Advisory board

Kansainvälisen käytännön mukaisesti Advisory Board toimii yliopiston neuvonantajana. Jäsenet ovat kokemuksensa ja osaamisensa perusteella valittuja asiantuntijoita, jotka tukevat yliopiston strategista profiilia.

Atte Jääskeläinen
LUT Professor of Practice

Atte Jääskeläinen on merkittävimpiä suomalaisia media-alan johtajia. Hän on toiminut muun muassa Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtajana, STT:n toimitusjohtajana ja Helsingin Sanomissa taloustoimituksen ja politiikan toimituksen esimiehenä. Nykyisin hän on LUT-yliopiston lisäksi vieraileva tutkija (Senior Visiting Fellow) myös London School of Economics and Political Sciencessa (LSE). Lukuvuonna 2017-2018 hän oli Visiting Fellow Oxfordin yliopiston Reuters Instituutissa. Jääskeläinen konsultoi ja valmentaa eurooppalaisia mediajohtajia ja on EBU:n vuosittaisen journalismin strategiaraportin laatija.

Pertti Korhonen
Hallitusammattilainen

Pertti Korhonen on teleoperaattori Dna:n hallituksen puheenjohtaja. Hän teki pitkän uran Nokiassa ja oli  Outotecin toimitusjohtaja vuosina 2010-2016. Nokiassa hän toimi useissa johtotehtävissä kaksikymmentä vuotta sekä toimi muutaman vuoden johtokunnan jäsenenä. Nokialta hän siirtyi Electrobitin toimitusjohtajaksi 2006 ja sieltä Outoteciin 2009. Hän on Business Finlandin johtokunnan puheenjohtaja.

Timo Ritakallio
OP Ryhmän pääjohtaja

Tekniikan tohtori, oikeustieteen maisteri ja MBA Timo Ritakallio on työskennellyt aiemmin muun muassa Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen toimitusjohtajana ja varatoimitusjohtajana, Pohjola Pankin varatoimitusjohtajana sekä OKO Osuuspankkien Keskuspankin varatoimitusjohtajana.

Päivi Leiwo
Oilon Oy:n hallituksen puheenjohtaja

Päivi Leiwo on toiminut Oilon Oy:n päätoimisena hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2009, työskenneltyään yrityksessä lakimiehenä vuodesta 1989 lähtien. Leiwo on myös Keskuskauppakamarin hallituksen varapuheenjohtaja ja Perheyritysten liiton hallituksen jäsen.

Harri Kerminen
Vuorineuvos

Harri Kerminen on arvostettu yritysjohtaja ja vuorineuvos. Kerminen teki pitkän uran Kemira Oyj:ssä, jossa hän työskenteli viimeksi toimitusjohtajana ja johtoryhmän puheenjohtajana. Kerminen on toiminut yhdysvaltalaisessa SK Capital Partnersissa johtajana ja ollut lukuisten lääke- ja kemian alan yritysten hallituksissa. Hän on ollut myös Finnairin ja Tikkurilan hallituksen jäsen.

Kirsi Sormunen
Hallitusammattilainen

Kirsi Sormunen toimii VR Groupin, Dna:n ja Sitran sekä Suomen Unicefin hallitusten jäsenenä. Aiemmin hän oli Nesteen hallituksen jäsen. Sormunen teki myös pitkän uran Nokia Oyj:n palveluksessa, jossa hän toimi useissa eri johtotehtävissä lähes kahdenkymmenen vuoden ajan. Hän on erikoistunut kestävän liiketoiminnan mahdollisuuksiin ja yritysvastuuseen ja oli Nokialla ollessaan Bridge-ohjelmasta vastaava johtaja.

Ari Rahkonen
MultiTactionin toimitusjohtaja

Ari Rahkonen on MultiTaction -yhtiön toimitusjohtaja. Hän toimii myös InHunt Groupin Executive Headhunterina. Aiemmin Rahkonen työskenteli Microsoft Suomen toimitusjohtajana ja myöhemmin ohjelmistotalo Innofactorin hallituksen puheenjohtajana. Hänellä on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus ICT-alalta.

Mika Anttonen
St1:n hallituksen puheenjohtaja

Mika Anttonen perusti St1:n vuonna 1995 ja on sen pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja. Anttonen on myös Vierumäellä toimivan Suomen Urheiluopiston omistaja ja suomalaisen urheilun suurtukija ja vaikuttaja.

Jyrki Talvitie
Magnitin johtoryhmän jäsen

Jyrki Talvitie on venäläisen vähittäiskauppayhtiön Magnitin johtoryhmän jäsen. Aikaisemmin hän toimi johtajana venäläisessä Sberbankissa. Hän on ollut myös Fortumin hallituksen jäsen. Hän työskentelee myös Georgia Capitalin hallituksessa.

Ari Korhonen
Bisnesenkeli ja kasvuyrityssijoittaja

Ari Korhonen on yrittäjä, bisnesenkeli, kasvuyrityssijoittaja ja usean teknologia-alan yrityksen osakas. Hän on perustamansa Lagoon Capital -sijoitusyhtiön johtaja. Hän on tehnyt sijoituksia noin 40 yhtiöön, joista kuusi on jo myyty, niiden joukossa esimerkiksi Severa ja Paytrail. Hän on yksi bisnesenkeliverkosto FiBANin alkuperäisistä perustajista. Korhonen on LUTin alumni.

Juha Laaksonen
Kokenut yritysjohtaja ja hallitusammattilainen

Juha Laaksonen työskenteli koko uransa Nesteen ja Fortumin palveluksessa, viimeksi talousjohtajana. Juha Laaksonen on Technopoliksen ja Kordelinin säätiön hallituksen puheenjohtaja ja vaikuttaa myös muun muassa Taalerin säätiön hallituksessa. Aikaisemmin hän on ollut myös Kemiran, Neste Oilin ja Spondan hallituksissa.

Juha Rantanen
Vuorineuvos

Tällä hetkellä Rantanen toimii mm. Gasum Oy:n sekä Teknikum Oy:n hallitusten puheenjohtajana ja Messukeskuksen hallituksen jäsenenä. Aiemmin hän on työskennellyt mm. Borealiksen, Ahlströmin sekä Outokummun toimitusjohtajana. Hän oli Teollisuuden ja työantajien keskusliiton puheenjohtaja vuosina 2003-2004.