Julkaistu 22.4.2022
Päivitetty 27.5.2022
Anu Brandt
Ohjelman anti helposti hyödynnettävissä omaan työhön
Anu Brandt
Controller, Kuusakoski Oy KATI 12

Minulla oli pitkään tavoitteena KTM-tutkinnon suorittaminen ja mietin monia eri vaihtoehtoja sen toteuttamiseen. Koulutuksen sisällön sopivuus omiin tarpeeseeni ja toiveisiini oli tietysti ensisijainen kriteeri koulutusohjelman valinnassa; lisäksi työssäkäyvänä sekä päiväkoti/alakouluikäisten lasten äitinä perusvaatimus oli, että koulutuksen tuli olla mahdollisimman helppo yhdistää arkeen. KATI-ohjelma oli täydellinen vastaus kriteereilleni: KATI-ohjelman sisältö oli monipuolinen ja mielenkiintoinen sekä toi mahdollisuuden laajentaa osaamistani juuri haluamilleni osa-alueille sekä ohjelman suorittamisen mahdollisuus kotipaikkakunnalla mahdollisti opiskeluiden yhdistämisen muuhun arkeen tehokkaasti ja helposti.

Opiskelu ohjelmassa oli todella antoisaa: Etenkin lähiopiskelupäivät koin vahvasti energisoiviksi, oli virkistävää pysähtyä hetkeksi ja keskittyä oppimaan uutta. Pidin myös siitä miten ohjelma antoi mahdollisuuden nähdä maailmaa uudenlaisesta näkökulmasta; ryhmässämme oli ihmisiä monista eri yrityksistä ja tehtävistä, jolloin asioiden yhdessä pohtiminen muodostivat antoisia keskusteluita ja toivat laajasti asioiden erilaisia puolia esille. Ohjelman anti oli helposti hyödynnettävissä omassa työssään ja jopa harjoitustöitä pystyi hyödyntämään oman työn ajankohtaisissa teemoissa, joten hyöty oli usein hyvin konkreettista.

En varsinaisesti kokenut opiskelua ohjelmassa haastavaksi sen pitkästä kestosta huolimatta. Ohjelma oli rakennettu sopiviksi kokonaisuuksiksi, minkä mukaan oli helppo suunnitella varsinaisen työn ja opiskelun työkuormaa itselle sopivaksi. Totta kai hetkittäin työtä oli paljon, mutta niihin hetkiin oli helpompi suhtautua, kun tiesi, että hetken päästä taas helpottaa. Kun piti huolta, että pysyi suunnitellussa ohjelmassa mukana, ei työtaakka päässyt kasaantumaan ja tuntumaan ylitsepääsemättömän suurelta. Pyrin löytämään opiskeluun hetkiä arjesta luovasti: pyhitin suunnitelmallisesti kalenteriini opiskeluaikaa, mutta hyödynsin myös pieniä hetkiä tehtävien tekemiseen tai lukemiseen milloin missäkin - lasten harrastaessa opiskelin milloin uimahallin kahviossa, milloin salibandykentän reunalla.

Opintojen aikana yhteistyö ryhmässä on tiivistä ja opiskelutovereiden kanssa tullaan tutuiksi, mikä on omiaan luomaan verkostoja ja jopa läheisiä ystävyyksiä. Ohjelman aikana ja sen jälkeen nämä kontaktit eri alojen ammattilaisten kanssa voi luoda monia erilaisia mahdollisuuksia. Suosittelen KATI-ohjelmaa heille, jotka haluavat kehittää itseään ja laajentaa johtamisen osaamistaan sekä tavoitella KTM-tutkintoa.

Anu Brandt
Controller, Kuusakoski Oy
KATI 12

Lue seuraavaksi:

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme pysyt ajan tasalla tutkimuksestamme puhtaaseen energiaan, ilmaan ja veteen sekä kestävään liiketoimintaan liittyen.