Kauppatieteet

Kauppatieteet

Kauppatieteet ovat tärkeässä roolissa kaikilla toimialoilla. LUT-kauppakorkeakoulusta valmistuvat liiketalouden osaajat auttavat yrityksiä ja muita organisaatioita toimimaan kannattavasti ja menestymään kestävällä tavalla.

Kauppatieteellinen koulutus kasvattaa aktiivisia ongelmanratkaisijoita, jotka eivät pelkästään mukaudu muuttuvaan maailmaan, vaan muuttavat sitä itse.

Kauppatieteet sopivat sinulle, joka haluat lähestyä ongelmia usealta suunnalta analyyttisesti. Opit kyseenalaistamaan liiketoiminnan käytäntöjä ja kehittämään uudenlaista yrittäjyyttä. Opinnot valmistavat sinut vastaamaan talousalan muuttuviin tarpeisiin.

Kauppatieteiden osa-alueista löydät oman syventymiskohteesi, olitpa sitten kiinnostunut laskentatoimesta, markkinoinnista tai vaikkapa materiaalien ja palveluiden hankinnasta.

▶️ VIDEO: Opiskelijat ja tutkijaopettaja kertovat kauppatieteiden opiskelusta sekä miksi valita juuri LUT-kauppakorkeakoulu (teksti jatkuu videon jälkeen).

Mitä kauppatieteiden koulutusohjelmassa oppii?

Kauppatieteiden koulutusohjelma on väylä yrityselämän monipuolisiin tehtäviin. Opintojen aikana omaksut alan keskeiset käsitteet ja teoriat sekä sovellat niitä myös käytäntöön.

Saat kattavat perustiedot liiketalouden eri aloilta, kuten laskentatoimesta, markkinoinnista, yritysjuridiikasta, rahoituksesta, kansantaloustieteestä ja hankintatoimesta. Opit johtamaan yrityksen toimintoja, prosesseja ja ihmisiä. Myös yhteistyö- ja vuorovaikutustaitosi kehittyvät.

LUTin kauppatieteiden tutkimus keskittyy kestävän kilpailukyvyn rakentamiseen ja arvonluontiin digitaalisessa taloudessa. Tutkimme kestävän arvonluonnin tekijöitä eli sitä, kuinka yritykset menestyvät kansainvälisessä kilpailussa toimien taloudellisesti, ekologisesti ja sosiaalisesti kestävällä tavalla.

Tutkimme myös, miten digitaalisia organisointimuotoja sekä uudenlaisia analytiikkamenetelmiä ja teknologioita hyödynnetään liiketoiminnan eri osa-alueilla, kuten johtamisessa, päätöksenteossa ja markkinoinnissa.

Miksi opiskella kauppatieteitä?

"Yhteiskuntamme perustuu yritysten toiminnalle kansainvälisessä ympäristössä"

Haastattelimme kauppatieteiden professori Sami Saarenketoa ja listasimme sinulle viisi painavaa syytä, miksi kauppatieteet on kannattava alavalinta.

Lue 5 syytä opiskella kauppatieteitä

Kauppatieteet

Tutkinnot
Kauppatieteiden kandidaatti ja kauppatieteiden maisteri

Laajuus
180 (kauppatieteiden kandidaatti) + 120 (KTM) opintopistettä (ECTS)

Kesto
3 + 2 vuotta, kokopäiväistä opiskelua

Opetuskieli
Suomi ja englanti

Kampus
Lappeenranta

Akateeminen yksikkö
Kauppakorkeakoulu

Hakuaika
16.3.–30.3.2022 klo 15:00
Lisätietoja

Lisätietoja
Jokainen opiskelija suorittaa ensin kauppatieteiden kandidaatin tutkinnon (KTK) ja saa automaattisesti suoritusoikeuden myös kauppatieteiden maisterin tutkintoon (KTM).

Tutkintojen yhteenlaskettu opintopistemäärä on 300 op ja suoritusaika 5 vuotta kokopäiväistä opiskelua.

 

FacebookTwitterTilaa uutiskirjeLinkedInInstagramFlickrYouTube