Mitä on alumnitoiminta?

Alumnitoiminta on yksinkertaisimmillaan sitä, että yliopisto pitää yhteyttä omiin valmistuneisiin opiskelijoihinsa, ottaa heidät mukaan toimintaansa ja tarjoaa mahdollisuuksia verkostoitua muiden alumnien kanssa.

Haluamme myös kuulla alumneiltamme ajankohtaisimman tiedon työelämästä, jotta voimme hyödyntää sitä tutkimuksessa ja opetuksen kehittämisessä.

Yliopiston alumnitoimintaan ei ole jäsenmaksuja, vaan kaikki perustuu vapaaehtoisuuteen.

Olenko alumni?

Meillä Lappeenrannassa alumneiksi lasketaan kaikki, joilla on jokin tutkinto suoritettuna yliopistolta. Näitä ovat esimerkiksi:

  • Kandidaatin tutkinnon suorittaneet
  • Kauppatieteiden maisterit
  • Diplomi-insinöörit
  • Tohtorit ja lisensiaatit
  • eMBA-tutkinnon suorittaneet

Näiden lisäksi myös yliopiston nykyinen ja entinen henkilökunta on tervetullut alumnitoimintaan.

Miten pääsen mukaan?

Helpoin tapa tulla mukaan on täyttää verkkolomake, jotta voimme pitää sinut ajantasalla alumnitoiminnan tapahtumista. Muista myös tilata LUT:n Curious People -uutiskirje, jonka kautta saat uusimmat tiedot LUT:n tutkimuksesta ja muusta toiminnasta.

Voit myös halutessasi laittaa sähköpostia osoitteeseen alumni@lut.fi.

Laajenna verkostoasi

Tule mukaan aktiivisesti kasvavaan alumnien LinkedIn-verkostoon!

______________________________________________________________________________________

Usein kysyttyjä kysymyksiä alumnitoiminnasta

Olenko alumni, vaikka en ole maksanut jäsenmaksua?

Kyllä vaan! Kaikki, joilla on jokin tutkinto LUT:sta tai sen edeltäjistä ovat alumneja. Päivittämällä yhteystietosi et sitoudu mihinkään, mutta saat tietoa tulevista mahdollisuuksista. Yliopiston järjestämät tilaisuudet ovat avoimia kaikille. Myös kandit ovat alumneja, joten jo maisteriopintojen aikana on mahdollista osallistua mukaan tilaisuuksiin.

Monia alumneja sekoittaa se, että alumneilla on myös omia alumniyhdistyksiään, kut
en LUT Senioriklubi, Kaplaakin Alumni ry, Enklaavin Alumnit ja Cluster Alumni ry, jotka järjestävät erilaisia tilaisuuksia jäsenmaksun maksaneille jäsenilleen. Voit lukea lisää yhdistyksistä yhdistyssivulta.

Ketkä kaikki alumnitilaisuuksia järjestävät?

Alumnitoimintaa järjestetään monella eri toisiaan täydentävällä tasolla. LUT:n alumnitoiminta järjestää kaikille yliopiston alumneille avoimia tilaisuuksia. Eri alumniyhdistykset järjestävät tapahtumia omalle jäsenistölleen. Lisäksi myös nykyiset opiskelijakillat voivat järjestää tapahtumia oman alan alumneilleen.

Kuinka usein ja millaisia tapahtumia yliopisto järjestää?

LUT:n alumnitoiminta järjestää pieniä ja suurempia tilaisuuksia n. 1-3 kertaa vuodessa. Pyrimme aina tuomaan puhujien kautta jonkin ajankohtaisen teeman esille, mutta haluamme jättää myös tarpeeksi aikaa keskustelulle ja alumnien keskinäiselle verkostoitumiselle. Tilaisuudet voivat olla luentoja, seminaareja, cocktail-tilaisuuksia, after workeja tai yritysvierailuja. Kannattaa laittaa myös omia ideoitasi tulemaan!

Mihin antamiani tietoja käytetään? Voinko etsiä jostain tietokannasta muiden alumnien tietoja?

