Promootion juuret ovat 1200-luvun yliopistojen julkisissa tutkintoseremonioissa, joista kehittyi loisteliaita näytelmiä. Niiden kautta vihittiin uusia maistereita ja tohtoreita yliopistoyhteisöön. Sana promootio tulee latinan verbistä promovere – siirtää eteenpäin, edistää ja ylentää.

Promootiojuhlallisuuksissa akateeminen perinne edustaa jatkuvuutta ja tieteen ja korkeamman sivistyksen sidosta vanhaan eurooppalaiseen sivistykseen.

Promootio on yliopiston arvokkain juhlatilaisuus. Se voi olla joko maisteripromootio tai tohtoripromootio. Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto järjestää vain tohtoripromootioita, joista ensimmäinen järjestettiin 1994 ja sen jälkeen vuosina 1999, 2004, 2008, 2012 ja 2017.

Promootioperinne sisältää runsaasti symboliikkaa. Tohtorinhattu symboloi vapautta ja on merkki siitä, että sen kantaja on saavuttanut täydet kansalaisoikeudet tieteen tasavallassa.  Tohtorinmiekka symboloi hengen asetta totuuden etsimisessä ja puolustamisessa. LUT:ssa väitelleistä tohtoreista miekkaa kantavat kauppatieteiden tohtorit ja filosofian tohtorit.

left

Tohtoripromootio 2022

LUT-yliopisto järjestää seitsemännen juhlallisen tohtoripromootion Lahdessa 28.5.2022.
right

Ota yhteyttä 

Voit kysyä lisätietoja kaikissa mieltäsi askarruttavista asioista:

promootio22@lut.fi

Promootion yleiset järjestelyt:

Kaija Ryösö

kaija.ryoso@lut.fi

p. 040 565 3615