Software and Systems Engineering

Ohjelmistot ja tekniikka ovat yhä tärkeämpi osa jokapäiväistä elämäämme. Digitalisaation avulla yhteiskunnan rakenteita ja toimintatapoja uudistetaan, mikä tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia tietotekniikan diplomi-insinööreille.

Software and Systems Engineering -ohjelma on yleisopinnoiltaan sama, kuin suomenkielinen tietotekniikan kandidaattiohjelma. Ohjelmassa opit hallitsemaan ohjelmistotuotteiden, järjestelmien ja palveluiden suunnitteluun, kehittämiseen ja testaamiseen tarvittavat teknologiat, työkalut ja menetelmät. Opit kehittämään kannattavia, kestäviä ja käyttäjäystävällisiä ratkaisuja erilaisiin tarpeisiin. Ymmärrät, että ohjelmistot ja IT-laitteet ovat myös olennainen tuki sekä väline ratkaista muiden tieteenalojen haasteita.

Ohjelmistosuunnittelu on tarkoitettu heille, jotka ovat kiinnostuneita ongelmanratkaisusta ja haluavat myötävaikuttaa siihen, että asiat tehdään tulevaisuudessa entistä nopeammin, halvemmin ja tehokkaammin. 

Ohjelma on yksi neljästä LUTin ainutlaatuisesta, kansainvälisestä kaksoistutkinto-ohjelmasta, jotka toteutetaan yhteistyössä kiinalaisen Hebein teknillisen yliopiston (HEBUT) kanssa. Opintoihin sisältyy valinnaisia sivuaineopintoja muun muassa kiinalaiseen liiketoimintaan, kulttuuriin ja tekniikkaan liittyen. Lisäksi ohjelmaan sisältyy kiinan kielen opiskelua. 

LUT-yliopiston Software and Systems Engineering -kandidaattiohjelmaan hyväksytyt opiskelijat saavat valmistuessaan tutkintotodistuksen molemmista yliopistoista. Tietotekniikan kandidaatin tutkinnon suoritettuaan opiskelija voit jatkaa opintojaan suoraan LUTin tietotekniikan maisteriohjelmissa.

Software and Systems Engineering

Tutkinnot
Tekniikan diplomi-insinööri

Laajuus
180 (tekniikan kandidaatti) + 120 (DI) opintopistettä (ECTS)

Kesto
3 + 2 vuotta, kokopäiväistä opiskelua (3 vuotta kandidaattiopintoja + 2 vuotta DI-opintoja)

Opetuskieli
Englanti

Kampus
Lahti

Akateeminen yksikkö
LUT School of Engineering Science

Hakuaika
Tammikuu 2022

Opinnot alkavat
Syksyllä 2022

Lisätietoja
Jokainen opiskelija suorittaa ensin tekniikan kandidaatin tutkinnon (TkK) ja saa automaattisesti suoritusoikeuden myös diplomi-insinöörin tutkintoon (DI). 

FacebookTwitterTilaa uutiskirjeLinkedInInstagramFlickrYouTube