Kansainväliset vertailut ja yliopistorankingit

LUT on listattu arvostetuissa THE, Shanghai ja QS -rankingeissä. Osallistumme yliopistojen rankingeihin, koska haluamme saada vertailutietoa yliopistomme tutkimuksen tuloksellisuudesta, opetuksen laadusta ja kansainvälisyydestä.

Tavoitteemme on lisätä tutkimuksemme laatua, vaikuttavuutta ja näkyvyyttä sekä kilpaillun rahoituksen määrää jatkuvasti.

Times Higher Education World University (THE) -ranking

LUT osallistui Times Higher Education World University (THE) -rankingiin ensimmäistä kertaa vuonna 2014. Pärjäsimme ensikertalaiseksi erinomaisesti. LUT nousi yhdeksi maailman 300 parhaasta yliopistosta.

Tuoreimmassa, syksyllä 2018 julkistetussa THE-rankingissa LUT on sijalla 501-600. Erityisenä vahvuutena LUTilla on  yhteiskunnallinen vaikuttavuus eli teollisuusyhteistyö ja sen rahoitus. 

Times Higher Education World University (THE) -ranking on maailman arvostetuimpia yliopistorankingeja. Siinä sijoitetaan järjestykseen maailman 1000 parasta yliopistoa. Arvioitavat osa-alueet ovat tutkimus, opetus, kansainvälisyys ja rahoitus. Listaus tehdään 13 indikaattorin perusteella.

QS World University Rankings (QS)

LUT on arvostetussa QS World University Rankings (QS) -listassa sijoilla 521-530 maailman parhaiden yliopistojen joukossa. LUTin vahvuuksia ovat erityisesti tieteellinen laatu ja vaikuttavuus.

QS kuuluu THE:n ja niin sanotun Shanghain listan (ARWU Academic Ranking of World Universities) ohella maailman arvostetuimpien rankingien joukkoon. Viimeisimmässä, kesäkuussa 2018 julkaistussa QS:ssä listataan 1011 maailman parasta yliopistoa.

QS listaa yliopistot kuuden indikaattorin perusteella. Arvioitavat osa-alueet ovat akateeminen maine, maine työnantajien keskuudessa, kansainvälinen henkilöstö, sitaatioiden määrä per opetushenkilö, opetushenkilöstön määrä suhteessa opiskelijoiden määrään sekä kansainvälisten opiskelijoiden määrä.

Academic Ranking of World Universities (ARWU) - Shanghai Ranking

Maailman ensimmäinen globaali rankinglista on vuodesta 2003 alkaen julkaistu ARWU-vertailu, joka tunnetaan nimellä Shanghai Ranking. LUT sijoittui ensimmäistä kertaa Shanghain Rankingissa vuoden 2018 listalle, sijalle 801-900.

Shanghain listalla yliopistoja pisteytetään tutkimusviittausten ja siteerattujen tutkijoiden lisäksi esimerkiksi Nobel- ja Field-palkittujen tutkijoiden työskentelypaikkojen mukaan. Arvioinnissa korostuvat luonnon- ja lääketieteen julkaisut.

LUTin eri tutkimusalat saavuttivat vuonna 2018 myös useita sijoituksia Shanghai Rankingin akateemisten alojen listauksissa.

Maailman 20 lupaavinta haastajayliopistoa

LUT on yksi maailman 20 lupaavimmasta haastajayliopistosta korkeakoulutuksen konsulttiyritys Firetailin raportin mukaan.

Firetail listasi maailmanlaajuisesti 20 yliopistoa, jotka voisivat haastaa yliopistomaailman eliitin ja nousta globaaliin maineeseen vuoteen 2030 mennessä.

Näitä nousevia yliopistoja yhdistää muun muassa pitkäkantoisen vision ja nopeasti toteutettavan strategian yhdistelmä; selkeä näkemys muuttuvasta maailmasta ja omasta roolista siinä; kestävä tapa suunnata resursseja; menestykseen tarvittava henkilöstö ja kulttuuri sekä keskittyminen vaikuttavuuteen.

Tutkimuksessa tunnistettiin yhteensä 346 potentiaalista haastajayliopistoa, mutta vain ne, jotka pystyvät pitämään yllä kehitystään seuraavien 15 vuoden aikana, voivat nousta maailmanlaajuisesti vaikuttaviksi.

LUT-yliopisto

Postiosoite:
PL 20, 53851 Lappeenranta

Käyntiosoite:
Skinnarilankatu 34
53850 Lappeenranta

Puh. 0294 462 111

Katso kaikki yhteystiedot