Ohjelmistotuotannon opintokokonaisuus

Tietotekniikka

LUT tarjoaa yhä laajemmin ja joustavammin ohjelmistotuotannon opintoja avoimen yliopiston joustavina etäopintoina. Voit valita tietotekniikan kandidaatintutkintoon kuuluvia yksittäisiä opintojaksoja tai suorittaa laajemman kokonaisuuden.

Tietotekniikan kandidaattiohjelman opinnot valmistavat osallistumaan ohjelmistoprojekteihin kehittäjänä. Kursseilla oppii tieteellistä ajattelua ja saa valmiuksia tieteelliseen työskentelyyn. Kurssien avulla opit ottamaan ohjelmistosuunnittelussa huomioon digitalisaation, tiedonhallinnan sekä kestävän kehityksen näkökulmat.

Avoimen yliopiston opintojaksoille ei ole pohjakoulutusvaatimuksia. Parhaiten ohjelmistotuotannon opinnot soveltuvat henkilöille, joilla on jo hieman ohjelmointitaustaa ja haluavat kehittää täydentävää ohjelmistoihin liittyvää osaamista esimerkiksi suunnitteluun tai laadunhallintaan liittyen. Opiskelet hyödyntäen etäopetusmateriaaleja ja verkkoympäristöjä. Jos olet lähellä Lappeenrannan kampusta, voit myös halutessasi osallistua lähiopetustapahtumiin, kuten harjoitusryhmiin.

Opinnoissa tarvitaan englannin kielen taitoa, sillä oppimateriaali on pääosin englanniksi. Opetuksessa käytetään sekä suomea että englantia kohderyhmän mukaisesti.

Tietotekniikan opintoja on tarjolla viidessä eri kurssissa yhteensä 24 opintopistettä. Koulutus on osa ohjelmistotuotannon kurssikokonaisuudet -hanketta, jota tukee opetus- ja kulttuuriministeriö. Koulutus on osallistujille maksutonta.

Ilmoittaudu syksyn 2021 ja kevään 2022 opintoihin sähköisellä lomakkeella. Ohjelmistojen laadunhallinta -kurssille voit ilmoittautua milloin tahansa. Muiden syksyn opintojen osalta Ilmoittautuminen päättyy 29.8.2021. Ilmoittautuminen kevään opintoihin päättyy xx.12.2021. Voit aloittaa syksyn kurssien suorittamisen heti, kun olet ilmoittautunut ja saanut LUTin käyttäjätunnuksen.

 


SYKSYLLÄ 2021 TARJOTTAVAT OPINNOT

Syksyllä 2021 alkavat kurssit sisältävät ohjelmistosuunnitteluun ja laadunhallintaan liittyviä opintoja.

·         Ohjelmistotuotanto
·         Ohjelmistotestauksen periaatteet
·         Ohjelmistojen laadunhallinta
·         Software Engineering Models and Modeling (englanniksi)
 

KEVÄÄLLÄ 2022 TARJOTTAVAT OPINNOT

Keväällä 2021 alkavat kurssit sisältävät käyttöliittymäsuunnitteluun ja laadunhallintaan liittyviä opintoja.

·         User Interfaces and Usability (englanniksi)
·         Ohjelmistojen laadunhallinta


KESÄLLÄ 2022 TARJOTTAVAT OPINNOT

Kesällä 2022 tarjotaan intensiiviversiot osasta kursseista.

·         Software Engineering Models and Modeling (englanniksi)
·         User Interfaces and Usability (englanniksi)
·         Ohjelmistojen laadunhallinta

Takaisin alkuun

Sertifikaatti

Valitsemasi kurssit suoritettuasi saat suoritussertifikaatin (todistuksen) ohjelmistotuotannon osastolta ja virallisen opintorekisteriotteen. Sertifikaatissa listataan kurssien lisäksi IEEE:n Software Engineering Body of Knowledge (SWEBOK) -ryhmittelyn pohjaiset osaamisalueet. Jos suoritat paketin kaikki kurssit, kokonaisuuden laajuus vastaa yliopistotasoista ohjelmistotuotannon sivuainetta.

Lisätietoja opinnoista

Ohjelmistotuotannon kurssikokonaisuudet -hankkeen johtaja, apulaisprofessori Antti Knutas
antti.knutas@lut.fi
puh +358 50 593 5796