LBM 30 vuotta

LUT-kauppakorkeakoulu eli LUT School of Business and Management (LBM) täyttää 30 vuotta 2021. Kuin juhlavuoden kunniaksi LBM:sta valmistui 2020 ennätysmäärä maistereita, 266 henkeä. Se on suurin lukumäärä Schoolin historiassa.

Kaikkiaan LBM:sta on valmistunut 30 vuoden aikana yhteensä 1 824 kandidaattia, 3 768 maisteria, 20 lisensiaattia ja 129 tohtoria. Mutta LBM ei ole vain numeroita. Dekaani Sami Saarenketo sanoo, että LBM:n yhteisö on tiivis ja ihmisläheinen.

"Meillä on satapäinen timanttisten ammattilaisten työyhteisö, ja yhdessä opiskelijoidemme kanssa meillä on tieteen ja koulutuksen kautta halu tehdä maailmasta parempi paikka myös tuleville sukupolville", Saarenketo kuvailee.

Saarenkedon mukaan LBM:n toiminnan ydin on vastuullinen liiketoiminnan uudistaminen.

"Olennaista on se, että olemme kauppakorkeakoulu teknillisessä yliopistossa. Meiltä valmistuvilla on erinomaiset työelämävalmiudet, ja opiskelijoidemme työllistyminen on erittäin korkealla tasolla. Koulutamme vastuullisesti ja eettisesti ajattelevia tulevaisuuden tekijöitä talouselämän palvelukseen".

Saarenketo toteaa, että 30 vuodessa LBM on vakiinnuttanut asemansa maailman 200 parhaan kauppakorkeakoulun joukossa.

Juhlavuoden kunniaksi annamme niin entisen kuin nykyisen LBM:n väen kertoa oman tarinansa ja parhaat muistonsa taipaleen varrelta. Haastatteluja julkaistaan lisää pitkin juhlavuotta.

Tarinat

”On tämä ollut hurjaa humppaa”, sanoo LUT-yliopiston koulutusta uudistanut vararehtori Jaana Sandström ja ryhtyy painiin oriin kanssa

Jaana Sandström syntyi kumisaappaat jalassa hevostallille Saimaan kanavan varteen ja haaveili eläinlääkärin työstä. Sandströmistä tuli kuitenkin LUT-kauppakorkeakoulun dekaani ja myöhemmin LUTin...

Microsoft-johtaja Mikko Pulkkisen voisi kuvitella saavan IT-jätiltä kaiken, mutta myös LUTissa opittu on tullut korona-aikana tarpeeseen: "Tämä aika vaatii yrityksiltä ketteryyttä"

Teknologian avulla voidaan tehdä terveydenhuollon tutkimusta nopeammin kuin se muuten olisi mahdollista, ja ihmiset voivat saada tarvitsemansa avun parhaimmillaan aiempaa varhaisemmassa...

Ota yhteyttä

Sami Saarenketo
dekaani
puh. 050 308 6181
sami.saarenketo@lut.fi
Research portal profiili
Twitter: @Saarenke

Anni-Kaisa Kähkönen
varadekaani, academic affairs
puh. 040 746 8132
anni-kaisa.kahkonen@lut.fi
Research portal profiili
Twitter: @annikaisakahk

Juha Väätänen
varadekaani, external relations
puh. 040 526 1518
juha.vaatanen@lut.fi
Research portal profiili
Twitter: @JuhaVaatanen

Saara Larkio
markkinointiviestinnän asiantuntija
puh. 050 347 2191
saara.larkio@lut.fi