left

Tietokonenäön ja hahmontunnistuksen (Computer Vision and Pattern Recognition Laboratory, CVPRL) tavoitteena on hyödyllisten ja merkittävää lisäarvoa tuottavien sovellusten tuottaminen erityisesti digitaalista kuvankäsittelyä ja kuva-analyysiä hyödyntäen. CVPRL kouluttaa tietokonenäön ja koneoppimisen diplomi-insinöörejä ja tekniikan tohtoreita asiantuntijatehtäviin teollisuuteen ja akateemiseen maailmaan.

CVPRL research overview
right

Tutkimusaiheet

  • Tietokonenäön sovellukset (computer vision applications).
  • Biolääketieteellinen kuvantaminen (biomedical imaging).
  • Sosiaalinen signaalinkäsittely (social signal processing)
  • Data-analyysi (data analytics).

Tietokonenäön ja hahmontunnistuksen laboratoriossa (Computer Vision and Pattern Recognition Laboratory, LUT CVPRL) tutkitaan tietokonenäköä, koneoppimista ja hahmontunnistusta. Palvelemme myös teollisuutta asiantuntijaorganisaationa, teemme soveltavaa tutkimusta ja koulutamme asiantuntijoita tutkimusaloillaan. Osaamisalueemme tuottaa kandi-, maisteri- ja tohtoritason Tietokonenäön ja hahmontunnistuksen (CVPR) syventymiskohteessa Laskennallisen tekniikan koulutusohjelmassa.

Tutkimuksen painopistealueet ovat tietokonenäön sovellukset (computer vision applications), biolääketieteellinen kuvantaminen (biomedical imaging), sosiaalinen signaalinkäsittely (social signal processing) ja data-analyysi (data analytics). Esimerkiksi konenäköratkaisuilla parannetaan sahateollisuuden tehokkuutta, lääketieteellisellä kuva-analyysillä tehostetaan silmäsairauksien hoitoa, plankton-lajien tunnistamisella havaitaan ilmastonmuutoksen seurauksia ja sosiaalisella signaalinkäsittelyllä rakennetaan tunnepohjaisia tekoälysovelluksia.

LUT CVPRL:n tutkimusta rahoittavat Suomen Akatemia, Euroopan unioni, Business Finland ja yksityiset yritykset. LUT CVPRL:llä on laaja kansallinen ja kansainvälinen tutkimusyhteistyöverkosto, johon kuuluu yliopistoja mm. Yhdysvalloista ja useista Euroopan maista.

Projektit

Tutkimusryhmän jäsenet

Tutkijatohtorit, projektitutkijat ja tohtoriopiskelijat:

Toni Kuronen

Deng Li

Daniel Batrakhanov

Ekaterina Nepovinnykh

Fedor Zolotarev

Borek Reich

Vierailevat tutkijat

left

Sinan Kaplan

Jatko-opiskelija
LUT School of Engineering Science
Huone 2423, kerros 4, rakennus 2, Lappeenranta
Sinan.Kaplan@student.lut.fi

Šimon Bilík

Jatko-opiskelija
LUT School of Engineering Science
Huone 2423, kerros 4, rakennus 2, Lappeenranta
Simon.Bilik@lut.fi
right

Ling Chen

Vieraileva tutkija
LUT School of Engineering Science
Huone 2423, kerros 4, rakennus 2, Lappeenranta
Ling.Chen@lut.fi