Antamasi yhteystiedot tallentuvat yliopiston CRM-järjestelmään ja niitä käytetään pelkästään alumniviestintään. Yliopisto ei koskaan luovuta tietojasi kolmannelle osapuolelle, kaupallisiin tarkoituksiin tai edes vanhalle koulukaverillesi. Voit milloin tahansa poistua postituslistaltamme lähettämällä pyynnön osoitteeseen alumni@lut.fi. Tarkempia tietoja tietojesi käsittelystä voit lukea alumnitoiminnan tietosuojaselosteesta.

Meillä ei ole valitettavasti käytössämme alumnitietokantaa, josta voisit hakea muiden alumnien tietoja. Sen sijaan voit yrittää löytää muita alumneja esimerkiksi LinkedInin kautta.

Miksi yliopisto haluaa pitää yhteyttä alumneihinsa?

Meille on todella tärkeää tietää minne meiltä valmistuneet ovat urallaan päätyneet. Saamme alumnien kautta tärkeää tietoa työelämän trendeistä ja tarpeista, joita kuuntelemalla pyrimme muokkaamaan myös opetustamme. Haluamme myös, että alumnit tietävät mitä meillä on meneillään, jotta he osaavat tarpeen tullen esimerkiksi suositella meitä koulutuspaikaksi, tutkimuskumppaniksi tai työpaikaksi. Tietysti pitää olla hommat ensin tehty niin hyvin, että tekee mieli suositella.

Ja tietysti siksi, että olet edelleen yksi meistä!

Mitä minä siitä hyödyn?

Haluamme tarjota sinulle mahdollisuuksia tavata vanhoja ja uusia ystäviä, inspiroitua ja haastaa omia ajatusmalleja, sekä kokea jotain uutta. Tilaisuuksissa on paikalla parhaimmillaan reilut sata alumnia kaikilta eri vuosikymmeniltä, monilta eri aloilta ja eri uravaiheista. Jotkut ovat saaneet töitä, jotkut uusia asiakkaita ja useat uusia ystäviä.

Alumnitoiminta hyödyttää sinua myös ammatillisesti. Voit osallistua aktiivisesti yliopiston toimintaan ja verkostoitua oman alan huippuosaajen kanssa, rekrytoida yliopistolta itsellesi uusia kollegoja tai alaisia ja kehittää omaa ammatillista osaamistasi järjestämissämme tilaisuuksissa. Lisäksi saat tietoa ajankohtaisista tutkimustuloksista, yliopiston muista tapahtumista sekä koulutusmahdollisuuksista.

Haluaisin tarjota asiantuntemustani käyttöönne, kuinka se onnistuu?

Olemme todella iloisia, jos haluat tarjota asiantuntemustasi käyttöömme. Voimme miettiä jokaisen oman mielenkiinnon mukaisesti sopivan ratkaisun. Tähän mennessä alumneja on ollut mukana mm. yliopiston päättävissä elimissä, tiedekuntien advisory boardeissa, vierailijaluennoitsijoina tai puhujina alumnitilaisuuksissa.

Voit myös olla apuna järjestämässä tilaisuuksia paikkakunnallasi tai yrityksessäsi. Ota siis yhteyttä, niin mietitään yhdessä.

Mistä tiedän keneen ottaa yhteyttä, jos olen kiinnostunut yhteistyöstä/rekrytoinnista/lisäkouluttautumisesta?

Olemme järjestäneet asian onneksi niin helpoksi, että sinun ei tarvitsekaan tietää. Ota vain yhteyttä (alumni@lut.fi), niin selvitämme oikean henkilön täällä päässä.

Haluaisin tavata vain oman vuosikurssini kanssa, voiko yliopistosta olla siihen apua?

Toki! Muutamat vuosikurssit ovatkin jo olleet meihin yhteydessä ja olemme auttaneet heitä järjestämään vierailun yliopistolle. Pystymme myös mahdollisesti toimittamaan viestiä eteenpäin sellaisille alumneille, joita et itse ole tavoittanut.

Yhteystietoni ovat muuttuneet, kuinka päivitän tietoni?

Helpoiten päivität tietosi yhteystietolomakkeella tai sähköpostitse osoitteeseen alumni@lut.fi.

Anna-Niina - LUT alumni - Konetekniikka

Yhteystiedot

LUT Alumnitoiminta
LUT-yliopisto
Yliopistonkatu 34
53850 Lappeenranta
alumni@lut.fi

Elina Hannikainen-Himanen
+358 40 573 3790

Lea Lonka
+358 40 848 9855