Konetekniikka

Konetekniikka

Konetekniikka on osa ihmisen jokapäiväistä elämää ilman, että edes huomaamme sitä. Lähes jokaisen tuotteen tai palvelun tuottamiseen on jossain vaiheessa käytetty konetekniikkaa – pienimmistä koneenosista aina valtamerilaivoihin ja siltoihin saakka.

Nykyaikainen konetekniikka on yhdistelmä luovaa tuotekehitystä, suunnittelua ja mallinnusta, tehokasta tuotantoa, automaatiota, robotiikkaa sekä ihmisten ja asioiden tuloksellista johtamista. Konetekniikan diplomi-insinöörinä suunnittelet ja valmistat erilaisia kulutustavaroita sekä teollisuudessa tarvittavia koneita ja laitteita. 

Konetekniikan opinnot antavat sinulle kattavan kokonaiskuvan nykyaikaisesta tuotesuunnittelusta ja tuotantotekniikoista. Opit hyödyntämään suunnittelussa digitaalisia ja virtuaalisia ympäristöjä, sekä ottamaan huomioon tuotteen koko elinkaaren ja kiertotalouden periaatteet. Ymmärrät myös asiakkaiden tarpeet tuotteiden kehittämisessä.

Konetekniikka sopii sinulle, jos olet kekseliäs, luova ja innostunut kehittämään ratkaisuja, jotka edistävät kestävää kehitystä ja luonnonvarojen riittävyyttä. Kouluttautumalla konetekniikan diplomi-insinööriksi saat hyvät työllistymismahdollisuudet sekä kotimaassa että ulkomailla. Työtehtävissä tarvitaan soveltavan tekniikan osaamisen lisäksi laajaa kieliosaamista sekä johtamistaitoja.

▶️ VIDEO: Opiskelijat ja yliopisto-opettaja kertovat konetekniikan opiskelusta sekä miksi valita juuri LUT (teksti jatkuu videon jälkeen).

Mitä konetekniikan koulutusohjelmassa oppii?

Opintojesi pääteemoja ovat valintasi mukaan tuotantotekniikka, vaativien metallirakenteiden suunnittelu ja robotisoitu hitsaus tai mekatronisten laitteiden suunnittelu. Pääset myös rakentamaan, mittaamaan ja testaamaan erilaisia kestävän kehityksen mukaisia teknisiä ratkaisuja niin käytännössä kuin virtuaalisestikin.

Opit kehittämiesi tuotteiden myyntiä ja markkinointia sekä perehdyt yrityksen perustamiseen. Saat monipuoliset valmiudet ihmisten ja asioiden johtamiseen asiantuntija- ja esimiesroolissa kansainvälisessä työympäristössä. Perehdyt johtamiseen jo kandiopintojen aikana: johtamistaitoja harjoitellaan opettajien ja mentoreiden ohjaamana tekemisen kautta. DI-opinnoissa  osaamista syvennetään tuloksellisen johtamisen toimintaperiaatteiden ja -tapojen avulla.

Monipuolinen koulutus antaa hyvät valmiudet myös kansainvälisille työmarkkinoille. Teknologiateollisuus on Suomen tärkein vientiala ja kone- ja metalliteollisuus sen suurin toimiala. Kone- ja metalliteollisuuden menestystuotteita ovat risteilijät, laivojen ja voimaloiden moottorit, hissit, nosturit ja nostimet, sähkö- ja hybridiautot sekä moderneimmat työkoneet. 

LUTin konetekniikka edustaa alan terävintä kärkeä. LUTissa sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus toteuttaa nykyaikaisia robotiikkaan perustuvia automaatiosovelluksia. Esimerkiksi parhaillaan meneillään olevassa projektissa työkoneille kehitetään tekoälyä. Teholaskennan avulla kone osaa ennakoida tulevaa. Tämän "tietoisuuden" avulla kone pystyy työssään valitsemaan ja toteuttamaan mahdollisimman sulavia ja tarkoituksenmukaisia liikkeitä.

Miksi opiskella konetekniikkaa?

"Konetekniikka käsittelee kaikkea sitä, mitä elämässä tarvitsemme"

Haastattelimme konetekniikan professori Aki Mikkolaa ja listasimme sinulle viisi painavaa syytä, miksi konetekniikka on kannattava alavalinta.

Lue 5 syytä opiskella konetekniikkaa

Konetekniikka

Tutkinnot
Tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Laajuus
180 (tekniikan kandidaatti) + 120 (DI) opintopistettä (ECTS)

Kesto
3 + 2 vuotta, kokopäiväistä opiskelua

Opetuskieli
Suomi ja englanti

Kampus
Lappeenranta

Akateeminen yksikkö
LUT School of Energy Systems

Hakuaika
18.3.–1.4.2020 klo 15:00
Lisätietoja

Lisätietoja
Jokainen opiskelija suorittaa ensin tekniikan kandidaatin tutkinnon (TkK) ja saa automaattisesti suoritusoikeuden myös diplomi-insinöörin tutkintoon (DI).

Tutkintojen yhteenlaskettu opintopistemäärä on 300 op ja suoritusaika 5 vuotta kokopäiväistä opiskelua.