Energy Technology

Energiaa - sähköä ja lämpöä - tarvitaan aina. Energiatekniikan diplomi-insinöörinä huolehdit sähkön ja lämmön turvallisesta, taloudellisesta ja kestävästä tuotannosta sekä energiantuotantoon liittyvien tekniikoiden kehittämisestä.

Energiatekniikka sopii tekniikasta kiinnostuneille, jotka haluavat hyödyntää matematiikkaa ja luonnontieteitä työkaluina.

Energy Technology -ohjelma on yleisopinnoiltaan sama, kuin suomenkielinen energiatekniikan kandidaattiohjelma. Ohjelmassa opit tutkimaan energian tuotantoa, siirtoa, jakelua ja käyttöä sekä arvioimaan, kuinka energiantuotanto vaikuttaa ympäristöön, talouteen ja yhteiskuntaan. 

Ohjelma on yksi neljästä LUTin ainutlaatuisesta, kansainvälisestä kaksoistutkinto-ohjelmasta, jotka toteutetaan yhteistyössä kiinalaisen Hebein teknillisen yliopiston (HEBUT) kanssa. Opintoihin sisältyy valinnaisia sivuaineopintoja muun muassa kiinalaiseen liiketoimintaan, kulttuuriin ja tekniikkaan liittyen. Lisäksi ohjelmaan sisältyy kiinan kielen opiskelua.

LUT-yliopiston Energy Technology -kandidaattiohjelmaan hyväksytyt opiskelijat saavat valmistuessaan tutkintotodistuksen molemmista yliopistoista. Energiatekniikan kandidaatin tutkinnon suoritettuaan opiskelija voit jatkaa opintojaan suoraan LUTin energiatekniikan maisteriohjelmissa.

Opiskelemalla energiatekniikkaa rakennat uraa tulevaisuuden eturintamassa.

Energy Technology

Tutkinnot
Tekniikan diplomi-insinööri

Laajuus
180 (tekniikan kandidaatti) + 120 (DI) opintopistettä (ECTS)

Kesto
3 + 2 vuotta, kokopäiväistä opiskelua (3 vuotta kandidaattiopintoja + 2 vuotta DI-opintoja)

Opetuskieli
Englanti

Kampus
Lahti

Akateeminen yksikkö
LUT School of Energy Systems

Hakuaika
Tammikuu 2022

Opinnot alkavat
Syksyllä 2022

Lisätietoja
Jokainen opiskelija suorittaa ensin tekniikan kandidaatin tutkinnon (TkK) ja saa automaattisesti suoritusoikeuden myös diplomi-insinöörin tutkintoon (DI). 

FacebookTwitterTilaa uutiskirjeLinkedInInstagramFlickrYouTube