti Korhonen
Experienced CoB and CEO of several publicly listed companies

Pertti Korhonen on työskennellyt Outotecin toimitusjohtajana vuodesta 2009. Tätä ennen hän toimi yhtiön operatiivisena johtajana. Hän teki myös pitkän uran Nokiassa, jossa hän toimi useissa johtotehtävissä kaksikymmentä vuotta sekä toimi muutaman vuoden johtokunnan jäsenenä.

Risto Siilasmaa
Nokia Oyj:n hallituksen puheenjohtaja

Risto Siilasmaa on toiminut Nokian hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2012. Hän on F-Secure-tietoturvayrityksen perustaja, entinen toimitusjohtaja ja nykyinen hallituksen puheenjohtaja. Hän toimii myös bisnesenkelinä ja on sijoittanut useaan suomalaiseen kasvuyritykseen.

Päivi Leiwo
Oilon Oy:n ja Finpron hallitusten puheenjohtaja

Päivi Leiwo on toiminut Oilon Oy:n päätoimisena hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2009, työskenneltyään yrityksessä lakimiehenä vuodesta 1989 lähtien. Leiwo toimii myös Teknologiateollisuuden ja Finpron hallituksissa sekä Team Finlandin ohjausryhmän jäsenenä. 

Harri Kerminen
Vuorineuvos

Harri Kerminen on arvostettu yritysjohtaja ja vuorineuvos. Kerminen teki pitkän uran Kemira Oyj:ssä, jossa hän myös työskenteli toimitusjohtajana ja johtoryhmän puheenjohtajana. Hän toimii muun muassa Finnairin ja Tikkurila Oyj:n hallituksissa. 

Kirsi Sormunen
Neste Oil Oyj:n ja DNA:n hallitusten jäsen

Kirsi Sormunen toimii Neste Oilin, DNA:n ja Suomen itsenäisyyden juhlarahaston Sitran hallituksissa. Sormunen teki myös pitkän uran Nokia Oyj:n palveluksessa, jossa hän toimi useissa eri johtotehtävissä lähes kahdenkymmenen vuoden ajan. Hän on erikoistunut kestävän liiketoiminnan mahdollisuuksiin.

Ari Rahkonen
Innofactor Oyj:n hallituksen puheenjohtaja

Ari Rahkonen on ohjelmistotalo Innofactor Oyj:n hallituksen puheenjohtaja. Hän toimii myös InHunt Groupin Executive Headhunterina. Aiemmin Rahkonen työskenteli Microsoft Suomen toimitusjohtajana, ja hänellä on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus ICT-alalta.

Mika Anttonen
St1:n hallituksen puheenjohtaja

Mika Anttonen perusti St1:n vuonna 1995 ja on nykyisin sen pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja. Vuonna 2011 Suomen Yrittäjäyhteisö, Keskuskauppakamari, Mediaplanet, työ- ja elinkeinoministeriö ja Finnish Business & Society valitsivat hänet Vuoden Vastuulliseksi Johtajaksi. 

Jyrki Talvitie
Fortumin hallituksen jäsen

Jyrki Talvitie toimii Fortumin hallituksen jäsenenä. Hän työskentelee RDIF-rahastossa johtajana ja on aikaisemmin työskennellyt muun muassa pankinjohtajana Venäjän toiseksi suurimmassa pankissa, VTB:ssä.

Ari Korhonen
Bisnesenkeli ja kasvuyrityssijoittaja

Ari Korhonen on yrittäjä, bisnesenkeli, kasvuyrityssijoittaja ja usean teknologia-alan yrityksen osakas. Bisnesenkeliverkosto FiBANin hallitus valitsi Korhosen vuoden 2014 bisnesenkeliksi. Hän on yksi FiBANin alkuperäisistä perustajista ja toimii tällä hetkellä myös bisnesenkeleiden Euroopan kattojärjestön EBANin hallituksen varapuheenjohtajana. Korhonen on LUTin alumni. 

Juha Laaksonen
Kokenut yritysjohtaja ja hallitusammattilainen

Juha Laaksonen vaikuttaa mm. Technopoliksen, Taalerin ja Kordelinin säätiön hallituksissa. Aikaisemmin hän on ollut myös Kemiran, Neste Oilin ja Spondan hallituksissa.

Juha Rantanen
Vuorineuvos

Tällä hetkellä Rantanen toimii mm. Gasum Oy:n sekä Teknikum Oy:n hallituksen puheenjohtajana ja Crisis Management Initiativen hallituksen jäsenenä. Aiemmin hän on työskennellyt mm. Borealis A/S:n, Ahlström Oyj:n sekä Outokumpu Oyj:n toimitusjohtajana.