Tutkinto
Tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri
Koulutusala
Tekniikka
Tiedekunta
LUT School of Engineering Science
Laajuus
180 (tekniikan kandidaatti) + 120 (diplomi-insinööri) opintopistettä (ECTS)
Kesto
3 + 2 vuotta, kokopäiväistä opiskelua
Opetuskieli
englanti
Koulutustyyppi
Tutkintokoulutus
Toteutusmuoto
Lähiopetus
Sijainti
Lahti
Hakuaika
3.–17.1.2024
Lisätiedot
Seuraava hakuaika syksyllä 2024 alkavaan koulutukseen on 3.–17.1.2024.

Muualla kuin Suomessa aiemman tutkintonsa suorittaneet voivat hakea syksyllä 2023 alkavaan koulutukseen jatkuvassa haussa 15.5.2023 asti.
left

Tuotantotalous yhdistää liiketaloudellista, teknologista ja matemaattista ajattelua yritystoiminnan analysoinnissa ja ongelmanratkaisussa. Opinnoissasi perehdyt siihen, miten organisaatioita ja niiden liiketoimintaa johdetaan ja uudistetaan kestävällä tavalla. Ohjelman tavoitteena on kouluttaa osaajia, jotka pystyvät yhdistämään teknisiä ongelmanratkaisutaitoja liiketoiminnan analysointiin ja kehittämiseen digitalisoituvassa toimintaympäristössä.

Englanninkielinen Industrial Engineering and Management -ohjelma on yleisopinnoiltaan sama, kuin suomenkielinen tuotantotalouden kandidaattiohjelma. Ohjelma on laajuudeltaan 180 op, ja se johtaa tekniikan kandidaatin tutkintoa vastaavaan Bachelor of Science in Technology -tutkintoon. Ohjelmaan voivat hakea sekä suomalaiset että kansainväliset opiskelijat. Opiskelemalla englanninkielisessä kandidaattiohjelmassa vahvistat kielitaitoasi ja saat valmiudet työskennellä kansainvälisessä ympäristössä Suomessa tai ulkomailla.

Tuotantotalouden ammattilaisena osaat hyödyntää yrityksen henkilöstö- ja rahavaroja viisaasti, pystyt osallistumaan yrityksen toiminnan kehittämiseen ja kykenet suunnittelemaan uusia tuotteita ja palveluita. Työssäsi hyödynnät osaamispohjanasi esimerkiksi opintoja innovaatiojohtamisesta, suorituskyvyn johtamisesta ja yrittäjyydestä.

Kandidaattiohjelman jälkeen voit jatkaa opintojasi jossain seuraavista suomen- tai englanninkielisistä LUTin tuotantotalouden diplomi-insinööriohjelmista:

Suomenkieliset ohjelmat:

Englanninkieliset ohjelmat:

 

 

left

Hakukelpoisuus

Ohjelmaan voit hakea joko ylioppilastutkinnon tai vastaavan perusteella (ylioppilastutkinto, International Baccalaureate -tutkinto, European Baccalaureate -tutkinto tai Reifeprüfung-tutkinto hyväksytään) tai SAT-testillä (hakuprosessissa voidaan hyväksyä muu toisen asteen koulutus, joka antaa hakukelpoisuuden yliopistotason kandidaattiopintoihin kyseisessä maassa; kielitestiä ei vaadita).

Katso myös