Advisory board

Kansainvälisen käytännön mukaisesti Advisory Board toimii yliopiston neuvonantajana. Advisory Board analysoi elinkeinoelämän ja yhteiskunnan tulevaisuuden muutoksia ja parantaa LUT-yliopiston tutkimus-, koulutus- ja vaikuttavuustyötä sekä menestystä pitkällä aikavälillä.

Jäsenet ovat kokemuksensa ja osaamisensa perusteella valittuja asiantuntijoita, jotka tukevat yliopiston strategista profiilia.


Tuomo Rönkkö
LUT-yliopiston hallituksen puheenjohtaja

Hallitusammattilainen ja innovaatiovaikuttaja Tuomo Rönkkö on LUT Advisory Boardin puheenjohtaja. Hän toimii myös yliopiston sijoitusyhtiö Green Campus Innovationsin sekä Viipurin taloudellisen korkeakouluseuran hallituksen puheenjohtajana. Aiemmin hän on työskennellyt johtotehtävissä mm. Andritzilla, Eltelissä sekä Maintpartner Groupissa.


Mika Anttonen
St1:n hallituksen puheenjohtaja

Mika Anttonen perusti St1:n vuonna 1995 ja on sen pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja. Anttonen on myös Vierumäellä toimivan Suomen Urheiluopiston omistaja ja suomalaisen urheilun suurtukija ja vaikuttaja.


Jyrki Katainen
Sitran yliasiamies

Jyrki Katainen, Sitran yliasiamies, YTM, on aiemmin toiminut Suomen pääministerinä, valtionvarainministerinä ja Euroopan unionin komissaarina. Urallaan hän on keskittynyt yhteiskunnallisten muutosten analysoimiseen, ratkaisujen etsimiseen ja päätösten tekemiseen. Katainen teki noin 15 vuotta kestäneen uran myös kansanedustajana. Suomen Eduskunnassa Katainen toimi mm. tulevaisuusvaliokunnan puheenjohtajana.


Ari Korhonen
Bisnesenkeli ja kasvuyrityssijoittaja

Ari Korhonen on yrittäjä, bisnesenkeli, kasvuyrityssijoittaja ja usean teknologia-alan yrityksen osakas. Hän on perustamansa Lagoon Capital -sijoitusyhtiön johtaja. Hän on tehnyt sijoituksia noin 40 yhtiöön, joista kuusi on jo myyty, niiden joukossa esimerkiksi Severa ja Paytrail. Hän on yksi bisnesenkeliverkosto FiBANin alkuperäisistä perustajista. Korhonen on LUTin alumni.


Pertti Korhonen
Hallitusammattilainen

Pertti Korhonen on teleoperaattori Dna:n hallituksen puheenjohtaja. Hän teki pitkän uran Nokiassa ja oli  Outotecin toimitusjohtaja vuosina 2010-2016. Nokiassa hän toimi useissa johtotehtävissä kaksikymmentä vuotta sekä toimi muutaman vuoden johtokunnan jäsenenä. Nokialta hän siirtyi Electrobitin toimitusjohtajaksi 2006 ja sieltä Outoteciin 2009. Hän on Business Finlandin johtokunnan puheenjohtaja.


Juha Laaksonen
Kokenut yritysjohtaja ja hallitusammattilainen

Juha Laaksonen työskenteli koko uransa Nesteen ja Fortumin palveluksessa, viimeksi talousjohtajana. Juha Laaksonen on Technopoliksen ja Kordelinin säätiön hallituksen puheenjohtaja ja vaikuttaa myös muun muassa Taalerin säätiön hallituksessa. Aikaisemmin hän on ollut myös Kemiran, Neste Oilin ja Spondan hallituksissa.


Päivi Leiwo
Oilon Oy:n hallituksen puheenjohtaja

Päivi Leiwo on toiminut Oilon Oy:n päätoimisena hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2009, työskenneltyään yrityksessä lakimiehenä vuodesta 1989 lähtien. Leiwo on myös Keskuskauppakamarin hallituksen varapuheenjohtaja ja Perheyritysten liiton hallituksen jäsen.


Ari Rahkonen
MultiTactionin toimitusjohtaja

Ari Rahkonen on MultiTaction -yhtiön toimitusjohtaja. Hän toimii myös InHunt Groupin Executive Headhunterina. Aiemmin Rahkonen työskenteli Microsoft Suomen toimitusjohtajana ja myöhemmin ohjelmistotalo Innofactorin hallituksen puheenjohtajana. Hänellä on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus ICT-alalta.


Juha Rantanen
Vuorineuvos

Tällä hetkellä Rantanen toimii mm. Gasum Oy:n sekä Teknikum Oy:n hallitusten puheenjohtajana ja Messukeskuksen hallituksen jäsenenä. Aiemmin hän on työskennellyt mm. Borealiksen, Ahlströmin sekä Outokummun toimitusjohtajana. Hän oli Teollisuuden ja työantajien keskusliiton puheenjohtaja vuosina 2003-2004.


Timo Ritakallio
OP Ryhmän pääjohtaja

Tekniikan tohtori, oikeustieteen maisteri ja MBA Timo Ritakallio on työskennellyt aiemmin muun muassa Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen toimitusjohtajana ja varatoimitusjohtajana, Pohjola Pankin varatoimitusjohtajana sekä OKO Osuuspankkien Keskuspankin varatoimitusjohtajana.


Kirsi Sormunen
Hallitusammattilainen

Kirsi Sormunen toimii VR Groupin, Dna:n ja Sitran sekä Suomen Unicefin hallitusten jäsenenä. Aiemmin hän oli Nesteen hallituksen jäsen. Sormunen teki myös pitkän uran Nokia Oyj:n palveluksessa, jossa hän toimi useissa eri johtotehtävissä lähes kahdenkymmenen vuoden ajan. Hän on erikoistunut kestävän liiketoiminnan mahdollisuuksiin ja yritysvastuuseen ja oli Nokialla ollessaan Bridge-ohjelmasta vastaava johtaja.


Jyrki Talvitie
Magnitin johtoryhmän jäsen

Jyrki Talvitie on venäläisen vähittäiskauppayhtiön Magnitin johtoryhmän jäsen. Aikaisemmin hän toimi johtajana venäläisessä Sberbankissa. Hän on ollut myös Fortumin hallituksen jäsen. Hän työskentelee myös Georgia Capitalin hallituksessa.