LUT University Curious people alumnitapahtuma

Vuotta 2024 on tituleerattu suureksi vaalivuodeksi, ja samanaikaisesti uudet teknologiat tekevät muokattujen kuvien ja videoiden leviämisestä helpompaa kuin koskaan. Disinformaatio ei koske vain ainoastaan politiikkaa, vaan sillä on sekä suoria että välillisiä vaikutuksia yritysten toimintaan niin kotimaassa kuin maailmalla. 

Disinformaatiolla voidaan pyrkiä vaikuttaa esimerkiksi maakuvaan ja siten heikentää yritysten toimintamahdollisuuksia tai pahimmillaan häiritä pörssikurssien kehitystä. Kotimaassa disinformaatio kietoutuu osaksi muita tietoturvauhkia, joilla pyritään joko suoraan tai välillisesti vahingoittamaan yrityksiä.

Voiko tämän ajankohtaisempaa hetkeä disinformaatiokeskustelulle siis ollakaan? 

Lukuvuoden 2023–2024 viimeisessä Curious People -alumniwebinaarissa yhteiskuntatieteiden yliopisto-opettaja Anna Rantasila käsittelee disinformaatiota sekä sen vaikutusta politiikkaan, julkisuuteen ja yritysten toimintaan.  

Anna Rantasila on viestintätieteiden yliopisto-opettaja LUTissa. Ennen LUTille tuloaan hän työskenteli Tampereen yliopiston tietotekniikan ja viestintätieteen tiedekunnassa. Hänen tutkimusalueitaan ovat tunteet sosiaalisessa mediassa ja uutisissa, journalismi, tekoäly sekä japanilainen populaarikulttuuri. Hän on työskennellyt myös toimittajana ennen akateemista uraansa.

Webinaari on englanninkielinen. Ilmoittaudu mukaan 20.5.2024 mennessä.
 

Ohjelma

16.30 Welcome to Curious People Alumni Webinar, Päivi Mäkitalo, LUT Alumni Relations

16.35 Disinformation - Discussing politics, business and publicity in 2024
Anna Rantasila, LUT School of Energy Systems, Social Sciences

17.05 Questions from the audience

17.20 Closing words, Päivi Mäkitalo, LUT Alumni Relations

Welcome!