Summer image
Julkaistu 26.5.2023
Päivitetty 26.5.2023

Opetushallitus tiedotti torstaina 25.5.2023, että osa korkeakoulujen hakijoista on voinut tulla virheellisesti hyväksytyksi ensikertalaisena korkeakouluun. Virhe Opintopolku-palvelussa on nyt korjattu. LUT-yliopisto ja LAB-ammattikorkeakoulu ehtivät korjata virheen järjestelmiinsä ennen opiskelijavalintojen julkaisua, joten virhe ei ehtinyt koskea LUTin ja LABin hakijoita.
 
Opintopolku on Opetushallituksen palvelu, jossa suomalaiset oppilaitokset ja korkeakoulut ylläpitävät omien koulutustensa tietoja. Korkeakoulujen yhteishaussa voi hakea ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Opiskelijaksi voidaan valita myös valintakokeen, valintakokeen ja todistuksen tai esimerkiksi avoimen korkeakoulun aiempien opintojen perusteella. 
 
Korkeakoulut päättävät valintaperusteista ja opiskelijaksi ottamisesta, joten hakijoihin mahdollisista vaikuttavista tekijöistä päättää kukin korkeakoulu. Opetushallitus pahoitteli tilannetta 25.5. lähettämässä tiedotteessaan ja lupasi tiedottaa asiasta lisää seuraavalla viikolla.

left

Tilaa Curious People -uutiskirje

right

 

Tilaamalla uutiskirjeemme saat sähköpostiisi noin 1–2 kertaa kuukaudessa luettavaa tutkimuksestamme puhtaaseen energiaan, ilmaan ja veteen sekä kestävään liiketoimintaan liittyen.

Lue myös: