Julkaistu 22.4.2022
Päivitetty 27.5.2022
Kannatti lähteä mukaan
Mauri Ruhanen
Myyntijohtaja, Huurre Finland Oy KATI 8

Kun suunnittelin opiskelun aloittamista KATI 8 -ohjelmassa, olivat päällimmäisenä ajatuksissa oman osaamisen kehittäminen ja maisteritutkinnon suorittaminen. Olin hyvin innokas, mutta samalla peloissani ajan riittämisestä.  

Opiskelun edetessä olemme kokeneet ryhmänä paljon ja kasvaneet "yhteen" toisiamme tukevaksi verkostoksi. Opiskeluryhmämme on oma yhteisönsä siviilielämän ja työyhteisön rinnalla.  

Opiskelun positiivisempina puolina pidän sitä, että meillä kaikilla on kokemusta työelämästä ja voimme tuoda omia näkemyksiä teorian tueksi. Luennot ovat tiedonjakoa yhteisesti moneen eri suuntaan, ei pelkästään luennoitsijan kuuntelemista. Eri teorioiden liittäminen ja vertaaminen käytännön kokemukseen luovat hyvän pohjan kehittymiselle ja uuden oppimiselle. Hyvä ryhmähenki, yhteistyökykyiset luennoitsijat, sekä Koulutus- ja kehittämiskeskuksen henkilökunnan aktiivisuus tukevat työn ohella opiskelevaa.  

Vaikka minulla ei henkilökohtaisesti ole kokemusta yliopistoelämästä perusopiskelijana, uskon, että selkeästi positiivisia asioita KATI-ohjelmassa ovat muun muassa työkokemus, työskentely-mahdollisuuden luoma hyvä taloudellinen tila sekä joustava opiskelumahdollisuus oman elämäntilanteen mukaisesti. Opiskeleminen työkiireiden keskellä vaatii pitkää pinnaa ja perheelle jäävän ajan vähyys sekä oman vapaa-ajan priorisointi ovat haastavia osa-alueita. Opiskelujen alkuvaiheessa oli vaikea hahmottaa ajankäytön merkitystä, mutta kyllä se tässä reilussa kolmessa vuodessa alkaa jo kehittymään…  

Itselläni on tekninen tausta ja suoritan koko ohjelman lävitse ilman suurempia korvaavuuksia. Se on haaste, mutta näin jälkeenpäin voin sanoa, että kyllä kannatti lähteä mukaan. Suosittelen todella positiivisesti tätä opiskelumuotoa työssä käyvälle ja eteenpäin pyrkivälle.  

Mauri Ruhanen  
Myyntijohtaja, Huurre Finland Oy
KATI 8

Lue seuraavaksi:

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme pysyt ajan tasalla tutkimuksestamme puhtaaseen energiaan, ilmaan ja veteen sekä kestävään liiketoimintaan liittyen.