Software and Systems Engineering

Ohjelmistot ja tekniikka ovat yhä tärkeämpi osa jokapäiväistä elämäämme. Digitalisaation avulla yhteiskunnan rakenteita ja toimintatapoja uudistetaan, mikä tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia tietotekniikan diplomi-insinööreille.

Englanninkielinen Software and Systems Engineering -ohjelma on yleisopinnoiltaan sama, kuin suomenkielinen tietotekniikan kandidaattiohjelma. Software and Systems Engineering -kandidaattiohjelma on laajuudeltaan 180 op, ja se johtaa tekniikan kandidaatin tutkintoa vastaavaan Bachelor of Science in Technology -tutkintoon. Ohjelmaan voivat hakea sekä suomalaiset että kansainväliset opiskelijat. Opiskelemalla englanninkielisessä kandidaattiohjelmassa vahvistat kielitaitoasi ja saat valmiudet työskennellä kansainvälisessä ympäristössä Suomessa tai ulkomailla.

Ohjelmassa opit hallitsemaan ohjelmistotuotteiden, järjestelmien ja palveluiden suunnitteluun, kehittämiseen ja testaamiseen tarvittavat teknologiat, työkalut ja menetelmät. Opit kehittämään kannattavia, kestäviä ja käyttäjäystävällisiä ratkaisuja erilaisiin tarpeisiin. Ymmärrät, että ohjelmistot ja IT-laitteet ovat myös olennainen tuki sekä väline ratkaista muiden tieteenalojen haasteita.

Ohjelmistosuunnittelu on tarkoitettu heille, jotka ovat kiinnostuneita ongelmanratkaisusta ja haluavat myötävaikuttaa siihen, että asiat tehdään tulevaisuudessa entistä nopeammin, halvemmin ja tehokkaammin.

Näin haet ohjelmaan

Hae ohjelmaan 5.–19.1.2022 klo 15.00 osoitteessa opintopolku.fi. Opinnot alkavat syksyllä 2022.

Ohjelmaan voit hakea joko ylioppilastutkinnon tai vastaavan perusteella (ylioppilastutkinto, International Baccalaureate -tutkinto, European Baccalaureate -tutkinto tai Reifeprüfung-tutkinto hyväksytään) tai SAT-testillä (hakuprosessissa voidaan hyväksyä muu toisen asteen koulutus, joka antaa hakukelpoisuuden yliopistotason kandidaattiopintoihin kyseisessä maassa. Kielitestiä ei vaadita.).

▶️ VIDEO: Ohjelman johtaja kertoo tietotekniikan opiskelusta sekä miksi valita juuri LUT (teksti jatkuu videon jälkeen).

Kaksoistutkinto-ohjelma

Ohjelma on yksi neljästä LUTin ainutlaatuisesta kansainvälisestä kaksoistutkinto-ohjelmasta, jotka toteutetaan yhteistyössä kiinalaisen Hebein teknillisen yliopiston (HEBUT) kanssa. Opintoihin sisältyy valinnaisia sivuaineopintoja muun muassa kiinalaiseen liiketoimintaan, kulttuuriin ja tekniikkaan liittyen. Lisäksi ohjelmaan sisältyy kiinan kielen opiskelua. LUT-yliopiston Software and Systems Engineering -kandidaattiohjelmaan hyväksytyt opiskelijat saavat valmistuessaan tutkintotodistuksen molemmista yliopistosta. Koko tutkinto suoritetaan Suomessa LUTin Lahden kampuksella.

Kandidaattiohjelman jälkeen voit jatkaa opintojasi suoraan jossain seuraavista englanninkielisistä LUTin tietotekniikan diplomi-insinööriohjelmista:

Software and Systems Engineering

Tutkinnot
Tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Laajuus
180 (tekniikan kandidaatti) + 120 (DI) opintopistettä (ECTS)

Kesto
3 + 2 vuotta, kokopäiväistä opiskelua (3 vuotta kandidaattiopintoja + 2 vuotta DI-opintoja)

Opetuskieli
Englanti

Kampus
Lahti

Akateeminen yksikkö
LUT School of Engineering Science

Hakuaika
5.–19.1.2022 klo 15.00

Opinnot alkavat
Syksyllä 2022

Lisätietoja
Jokainen opiskelija suorittaa ensin tekniikan kandidaatin tutkinnon (TkK) ja saa automaattisesti suoritusoikeuden myös diplomi-insinöörin tutkintoon (DI). 

FacebookTwitterTilaa uutiskirjeLinkedInInstagramFlickrYouTube