Konetekniikka

Konetekniikka

Koneteknisiä sovelluksia tarvitaan kaikkialla. Lähes jokaisen tuotteen tai palvelun tuottamiseen on tuotannon jossain vaiheessa tarvittu konetekniikkaa. 

Konetekniikka on yhdistelmä luovaa tuotekehitystä, suunnittelua ja mallinnusta, tehokasta tuotantoa, automaatiota, robotiikkaa sekä ihmisten ja asioiden tuloksellista johtamista.

Konetekniikan diplomi-insinöörinä suunnittelet ja valmistat esimerkiksi tuotantotekniikan ja koneautomaation keinoin erilaisia kulutustavaroita sekä teollisuudessa tarvittavia koneita ja laitteita. Voit myös toteuttaa nykyaikaisia robotiikkaan perustuvia automaatiosovelluksia.

Parannat nykyisiä ja luot uusia ratkaisuja  teollisuuteen, energiantuotantoon, liikenteeseen ja ihmisten hyvinvointiin ja terveydenhuoltoon sekä ilmastonmuutoksen hillitsemiseen. Koulutus antaa myös hyvät valmiudet johtaa tuotesuunnittelua ja tuotantoa.

Konetekniikka sopii sinulle, jos olet kekseliäs ja luova, haluat ratkaista havaitsemiasi ongelmia ja olet kiinnostunut luonnontieteistä sekä matemaattisista menetelmistä. Kouluttautumalla konetekniikan diplomi-insinööriksi voit varmistaa hyvät työllistymismahdollisuudet sekä kotimaassa että ulkomailla. 

Miksi opiskella konetekniikkaa?

"Konetekniikka käsittelee kaikkea sitä, mitä elämässä tarvitsemme"

Haastattelimme konetekniikan professori Aki Mikkolaa ja listasimme sinulle viisi painavaa syytä, miksi konetekniikka on kannattava alavalinta.

Lue 5 syytä opiskella konetekniikkaa

Mitä konetekniikan koulutusohjelmassa oppii?

Opintojesi pääteemoja ovat valintasi mukaan tuotantotekniikka, vaativien metallirakenteiden suunnittelu ja robotisoitu hitsaus tai mekatronisten laitteiden suunnittelu. Koulutus antaa sinulle valmiudet hyödyntää tietoteknisiä työkaluja erilaisten koneiden, laitteiden sekä kulutustavaroiden suunnittelussa ja valmistuksessa, ja opit huomioimaan kuluttajien tarpeet tuotteiden kehittämisessä.

Opintosi kattavat tuotannon kaikki vaiheet. Perehdyt kierrätyspohjaisiin materiaaleihin ja kestävän kehityksen mukaisiin tuotantotapoihin, ja opit näin ymmärtämään tuotteen koko elinkaaren. Pääset myös rakentamaan, mittaamaan ja testaamaan erilaisia  teknisiä ratkaisuja niin käytännössä kuin virtuaalisestikin.

Opit myös kehittämiesi tuotteiden myyntiä ja markkinointia. Perehdyt yrityksen perustamiseen ja kansainvälisessä virtuaalifirmassa toimimiseen asiantuntija- ja esimiesroolissa. Johtamisessa ja tuotteiden kehittämisessä otetaan huomioon uusimmat digitaalisen toimintaympäristön vaatimukset ja ominaispiirteet. Monipuolinen koulutus antaa hyvät valmiudet myös kansainvälisille työmarkkinoille.

"Konetekniikka vei voiton lääkiksestä"

Konetekniikkaa opiskeleva Juuso Raitilalla oli lukioon mennessä selvät suunnitelmat lääkikseen hakemisesta ja hän valitsi kursseja sitä ajatellen. "Huomasin kuitenkin pian, että kova pänttääminen ja asioiden ulkoa opettelu ei ole minulle mieluinen tapa oppia asioita".

Tutustu Juuson tarinaan

Konetekniikka

Tutkinnot
Tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Laajuus
180 (tekniikan kandidaatti) + 120 (DI) opintopistettä (ECTS)

Kesto
3 + 2 vuotta, kokopäiväistä opiskelua

Opetuskieli
Suomi ja englanti

Akateeminen yksikkö
LUT School of Energy Systems

Hakuaika
20.3.−3.4.2019
Lisätietoja

Lisätietoja
Jokainen opiskelija suorittaa ensin tekniikan kandidaatin tutkinnon (TkK) ja saa automaattisesti suoritusoikeuden myös diplomi-insinöörin tutkintoon (DI).

Tutkintojen yhteenlaskettu opintopistemäärä on 300 op ja suoritusaika 5 vuotta kokopäiväistä opiskelua.

Konetekniikan opiskelu - Eetu Rantanen
Lisää videoita LUT YouTubessa »