Väkijoukkoa Homecoming Day -tapahtumassa LUT-yliopistolla
Julkaistu 15.4.2024
Päivitetty 7.5.2024

Lauantai 13.4.2024 oli LUT-yliopistolle historiallinen päivä. Tuolloin Lappeenrannan kampuksella järjestettiin ensimmäistä kertaa suuren mittaluokan Homecoming Day -alumnitapahtuma. Tapahtumaan kutsuttiin kaikki LUTin alumnit eli LUTista valmistuneet. 

“Oli aivan mieletöntä nähdä, miten alumnimme palasivat kotiin muistelemaan menneitä, tapaamaan uusia ihmisiä ja kehittelemään uusia timanttisia tulevaisuuden yhteistyömahdollisuuksia”, rehtori Juha-Matti Saksa sanoo.

Tapahtuma aloitti myös alumneille jaettavan tunnustuspalkinnon perinteen. Ensimmäiseksi palkittiin Solar Foodsin toimitusjohtaja, energiatekniikan alumni Pasi Vainikka. LUTin ja VTT:n tutkimuksen pohjalta syntynyt Solar Foods kehittää hiilidioksidista sähköenergian avulla tuotettavaa ravintoproteiini soleiinia. Kasvuyritys perustettiin vuonna 2017. 

“LUTin tutkimuksesta ponnistavan yrityksen edustajana oli suuri kunnia saada ensimmäinen Curious Alumni -palkinto. Homecoming Day oli kokonaisuudessaan todella antoisa tapahtuma monine kohtaamisineen ja mielenkiintoisine ohjelmineen. Toivottavasti tällaisia järjestetään vielä uudelleen! Meissä LUTin alumneissa on valtava potentiaali”, Vainikka kertoo. 

left

Tilaa Curious People -uutiskirje

right

 

Tilaamalla uutiskirjeemme saat sähköpostiisi noin 1–2 kertaa kuukaudessa luettavaa tutkimuksestamme puhtaaseen energiaan, ilmaan ja veteen sekä kestävään liiketoimintaan liittyen.

left

LUT tiivistää alumniyhteistyötään

Homecoming Dayn ohjelmaan kuului inspiroivia alumnitarinoita ja ajankohtaisia puheenvuoroja muun muassa ilmastotoimista, teknologiasta, kestävästä vesihuollosta sekä kasvuyhtiöiden luomisesta. Lisäksi alumnit pääsivät kuulemaan koulutusohjelmien kuulumisia, vierailemaan kiltahuoneilla, verkostoitumaan ja tutustumaan kampukseen uusin silmin mobiiliapplikaation avulla.

Ennätyksellisen osallistujamäärän vuoksi tapahtuman turvallisuuteen kiinnitettiin erityistä huomiota. Tapahtumassa työskenteli viikonlopun aikana noin 400 henkilökunnan jäsentä sekä 30 hengen turvallisuustiimi.

Alumnijärjestelmää kehittävän työelämäprofessori Harri Koposen mukaan Homecoming Day aloittaa paljon aiempaa tiiviimmän yhteistyön yliopiston ja alumnien välillä. 

”Tärkeintä on tehdä yhteydenpidosta mahdollisimman kynnyksetöntä, olipa alumnin opinnoista vuosi tai vuosikymmeniä. Yliopiston velvollisuus on kertoa erilaisista yhteistyömahdollisuuksista, ja alumneilta odotan reippaan luttilaista lähestymistapaa. Jokainen kohtaaminen on mahdollisuus luoda arvoa ja laittaa liikkeelle uusia asioita”, Koponen sanoo.

Alumniyhteistyö hyödyttää Koposen mukaan sekä alumnia että yliopistoa. Yhteydenpito voi innostaa alumnin täydentämään tai jatkamaan opintojaan, hakemaan työhönsä uutta näkökulmaa mentorina tai jakamaan opiskelijoille arvokasta tietoa vierailijaluennoitsijana. Se voi myös synnyttää uutta tutkimusta ja onnistuneita rekrytointeja niin asiantuntijatehtäviin kuin lopputyöntekijöiksikin. 

Homecoming Dayn tarkoitus onkin yliopiston hengen mukainen – LUTissa uteliaat ihmiset inspiroivat uteliaita ihmisiä

right
Energiatekniikan alumni Pasi Vainikka palkittiin Curious Alumni -palkinnolla Homecoming Day -tapahtumassa keväällä 2024.

Lisätietoja:

Lue myös: