Konetekniikka

Konetekniikka

Koneteknisiä sovelluksia tarvitaan kaikkialla. Lähes jokaisen tuotteen tai palvelun tuottamiseen on jossain vaiheessa tarvittu konetekniikkaa.

Konetekniikka on yhdistelmä luovaa tuotekehitystä, suunnittelua ja mallinnusta, tehokasta tuotantoa, automaatiota, robotiikkaa sekä ihmisten ja asioiden tuloksellista johtamista. Insinöörinä ratkaiset ongelmia sekä suunnittelet ja valmistat erilaisia hyödykkeitä tai teollisuudessa tarvittavia koneita ja laitteita.

Konetekniikka sopii sinulle, jos olet kekseliäs, luova ja innostunut kehittämään ratkaisuja, jotka edistävät kestävää kehitystä ja luonnonvarojen riittävyyttä. Kouluttautumalla konetekniikan diplomi-insinööriksi saat hyvät työllistymismahdollisuudet sekä kotimaassa että ulkomailla. Työtehtävissä tarvitaan soveltavan tekniikan osaamisen lisäksi laajaa kieliosaamista sekä johtamistaitoja.

▶️ VIDEO: Opiskelijat ja yliopisto-opettaja kertovat konetekniikan opiskelusta sekä miksi valita juuri LUT (teksti jatkuu videon jälkeen).

Mitä konetekniikan koulutusohjelmassa oppii?

Konetekniikan opinnot antavat sinulle valmiudet erilaisten kestävän kehityksen mukaisten, teknisten ratkaisujen tuotekehitykseen digitaalisia ja virtuaalisia ympäristöjä sekä teollisen muotoilun keinoja hyödyntämällä. Opit myös ottamaan huomioon tuotteen koko elinkaaren ja kiertotalouden periaatteet. 

Pääset opintojen aikana rakentamaan, mittaamaan ja testaamaan erilaisia teknisiä ratkaisuja niin käytännössä kuin virtuaalisestikin. Ymmärrä myöst liiketoiminnan lainalaisuuksien, kuten markkinoinnin ja asiakastarpeiden tunnistamisen, merkityksen tuotteiden kehittämisessä.

Saat monipuoliset valmiudet ihmisten ja asioiden johtamiseen asiantuntija- ja esimiesroolissa kansainvälisessä työympäristössä. Perehdyt johtamiseen jo kandiopintojen aikana: johtamistaitoja harjoitellaan opettajien ja mentoreiden ohjaamana tekemisen kautta. DI-opinnoissa osaamista syvennetään tuloksellisen johtamisen toimintaperiaatteiden ja -tapojen avulla.

LUTin konetekniikka edustaa alan terävintä kärkeä. Monipuolinen koulutus antaa pätevät valmiudet myös kansainvälisille työmarkkinoille. Teknologiateollisuus on Suomen tärkein vientiala ja kone- ja metalliteollisuus sen suurin toimiala. Kone- ja metalliteollisuuden menestystuotteita ovat risteilijät, laivojen ja voimaloiden moottorit, hissit, nosturit ja nostimet, sähkö- ja hybridiautot sekä moderneimmat työkoneet. 

LUTissa sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus osallistua tulevaisuuden teknisten sovellusten toteuttamiseen ensimmäisten joukossa. Esimerkiksi parhaillaan meneillään olevassa projektissa työkoneille kehitetään tekoälyä. Teholaskennan avulla kone osaa ennakoida tulevaa. Tämän "tietoisuuden" avulla kone pystyy työssään valitsemaan ja toteuttamaan mahdollisimman sulavia ja tarkoituksenmukaisia liikkeitä.

Miksi opiskella konetekniikkaa?

"Konetekniikka käsittelee kaikkea sitä, mitä elämässä tarvitsemme"

Haastattelimme konetekniikan professori Aki Mikkolaa ja listasimme sinulle viisi painavaa syytä, miksi konetekniikka on kannattava alavalinta.

Lue 5 syytä opiskella konetekniikkaa

Konetekniikka

Tutkinnot
Tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Laajuus
180 (tekniikan kandidaatti) + 120 (DI) opintopistettä (ECTS)

Kesto
3 + 2 vuotta, kokopäiväistä opiskelua

Opetuskieli
Suomi ja englanti

Kampus
Lappeenranta

Akateeminen yksikkö
LUT School of Energy Systems

Hakuaika
17.3.–31.3.2021 klo 15:00
Lisätietoja

Lisätietoja
Jokainen opiskelija suorittaa ensin tekniikan kandidaatin tutkinnon (TkK) ja saa automaattisesti suoritusoikeuden myös diplomi-insinöörin tutkintoon (DI).

Tutkintojen yhteenlaskettu opintopistemäärä on 300 op ja suoritusaika 5 vuotta kokopäiväistä opiskelua.