LUT University student at a harbour
Julkaistu 23.5.2022
Päivitetty 28.8.2023

LUT-yliopisto laajentaa koulutustarjontaansa ja aloittaa Lahdessa toisen tietotekniikan maisteriohjelman. Uudessa ohjelmassa on tarjolla yhteensä 30 aloituspaikkaa. Lisäksi Software and Systems Engineering -kandidaattiohjelmasta valmistuneet voivat valita sen pääaineekseen. Hakuaika maisteriohjelmiin alkaa marraskuussa 2022.

“Digitalisaation ja innovaatioiden ohjaamassa taloudessa on tärkeää osata kehittää digitaalisia palvelujärjestelmiä ja omaksua asiakaspalveluhenkinen asenne. Uudessa maisteriohjelmassa opiskelijoistamme tulee modernien ja ihmiskeskeisten digipalveluiden asiantuntijoita”, ohjelman johtaja Dominik Siemon LUT-yliopistolta sanoo.

Uusi ohjelma on jo toinen tietotekniikan maisteriohjelma Lahdessa, ja se keskittyy nimenomaan tekniseen näkökulmaan. Toinen maisteriohjelma, Software Product Management and Business, on puolestaan liiketoimintapainotteinen.  

Ohjelma vastaa ohjelmisto-osaajien kasvavaan kysyntään

Uudella maisteriohjelmalla vastataan kasvaneeseen ohjelmisto-osaajien kysyntään. Ohjelma yhdistää palvelumuotoilun menetelmiä uusiin teknologioihin, kuten tekoälyyn, pilvilaskentaan ja muihin yleisiin digitaalisten palveluiden kehittämisjärjestelmiin. Ohjelmasta valmistuvat diplomi-insinöörit voivat työskennellä esimerkiksi älykkäiden digi- ja pilvipalveluiden, palvelumuotoilun, ohjelmistoarkkitehtuurin ja projektijohtamisen parissa.

“LUTin ohjelmistotuotannon tavoitteena on Lahden kampuksella toiminnan aloittamisesta asti ollut tarjota opiskelupolku ensimmäisen vuoden kandidaatin opinnoista aina tekniikan tohtoriksi asti. Uuden ohjelmamme myötä pystymme tarjoamaan opiskelijoillemme lisää mahdollisuuksia suunnata opintoja kohti heidän omia mielenkiinnonkohteitaan sekä tukemaan työllistymistä heitä itseään kiinnostaviin tehtäviin”, sanoo LUTin tietotekniikan ohjelmajohtaja Jussi Kasurinen.
 

Digital Systems and Service Development -maisteriohjelma

  • Uusi tietotekniikan maisteriohjelma, joka alkaa Lahden kampuksella 1.11.2023.
  • Ohjelma on tarkoitettu ohjelmisto- ja tietotekniikan sekä muiden vastaavien alojen kandidaateille, jotka haluavat syventää digitaalisten ohjelmistojen ja palvelumuotoilun osaamistaan.
  • Opiskelu on joustavaa, ja siihen kuuluu niin lähiopetusta kuin etäopiskelua.
  • Haku maisteriohjelmiin alkaa marraskuussa 2022.