Kirsimarja Blomqvist

Kirsimarja Blomqvist
Professori
Business Studies
LUT-kauppakorkeakoulu
Lappeenranta

Esittely

Kirsimarja Blomqvist on LUT yliopiston kauppakorkeakoulun tietojohtamisen professori. Aiemmin hän on työskennellyt mm. yliopiston monitieteisen TBRC tutkimusyksikön perustajana ja vetäjänä, yliopiston kansainvälisistä suhteista vastaavana vararehtorina, suuryrityksen T&K toiminnoissa, kasvuyritysten kansainvälistymisprojektissa sekä riskirahoittajana. Vuodesta 2011 lähtien hän on vieraillut Stanfordin yliopistossa Yhdysvalloissa.

Tietojohtamisessa hän on erityisen kiinnostunut erilaisten osapuolten tietointensiivisestä yhteistyöstä, luottamuksen roolista ja rakentamisesta, uuden tiedon luomisesta sekä teknologisen kehityksen mahdollistamista uusista organisoitumismuodoista. Hänen ensimmäinen tutkimusartikkelinsa The Many Faces of Trust julkaistiin v. 1997. Sen jälkeen hän on julkaissut yli 200 tutkimusartikkelia kansainvälisissä tiedelehdissä, kirjoissa ja konferensseissa. Hän on ollut perustamassa yli 700 luottamustutkijan monitieteistä kansainvälistä FINT-tutkimusverkostoa ja toimii Journal of Trust Research-lehden Associate Editorina. Hän on työskennellyt myös Suomen Akatemian kulttuurin- ja yhteiskunnan tutkimuksen toimikunnassa, kansallisen tekoälyn ja digitalisaation tutkimuksen asiantuntijaryhmässä sekä yksityisten ja julkisten organisaatioiden hallituksissa ja konsulttina.

Käynnissä olevissa tutkimushankkeissa käsitellään digitalisaation mahdollisuuksia yksilö, tiimi- ja ekosysteemitasoilla. Näissä tutkitaan mm. luottamuksen syntymistä ja rakentamista, uuden tiedon luomista ryhmissä, asiantuntijoiden nopeaa organisoitumista, digitalisaation ja tekoälyn mahdollisuuksia tietotyölle, sekä ekosysteemien kehittymistä.