Tietoa Lappeenrannan tiedekirjastosta

Lappeenrannan tiedekirjasto on kaikille avoin monialainen kirjasto. Se on alueen ainoa tieteellinen kirjasto ja yksi Suomen EU-tallekirjastoista. Tiedekirjastossa on monipuoliset painetun ja elektronisen kirjallisuuden ja aikakauslehtien kokoelmat.

Tiedekirjaston taustalta löytyy vuosikymmenien kirjastotyö Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa (LUT) ja Saimaan ammattikorkeakoulussa. Yhteisen korkeakoulukirjaston perustaminen tuli ajankohtaiseksi, kun Saimaan ammattikorkeakoulu siirsi Lappeenrannan toimipisteensä samalle kampukselle LUT:n kanssa.

Sen sijaan, että olisimme ylläpitäneet "kilpailevia" kirjastoja vierekkäin, päätimme yhdistää voimamme, kokemuksemme, asiantuntemuksemme ja kokoelmamme. Lappeenrannan tiedekirjasto aloitti toimintansa 1.8.2011.

Lappeenrannan tiedekirjasto palvelee Lappeenrannan teknillisen yliopiston ja Saimaan ammattikorkeakoulun lisäksi myös yrityksiä ja yksityishenkilöitä. Tiedekirjaston päätoimipaikka on LUT:n tiloissa Lappeenrannan Skinnarilassa. Kirjaston sivutoimipiste on Imatralla Saimaan ammattikorkeakoulun Linnalan kampuksella.

Kirjaston esite
Tervetuloa tiedekirjastoon

Lisätietoja palveluistamme saat näiltä web-sivuilta ja sähköpostitse.