LUT University Curious people alumnitapahtuma

Vuonna 2022 LUT-yliopistoon perustettiin uusi Yhteiskuntatieteiden osasto, jonka yhtenä tavoitteena on lisätä opiskelijoiden ymmärrystä monitieteisyyden merkityksestä. Uudet yhteiskunta- ja viestintätieteiden koulutusohjelmat käynnistyvät syksyllä 2023. Maisteriohjelmat ja tohtorikoulutus alkavat syksyllä 2024.

Tässä webinaarissa pääsette tutustumaan uuteen osastoon sekä sen koulutusohjelmiin, henkilökuntaan ja tutkimusstrategiaan. Hyppää linjoille kuuntelemaan mitä uutta osaamista LUTista jatkossa saadaan. Webinaarissa keskustelemme myös miten LUTin nykyiset alumnit voivat olla osa uuden osaston toimintaa ja kehittymistä.

Webinaari on englannikielinen.

Program

16.30 Welcome to Curious People Alumni Webinar, Elina Hannikainen-Himanen, LUT Alumni Relations

16.35 Study Programmes in Social Sciences, Head of Degree Programme Hanna-Mari Husu, LUT School of Engineering Sciences

16.50 Strategy and research in Social Sciences, Head of Department Matti Kojo, LUT School of Engineering Sciences

17.05 Questions from the audience

17.20 Closing words, Elina Hannikainen-Himanen, LUT Alumni Relations

Tutkijaopettaja Hanna-Mari Husu on vastikään aloittanut Yhteiskuntatieteiden koulutusohjelmajohtajana LUT-yliopistossa. Hänen tutkimusaiheisiinsa kuuluvat energiamuutos ja -politiikka, valta, sosiologiset teoriat, sosiaaliset liikkeet ja osallistuminen. Aikaisemmin hän on työskennellyt useiden vuosien ajan yliopisto-opettajana Jyväskylän yliopistossa.

Tutkijaopettaja Matti Kojolla on yli 25 vuoden tutkimuskokemus energialan hallinta- ja politiikkakysymyksistä, erityisesti ydinvoiman ja ydinjätteen parista. Tampereen yliopistossa hän koordinoi Strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittamaa "Transition to a resource efficient and climate neutral electricity system” -tutkimuskonsortiota vuosina 2015-2021. Hänen tutkimusaiheisiinsa kuuluvat kansalaisten hyväksyntä, kansalaisten ja sidosryhmien osallistuminen ja media-analyysi. Kojo on osallistunut moniin kansallisiin ja kansainvälisiin tutkimusohjelmiin, ollut toimittamassa neljää kirjaa ja julkaisee säännöllisesti artikkeleita kansainvälisissä tiedelehdissä.

Ilmoittaudu viimeistään 21.2.2023. Tervetuloa!

Webinaaritallenne

Social Sciences at the LUT University: education and research

Videon katselu vaatii evästeiden hyväksymisen. Jos video ei toimi tai haluat käyttää sivustoamme ilman evästeitä, voit katsoa videon myös täältä. 

Katso seuraavaksi