LUMA-keskus Saimaa

LUMA-keskus Saimaa on LUT-yliopiston ja Saimaan ammattikorkeakoulun yhteinen organisaatio, jonka tarkoituksena on tukea ja edistää luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian opetusta ja oppimista kaikilla asteilla sekä lasten ja nuorten luonnontieteellistä, matemaattista ja teknologista harrastuneisuutta.

LUMA-keskus Saimaan kantavana ajatuksena on toimia yhteyskanavana yliopiston, ammattikorkeakoulun ja muiden alueen oppilaitosten (lukiot, ala- ja yläkoulut sekä ammattiopistot) välillä. Keskus etsii yhteyksiä myös alueen yrityksiin ja muihin toimijoihin, jotka haluavat tukea tulevien osaajien koulutuksen kehittämistä.

LUMA-keskus Saimaa on osa LUMA-keskus Suomea. Verkosto, johon kuuluu 13 LUMA-keskusta, vahvistaa ja edistää eri LUMA-keskusten toimintaa ja keskinäistä yhteistyötä Suomessa ja kansainvälisesti. Verkoston yhteinen ilmiöpohjaista oppimista tukeva StarT-ohjelma toimii LUMA-toiminnan sateenvarjona, tärkeänä osana LUMA-keskusten valtakunnallista tehtävää.

LUMA-keskus Saimaa toimii tiiviissä yhteistyössä LUTin sähkötekniikan ABB-luokan eli kokeellisen fysiikan laboratorion kanssa. Valtaosa LUMA-keskuksen koululaisvieraista osallistuu työpajatoimintaan ABB-luokassa.

Muita toiminnallisia tutustumiskohteita ovat mm. kemian laboratorio, LUMA-keskuksen teekkariohjaajien Arduino-ohjelmointityöpaja, sähkötekniikan pop up -pakohuone, fysiikan demolaboratorio sekä Saimaan amk:n 3D-mallinnustyöpaja ja biomekaniikan laboratorio.

Ota yhteyttä

Leena Ikonen / LUT
LUMA-koordinaattori
leena.ikonen@lut.fi
p. +358 46 923 4523

Virpi Junttila / LUT
LUMA-keskuksen johtaja
virpi.junttila@lut.fi
p. +358 50 323 8926

Mauri Huttunen / Saimaan AMK
LUMA-koordinaattori
mauri.huttunen@saimia.fi
p. +358 40 821 8980