Sovelletun elektroniikan laboratorio

Sovelletun elektroniikan yksikössä työskentelee parikymmentä henkilöä. Joukkoon kuuluu tohtoritutkinnon suorittaneita tutkijoita ja opettajia, kymmenisen jatko-opiskelijaa sekä vaihtuva määrä tutkimusapulaisia ja tuntiopettajia projektitilanteesta riipuen.

Teemme tutkimusyhteistyötä useiden kansainvälisten yritysten ja yhteisöjen kanssa. Opetuksessa pyrimme parhaisiin tuloksiin käyttämällä monipuolisia opetusmenetelmiä, viettämällä aikaa opetuslaboratoriossamme konkreettisten komponenttien ja laitteiden parissa sekä käyttämällä aikaa henkilökohtaiseen ohjaamiseen.

Viimeaikaisiin tutkimusteemoihimme kuuluvat mm. tuuli- ja aurinkoenergian elektroniikkaratkaisut, sähköajoneuvojen teho- ja ohjauselektroniikka, biosensorin anturimallinnus ja vahvistinsuunnittelu, lämpövuoanturin instrumentointielektroniikan suunnittelu sekä polttokennojärjestelmän elektroniikan ja hitsauslaitteen anturoinnin kehittäminen.

Projektioppimisen kärkenä elektroniikkasuunnittelu

Perusopetuksessa erityisaiheitamme ovat elektroniikan perusteet, analoginen elektroniikka, EMC, käytännnön elektroniikkasuunnittelu- ja mittaustaidot sekä projektityöskentely.

Laboratoriomme on ollut edelläkävijä myös projektioppimisen hyödyntämisessä perusopinnoissa. Opiskelijatiimimme ovat  opintojen ja projektityötaitojen lisäksi tuottaneet mm. kannettavia musiikkilaitteita ja sähköllä toimivia kilpa-autoja omaan käyttöön.

Laboratoriossamme on tuotekehityksessä ja tieteellisessä tutkimuksessa tarvittavaa monipuolista elektroniikan osaamista ja kokemusta sekä työkaluja laitteiden rakentamiseen, simulointiin ja testaukseen.

Yksi vahvuuksistamme on monipuolisuus ja eri sovellusalojen tuntemus joita tarvitaan nykyaikaisessa elektroniikkasuunnittelussa.

Lisätiedot

LUT Energia
Professori Pertti Silventoinen
p. 040 774 9930
etunimi.sukunimi@lut.fi