right
Biotrail map
left

Biotrail on luonnosta inspiraationsa saaneita keksintöjä esittelevä luontopolku Lappeenrannan kampuksen läheisyydessä, joka on toteutettu LUT-yliopiston hankkeessa. Luonnon inspiroimaa suunnittelua, joka siirtää ideoita biologiasta tekniikkaan, kutsutaan biomimetiikaksi.

Luontopolun varrelta löytyy tauluja, jotka esittelevät luonnonilmiöitä, jotka ovat olleet tai voivat olla prototyyppinä  jollekin innovaatiolle. Jokaisen taulun tarina jatkuu videolla, joka esittelee näiden ideoiden sovelluksia tekniikassa tai tieteessä. Alle linkattujen taulujen ja videoiden avulla aiheeseen voi perehtyä missä tahansa.

Alla Biotrailin esittelyvideo sekä esimerkki Lappeenrannan kaupungin Uniori-toiminnassa tuotetuista, erityisesti lapsille suunnatuista esittelyvideoista. Muut videot löytyvät linkatuilta youtube-soittolistoilta.

Varsinaisen Biotrail-luontopolku löytyy ihan kampuksen läheisyydestä oheisen karttakuvan mukaisesti. Ensimmäinen infotaulu on Yliopistonkadun (ent. Skinnarilankatu) oikealla puolella kun molemmat korkeakoulut (LUT ja LAB, ent. Saimaa University of Applied Sciences) on ohitettu. Kierroksen kävelymatka on reilu kilometri metsäpolkuja pitkin.

left
Metsä oikopolkuna innovaatioon (englanniksi)
right