Ohjelmistotuotannon opintokokonaisuus

Tietotekniikka

LUT tarjoaa yhä laajemmin ja joustavammin ohjelmistotuotannon opintoja avoimen yliopiston joustavina etäopintoina. Voit valita tietotekniikan kandidaatintutkintoon kuuluvia yksittäisiä opintojaksoja tai suorittaa laajemman kokonaisuuden.

Tietotekniikan kandidaattiohjelman opinnot valmistavat osallistumaan ohjelmistoprojekteihin kehittäjänä. Kursseilla oppii tieteellistä ajattelua ja saa valmiuksia tieteelliseen työskentelyyn. Kurssien avulla opit ottamaan ohjelmistosuunnittelussa huomioon digitalisaation, tiedonhallinnan sekä kestävän kehityksen näkökulmat.

Avoimen yliopiston opintojaksoille ei ole pohjakoulutusvaatimuksia. Parhaiten ohjelmistotuotannon opinnot soveltuvat henkilöille, joilla on jo hieman ohjelmointitaustaa ja haluavat kehittää täydentävää ohjelmistoihin liittyvää osaamista esimerkiksi suunnitteluun tai laadunhallintaan liittyen. Opiskelet hyödyntäen etäopetusmateriaaleja ja verkkoympäristöjä. Jos olet lähellä Lappeenrannan kampusta, voit myös halutessasi osallistua lähiopetustapahtumiin, kuten harjoitusryhmiin.

Opinnoissa tarvitaan englannin kielen taitoa, sillä oppimateriaali on pääosin englanniksi. Opetuksessa käytetään sekä suomea että englantia kohderyhmän mukaisesti.

Tietotekniikan opintoja on tarjolla viidessä eri kurssissa yhteensä 24 opintopistettä. Koulutus on osa ohjelmistotuotannon kurssikokonaisuudet -hanketta, jota tukee opetus- ja kulttuuriministeriö. Koulutus on osallistujille maksutonta.

 

KEVÄÄLLÄ 2022 TARJOTTAVAT OPINNOT

Ilmoittautuminen kevään opintoihin päättyy 12.12.2021.

User Interfaces and Usability (englanniksi)
Ohjelmistojen laadunhallinta (jatkuva ilmoittautuminen)        


KESÄLLÄ 2022 TARJOTTAVAT OPINNOT

Kesällä 2022 tarjotaan intensiiviversiot osasta kursseista. Ilmoittautuminen kesäopintoihin päättyy 8.5.2022.

Software Engineering Models and Modeling (englanniksi)
User Interfaces and Usability (englanniksi)
Ohjelmistotuotanto
Ohjelmistojen laadunhallinta (jatkuva ilmoittautuminen)

SYKSYLLÄ 2022 TARJOTTAVAT OPINNOT

Ilmoittautuminen syksyn opintoihin päättyy 14.8.2022.

Ohjelmistotuotanto
Ohjelmistotestauksen periaatteet
Ohjelmistojen laadunhallinta (jatkuva ilmoittautuminen)
Software Engineering Models and Modeling (englanniksi)

Takaisin alkuun

Sertifikaatti

Valitsemasi kurssit suoritettuasi saat suoritussertifikaatin (todistuksen) ohjelmistotuotannon osastolta ja virallisen opintorekisteriotteen. Sertifikaatissa listataan kurssien lisäksi IEEE:n Software Engineering Body of Knowledge (SWEBOK) -ryhmittelyn pohjaiset osaamisalueet. Jos suoritat paketin kaikki kurssit, kokonaisuuden laajuus vastaa yliopistotasoista ohjelmistotuotannon sivuainetta.

Lisätietoja opinnoista

Ohjelmistotuotannon kurssikokonaisuudet -hankkeen johtaja, apulaisprofessori Antti Knutas
antti.knutas@lut.fi
puh +358 50 593 5796