Lukiomatematiikkaan valmistava kesäkurssi 2018

LUMA-keskus Saimaa tarjoaa jälleen kesällä 2018 Lukiomatematiikkaan valmistavan kesäkurssin (LMVKK). Kurssi on tarkoitettu pääasiassa elokuussa lukio-opintoja aloittaville, mutta se soveltuu aivan yhtä hyvin myös matematiikan itselleen haastavaksi kokeville lukiolaisille ja muille yläkoulun jälkeen matematiikkataitojen petrausta kaipaaville opiskelijoille. Tällä kurssilla olo ei varmasti käy yksinäiseksi, kurssisalimme on aina täyttynyt hyvin iloisesta puheensorinasta ja riemunkiljahduksista. Eli ei muuta kuin aktiivisesti mukaan, vaikka koko kaveriporukan voimin - yhtälailla uusia kavereita hakemaan, kuin myös osaamista kasvattamaan!

Tuottaako matematiikka harmaita hiuksia? Onko yhtälön ja funktion määritelmät sekaisin, ja mietit usein että mitä ihmettä nämä kaikki kirjaimet tekevät numeroiden seassa? Haluatko saada kesällä uusia ystäviä ja tutustua jo etukäteen tuleviin lukiokavereihisi? Haluatko varmistaa, että matematiikka ei muodostu kynnyskysymykseksi lukio-opintojesi alkutaipaleella? Täytä toiveesi ja tule kesäkurssille hakemaan oma paikkasi matematiikan mestarina, ammattilaisten auttaessa valamaan osaamisperustasi lukiotarpeiden tasolle!

Kurssilla käydään läpi koko peruskoulun matematiikan oppimäärän oleellisimmat asiat ja opetellaan soveltamaan matematiikkaa käytännön tilanteisiin, keskittymällä elämää helpottaviin muistisääntöihin, oikopolkuihin ja asiat yksinkertaistaviin ajatusmalleihin. Tämä kurssi ei ole ryppyotsaista nenä kiinni kirjassa nakottamista, vaan laskuharjoittelun lomassa tehdään runsaasti erilaisia luovuutta ja pelisilmää mukavasti kasvattavia käytännön harjoitteita ja kisataan leikkimielisesti, unohtamatta toki makuhermoja kutkuttavia palkintoja. Kuka sanoi että matikka ei muka voi olla hauskaa? (Et usko vai? Lähde mukaan kokeilemaan ja tule hakemaan hihaasi pikaopit mutkien oikomisen mestareilta!)

Kurssin sisältöä on suunnattu ensisijaisesti syksyllä lukio-opiskelunsa aloittaville, mutta toivotamme toki ilolla ja riemulla mukaan myös matematiikan itselleen haastavaksi kokevat lukiolaiset (oli kyseessä sitten lyhyt tai pitkä oppimäärä). Osallistumismaksu on 90 €, mikä sisältää kaikki oppimateriaalit, vihkot, kivoja kisapalkintoja ja laskukarnevaalinkin :).

Kesällä 2017 meillä oli ilo saada kurssillemme kunniatohtorimme (myytinmurtaja) Jamie Hyneman kertomaan opiskelun tuomasta ilosta. Kesäksi 2018 olemme jo kovaa vauhtia suuntamassa katseemme  uudenlaisen ilonpidon äärelle, Jamie Hyneman centerin suunnalle.

Nyt myös kesälle 2018 tarjolla vähävaraisille suunnattu tarveharkintainen stipendihaku opiskelijan LMVKK-kurssin kurssimaksun kattamiseksi tukistipendillämme. Tukistipendin hakuohjeet löytyvät täältä. Stipendihakemuksen perustietojen keräämiseksi, valmis esimerkkipohja löytyy täältä. Stipendit rahoitetaan opetustoimintaamme tukevien yhteistyökumppaniemme avulla.

Kurssin aikaisen lähiopetuksen tueksi, julkaisemme kesälle erillisen kurssin opintoja täydentävän itseopiskelupaketin, josta tiedotamme lisää LMVKK kurssimme alkaessa.

Kursseille ilmoittautumiset tapahtuvat vapaamuotoisella sähköpostilla Olli-Pekka Hämäläiselle osoitteeseen olli-pekka@lmvkk.fi viimeistään 3.6.2018 mennessä (Kouvolan kurssilaiset) ja Lappeenrannan kurssilaiset viimeistään 10.6.2018 mennessä. Kerrothan viestissäsi kummassa kaupungissa järjestettävälle kurssille olet ilmoittautumassa.

Kurssien osallistujamäärät ovat käytössä olevien tilojemme takia rajoitetut, joten ole nopea!
Kaikki mahdolliset lisätiedustelut LMVKK-kurssiin liittyen:

Olli-Pekka Hämäläinen

olli-pekka@lmvkk.fi

puh. 040 – 748 5803

Hyväksytysti suoritetun LMVKK-kurssin saa myös kurssisuoritteeksi lukio-opintoihin!

Leena Ikonen / LUT
LUMA-koordinaattori