left

LUTin, Kollin Säätiön sekä LAB-ammattikorkeakoulun edustajista koostuva asiantuntijaryhmä on kartoittanut kevään 2022 aikana metsän jalostusarvon nostoon merkittävästi vaikuttavia ehdokkaita. Kolme finalistia esitellään tämän syksyn aikana.

left
Metsä360 logo

eniferBio – proteiinia teollisuuden sivutuotteista

left

eniferBio on biotekniikan startup, joka kehittää PEKILO®-teknologiaa – maailman tehokkainta mykoproteiinin valmistusprosessia. PEKILO® on sieni, jonka rihmastoa yritys kasvattaa bioreaktoreissa jatkuvatoimisena prosessina. Suodatetusta ja kuivatusta sienirihmastosta syntyy erittäin proteiinipitoista kuivattua jauhetta.

Prosessissa voidaan hyödyntää muiden teollisuudenalojen, kuten metsä-, biopolttoaine- tai elintarviketeollisuuden sivujakeita, jotka voidaan muuntaa prosessin avulla lisäarvon tuotteeksi.

 

right

Metsä Spring ja Kuura – tekstiilejä paperisellusta

left

Kuura on Metsä Springin uudenlainen, paperisellusta valmistettava tekstiilikuitu. Vielä tutkimus- ja kehitysvaiheessa oleva Kuura on fossiiliton, biohajoava ja biopohjainen tuote. Tulevaisuudessa sitä voidaan käyttää tekstiilien valmistuksessa sellaisenaan tai sekoitteena yhdessä muiden tekstiilikuitujen kanssa. Metsä Spring on Metsä Groupin innovaatioyritys.

Tekstiilikuituja tuotetaan maailmassa vuosittain yli 100 miljoonaa tonnia, joten kysyntä kestävästi tuotetulle tekstiilikuidulle on valtava. Tällä hetkellä tekstiilien pääraaka-aineita ovat öljy- ja maakaasupohjaiset synteettiset kuidut. Niistä irtoaa käytössä ja pesussa ympäristölle ja ihmisille haitallisia mikromuoveja. Tekstiilejä valmistetaan paljon myös puuvillasta, jonka tuotannossa on merkittäviä keinokasteluun, lannoitukseen ja torjunta-aineiden käyttöön liittyviä ongelmia.

right

Lue seuraavaksi:

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme pysyt ajan tasalla tutkimuksestamme puhtaaseen energiaan, ilmaan ja veteen sekä kestävään liiketoimintaan liittyen.