left

HIPO on tohtoriverkosto, jonka tutkimus keskittyy integroituihin suurnopeusjärjestelmiin. Tätä tohtoriverkostoa rahoittaa EU:n MSCA-ohjelma vuosina 2022–2026. Verkostossa on mukana kuusi eurooppalaista yliopistoa ja kuusi teollisuusyritystä. Tämä tohtoriverkosto kouluttaa 10 korkeatasoista tohtorikoulutettavaa ja luo heidän kanssaan menetelmiä liikkuvien sähkökäyttöjen optimaaliseen suunnitteluun. 

Tehokkaat suurnopeuskäytöt ja järjestelmäintegraatio ovat sähkökäyttöteollisuuden "Formula one" - tai "World Rally Cars". Samoin kuin moottoriurheilussa - Suurnopeuskäytöissä uusimpia teknisiä edistysaskeleita soveltaen systeemit ajetaan niiden äärirajoilleen. Parhaan energia-, materiaali- ja taloudellisen tehokkuuden saavuttamiseksi tehoelektroniikka, moottorit ja niiden jäähdytysjärjestelmät on integroitava. 

HIPO-tohtoriverkosto on vahvassa yhteistyössä sähköteollisuuden kanssa, ja sillä on 6 teollista kumppania: ATB, Danfoss Editron, MIBA EMOBILITY, ELABHE, TRUMPF ja Danfoss DRIVES. Tohtoriopiskelijat pääsevät autenttiseen oikeaan teollisuusympäristöön työskennellessään vierailuilla teollisuudessa ja teollisuuden erikoisasiantuntijat myös ohjaavat ja mentoroivat tohtoriopiskelijoita. 

right

Projektin rahoitus 
Marie Skłodowska-Curie Actions
MSCA Doctoral Networks

Projektin toteutusaika
2022–2026

MSCA logo

Yhteistyökumppanit