QS Ranking 2024 – LUT TOP 36
Julkaistu 28.6.2023
Päivitetty 28.6.2023

LUT-yliopisto paransi sijoitustaan QS World University Ranking -yliopistovertailussa. LUT on vuoden 2024 tuloksissa sijalla 351, kun vertailuun osallistui 1 503 yliopistoa. Viime vuonna LUTin sijoitus oli 388:s, kun vertailussa oli mukana 1 422 yliopistoa. Sijoitus parani edellisvuoteen verrattuna 37 sijalla, vaikka vertailuun osallistuneiden yliopistojen määrä kasvoi 81:llä. 

”Kaikkien aikojen paras sijoituksemme osoittaa, että olemme tehneet oikeita asioita niin tutkimuksessa kuin koulutuksessa. Pitkäjänteinen työmme palkittiin”, tutkimuksen vararehtori Jari Hämäläinen sanoo. 

left

Tilaa Curious People -uutiskirje

right

 

Tilaamalla uutiskirjeemme saat sähköpostiisi noin 1–2 kertaa kuukaudessa luettavaa tutkimuksestamme puhtaaseen energiaan, ilmaan ja veteen sekä kestävään liiketoimintaan liittyen.

QS World University Rankings on yksi maailman johtavista yliopistorankingeista Times Higher Education (THE) -yliopistorankingin lisäksi. Tällä kertaa QS vertaili yliopistoja yhdeksän mittarin perusteella. Näitä ovat tutkimusviittausten suhteellinen määrä, ulkomaalaisen akateemisen henkilöstön suhteellinen määrä, ulkomaalaisten opiskelijoiden suhteellinen määrä, akateeminen maine ja työnantajamielikuva, opiskelija–opettaja-suhdeluku, kestävä kehitys ja vastuullisuus, kansainvälinen tutkimusyhteistyö sekä valmistuneiden työllistyminen. 

Tämän vuoden sijoituksen takana on varsinkin viittausten määrä tutkimus- ja opetushenkilöstön määrää kohden. LUT oli viittausten määrässä maailman 36:ksi paras. Lisäksi viittausten määrä oli LUTilla suurin kaikkien vertailuun osallistuneiden suomalaisyliopistojen joukossa. LUTin vahvuuksiin kuuluu myös ulkomaalaisten opiskelijoiden määrä: kolmasosa uusista maisterivaiheen opiskelijoista on ulkomaalaisia.

”Olemme erittäin kansainvälinen yliopisto, ja tavoitteenamme on kehittyä tulevaisuudessa edelleen entistäkin kansainvälisemmäksi. Tässä asiassa olemme jo hyvällä tiellä”, Hämäläinen jatkaa. 

Lisätietoja:

left

Lue myös: