LUT University Curious people alumnitapahtuma

Tervetuloa vuoden 2024 ensimmäiseen Curious People -alumniwebinaariin!

Maailma kamppailee löytääkseen tehokkaita keinoja kestävämmän tulevaisuuden takaamiseksi, ja siksi on tärkeää ymmärtää sekä toimintamme kielteiset että myönteiset vaikutukset. Yksi ratkaisu myönteisten vaikutusten tarkasteluun on handprint eli hiilikädenjälki.  Kyse on positiivisista ympäristövaikutuksista, jotka syntyvät organisaatioiden tarjotessa tuotteita ja palveluita, jotka pienentävät muiden aikaansaamaa ympäristöjalanjälkeä.

Tässä webinaarissa Mikko Ropo ja Liuliu Du-Ikonen keskustelevat siitä, kuinka Handprint-lähestymistapa auttaa löytämään välttämättömiä kestävän kehityksen ratkaisuja niin, että ne edesauttavat samanaikasesti yrityksen toiminnan kehittymistä ja kasvua. 

  • Kuinka voimme innostaa ja opastaa yrityksiä katsomaan omaa ympäristöjalanjälkeään pidemmälle? 
  • Miten yritykset voivat luoda myyviä tuotteita ja palveluita laajentaakseen kestävän kehityksen pyrkimyksiä omien toimiensa ulkopuolelle?  
  • Millaisia käänteentekeviä toimia yritykset voivat käytännössä tehdä?

Mikko Ropo työskentelee nuorempana tutkijana LUTin ympäristöteknologian ja kestävyystutkimuksen osastolla muun muassa kädenjäljen parissa. Hän tekee parhaillaan väitöskirjaa uusiutuvan energian ja kiertotalouden ratkaisuihin ja niiden kestävyysvaikutusten mittaamiseen ja mallintamiseen liittyen.

Liuliu Du-Ikonen on tutkijatohtori LUTin ympäristöteknologian ja kestävyystytkimuksen osastolla. Hänellä on laaja kokemus kestävän kehityksen arvioinnista ja ympäristövaikutuksista sekä rakennusten energiatehokkuudesta ja ilmanlaadusta.

Webinaari on englanninkielinen. Ilmoittaudu mukaan 5.3.2024 mennessä.
 

Ohjelma

16.30 Welcome to the Curious People Alumni Webinar, Päivi Mäkitalo, LUT Alumni Relations

16.35 
From footprint and handprint, Liuliu Du-Ikone

Handprint calculation guidance and case studies, Mikko Ropo

Handprint benefits and limitations & summary, Liuliu Du-Ikonen

17.05 Questions from the audience

17.20 Closing words, Päivi Mäkitalo, LUT Alumni Relations

Webinaaritallenne

Curious People -alumniwebinaari 5.3.: Ratkaisuna kädenjälki

Katso myös