Energy Technology

Energiaa – sähköä ja lämpöä – tarvitaan aina. Energiatekniikan diplomi-insinöörinä huolehdit sähkön ja lämmön turvallisesta, taloudellisesta ja kestävästä tuotannosta sekä energiantuotantoon liittyvien tekniikoiden kehittämisestä.

Energiatekniikka sopii tekniikasta kiinnostuneille, jotka haluavat hyödyntää matematiikkaa ja luonnontieteitä työkaluina. Ohjelmassa opit tutkimaan energian tuotantoa, siirtoa, jakelua ja käyttöä sekä arvioimaan, kuinka energiantuotanto vaikuttaa ympäristöön, talouteen ja yhteiskuntaan. Opiskelemalla energiatekniikkaa rakennat uraa tulevaisuuden eturintamassa.

Englanninkielinen Energy Technology -ohjelma on yleisopinnoiltaan sama, kuin suomenkielinen energiatekniikan kandidaattiohjelma. Ohjelma on laajuudeltaan 180 op, ja se johtaa tekniikan kandidaatin tutkintoa vastaavaan Bachelor of Science in Technology -tutkintoon. Ohjelmaan voivat hakea sekä suomalaiset että kansainväliset opiskelijat. Opiskelemalla englanninkielisessä kandidaattiohjelmassa vahvistat kielitaitoasi ja saat valmiudet työskennellä kansainvälisessä ympäristössä Suomessa tai ulkomailla.

Näin haet ohjelmaan

Hae ohjelmaan 5.–19.1.2022 klo 15.00 osoitteessa opintopolku.fi. Opinnot alkavat syksyllä 2022.

Ohjelmaan voit hakea joko ylioppilastutkinnon tai vastaavan perusteella (ylioppilastutkinto, International Baccalaureate -tutkinto, European Baccalaureate -tutkinto tai Reifeprüfung-tutkinto hyväksytään) tai SAT-testillä (hakuprosessissa voidaan hyväksyä muu toisen asteen koulutus, joka antaa hakukelpoisuuden yliopistotason kandidaattiopintoihin kyseisessä maassa. Kielitestiä ei vaadita.).

▶️ VIDEO: Ohjelman johtaja kertoo energiatekniikan opiskelusta sekä miksi valita juuri LUT (teksti jatkuu videon jälkeen).

Kaksoistutkinto-ohjelma

Ohjelma on yksi neljästä LUTin ainutlaatuisesta kansainvälisestä kaksoistutkinto-ohjelmasta, jotka toteutetaan yhteistyössä kiinalaisen Hebein teknillisen yliopiston (HEBUT) kanssa. Opintoihin sisältyy valinnaisia sivuaineopintoja muun muassa kiinalaiseen liiketoimintaan, kulttuuriin ja tekniikkaan liittyen. Lisäksi ohjelmaan sisältyy kiinan kielen opiskelua. LUT-yliopiston Energy Technology -kandidaattiohjelmaan hyväksytyt opiskelijat saavat valmistuessaan tutkintotodistuksen molemmista yliopistosta. Koko tutkinto suoritetaan Suomessa LUTin Lahden kampuksella.

Kandidaattiohjelman jälkeen voit jatkaa opintojasi suoraan jossain seuraavista suomen- tai englanninkielisistä LUTin energiatekniikan diplomi-insinööriohjelmista:

Suomenkielinen ohjelma

Englanninkieliset ohjelmat

Energy Technology

Tutkinnot
Tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Laajuus
180 (tekniikan kandidaatti) + 120 (DI) opintopistettä (ECTS)

Kesto
3 + 2 vuotta, kokopäiväistä opiskelua (3 vuotta kandidaattiopintoja + 2 vuotta DI-opintoja)

Opetuskieli
Englanti

Kampus
Lahti

Akateeminen yksikkö
LUT School of Energy Systems

Hakuaika
5.–19.1.2022 klo 15.00

Opinnot alkavat
Syksyllä 2022

Lisätietoja
Jokainen opiskelija suorittaa ensin tekniikan kandidaatin tutkinnon (TkK) ja saa automaattisesti suoritusoikeuden myös diplomi-insinöörin tutkintoon (DI). 

FacebookTwitterTilaa uutiskirjeLinkedInInstagramFlickrYouTube