Metsä360 logo in forest
left

LUTin, Kollin Säätiön sekä Luonnonvarakeskuksen edustajista koostuva asiantuntijaryhmä on kartoitti kevään 2021 aikana metsän jalostusarvon nostoon merkittävästi vaikuttavia ehdokkaita ja valitsi innostavimmat finalistien joukkoon.

Tunnustuspalkinnon saaja julkistettiin 18. marraskuuta 2021 toteutetussa verkkotapahtumassa. Voittajaksi valikoitui Stora Enson puupohjainen hiili. 

left
Metsä360 logo
Metsä360 logo in forest

Stora Enson puupohjainen hiili voitti Metsä360-tunnustuspalkinnon

Marjatta ja Eino Kollin Säätiön rahoittaman palkinnon arvo on 30 000 euroa. Lue lisää, miten innovaatiolla voidaan korvata akkujen ja paristojen uusiutumaton grafiitti.

Stora Enso – puusta materiaalia akkuihin ja paristoihin

left

Stora Enso on pakkaus-, biomateriaali-, puutuote- ja paperiteollisuuden uusiutuvien tuotteiden maailmanlaajuinen toimittaja osana biotaloutta. Yhtiö testaa parhaillaan puupohjaisen hiilen valmistusta Sunilan koelaitoksessaan Kotkassa. Puupohjaisella hiilellä voidaan korvata akuissa ja paristoissa käytettävä, uusiutumaton grafiitti. Se on Stora Enson ratkaisu kohti vihreämpää akkuteollisuutta.

 

right

OiOi – Hyvinvointia luonnosta digitaalisesti

left

OiOi Collective Oy on mediatoimisto, joka edistää hyvinvointia älykkäillä media-arkkitehtuurin ratkaisuilla ja palveluilla. Yritys luo fyysisiin tiloihin digitaalisia, kokonaisvaltaisia ja vuorovaikutteisia installaatioita, jotka perustuvat muun muassa suomalaisen metsään ja luontoon.

right

Kuhmon kaupungin Woodpolis – Puulla, yrittäjyydellä ja yhteistyöllä kohti kestävämpää huomista

left

Kuhmon kaupunki tekee pitkäjänteistä työtä metsäkeskeisenä kuntana, jossa luonto ja metsän moninainen arvo huomioidaan laajasti työn ja vapaa-ajan näkökulmasta. Kuhmolainen puutuoteklusteri Woodpolis on keskeinen osa kaupungin strategiaa, joka ammentaa voimansa kainuulaisesta metsästä.

right